همدان- ايرنا- رئيس بنياد نخبگان استان همدان گفت: جذب نخبگان اين استان در دانشگاه بوعلي يكي از برنامه ها است چرا كه نخبگان سرمايه انساني جامعه هستند و نبايد اجازه دهيم كه به آنان بي مهري شود.

به گزارش ايرنا حسن ختن لو روز يكشنبه در آيين تكريم از نخبگان همدان افزود: معرفي بزرگان و مفاخرامري ضروري براي نشان دادن راه و رسم زندگي به نسل جوان و قرار دادن آنها در مسير نخبگي است.
وي با بيان اينكه استان همدان داراي مفاخر بزرگي است كه لحظه‌ هاي عمر خود را صرف تعليم و تعلم كرده‌اند افزود: علاوه بر حس قدرشناسي كه بايد نسبت به اين بزرگان در جامعه ايجاد شود، الگوسازي به وسيله اينگونه آيين ها و تجليل از بزرگان مي‌تواند جوانان تحصيل كرده و نخبه را مخاطب اصلي اين آيين ‌ها قرار دهد.
وي خاطرنشان كرد: با افزايش گسست فرهنگي در ميان جوانان به خصوص جوانان نخبه و تحصيل كرده حضور نسل جوان بايد در اين محافل رو به گسترش باشد.
ختن لو با بيان اينكه يكي از وظايفي كه در سند راهبردي بيان شده تكريم و قدرداني از نخبگان است كه امسال هم آيين تكريم از نخبگان نوجوان و دانش آموز برگزار شد ابراز اميدواري كرد: اين نخبگان به دانشگاهها راه يابند.
رئيس نخبگان استان همدان با بيان اينكه امكانات زير ساختي و منابعي مانند نفت و گاز در كشور بسيار است افزود: براي پيشرفت و توسعه كشور در اين بخش ها نيازمند ورود نخبگان و نيروي انساني متخصص هستيم.
ختن لو با اشاره به دانشگاه كارآفريني خاطر نشان كرد: اين دانشگاه ها بهترين گزينه براي نخبگان به ويژه نخبگان كارآفرين هستند چرا كه علاوه بر اينكه براي خود شغلي ايجاد مي كنند مي توانند اشتغالزايي هم داشته باشند.
اين مقام مسئول ادامه داد: بهره مندي از فرهيختگان و شايستگان نقش موثري در برطرف كردن مشكلات جامعه خواهد داشت.
ختن لو گفت: امسال تجليل از نخبگان در استان همدان به شكل جوائز و در قالب بورسيه و پرداخت تسهيلات براي ادامه تحصيل در مقاطع دكترا در 4 سال تحصيل آنها خواهد بود.

** آينده كشور بانخبگان علمي بهتر خواهد شد
عضوشوراي ملي بنياد نخبگان كشور هم با اشاره به اينكه آينده كشور با وجود نخبگان علمي و پرتلاش بهتر خواهد شد گفت: چرا كه نخبگان سرمايه گذاران با ارزش جامعه هستند.
محمد علي زلفي گل افزود: نخبگان و دانشجويان بايد وضعيت كشور در گذشته و زمان حال را مورد بررسي قرار دهند.
وي اظهار داشت: شان يك فرد علمي صداقت و صراحت اواست و اگر اين ويژگي ها رعايت نشود نمي توانند در سازندگي كشور موثر باشند.
زلفي گل با بيان اينكه حس حسادت بدترين ويژگي يك نخبه است تاكيد كرد: بايد حسادت در همكاري‌هاي علمي حذف شود.
عضو شوراي ملي بنياد نخبگان بيان كرد: نسل امروز و جوان ما افرادي چون بوعلي سينا را به عنوان الگويي از گذشته داشته باشند اما بايد بدانيم چگونه بوعلي سينا به مقام مرتبه رسيد ابوعلي سيناها براي آن دوران بوده اند و بايد امروز نخبگان و خادمين فرهنگ عمومي در الگو پذيري جوانان نقش داشته باشند.
وي ادامه داد: بايد كشور را به توسعه برسانيم و به اين سمت و سو حركت كنيم تا جامعه شايسته سالار شود.
اين مقام مسئول با بيان اينكه پيشرفت جامعه در همه زمينه ها اعم از علمي، اقتصادي ،فناوري ، تكنيك و غيره مديون و مرهون نخبگان است اظهار داشت: بايد نخبگان را به جامعه معرفي كنيم تا الگويي براي نسل جوان و نسل هاي آينده به عنوان آينده سازان اين مرز بوم باشند.
عضو شوراي ملي نخبگان خاطر نشان كرد: معرفي نخبگان در جامعه مي تواند ديگران را به حركت درآورد و شاهد رشد و تعالي جامعه با سرعت بيشتري باشيم.
زلفي گل گفت: نخبگان بايد آموزش و مهارت آموزي را سرلوحه كارهاي خود قرار دهند و بايد به خود باوري برسند تا در توسعه كشور در زمينه هاي علمي ،فرهنگي و اقتصادي نقش آفرين باشند.
وي افزود: نخبگان بايد با تمام نيرو و توان در حفظ امنيت و آباداني كشور تلاش كنند.

** نخبگان بايد رشد همه جانبه داشته باشند
رئيس اداره استعداد هاي درخشان آموزش پرورش همدان نيز گفت: نخبگان بايد رشد همه جانبه داشته باشند و بايد از توان مندي آنها نيز حمايت شود.
رضا هاشمي الگو سازي براي جوانان را به عنوان هدف والاي برگزاري آيين هاي بزرگداشت اعلام كرد و افزود: حضور جوانان در اين گونه مراسم لطف بزرگي است و بايد افراد بزرگ به عنوان الگو به نسل جديد معرفي شوند.
رئيس اداره استعداد هاي درخشان آموزش و پرورش همدان تكريم را تلاش براي الگوسازي به منظور جلوگيري از گسست فرهنگي خواند و گفت: اگر اين الگوسازي صورت گيرد، فاصله بين نسل جديد با نسل‌هاي قبلي كمتر مي‌شود و بين آنان تعامل فرهنگي به وجود مي‌آيد.
هاشمي اضافه كرد: كشورهايي كه توانسته اند خود را از مسائل فرهنگي و اقتصادي نجات دهند، در بخش نيروي انساني و سرمايه گذاري بر اين افراد را هدف خود قرار داده اند و در اين باره هم موفق شده اند.
وي ادامه داد: كشور ما هم از وجود اين نيروهاي توانمند بسيار غني است و بايد با برنامه ريزي و بهره مندي از آنها در توسعه كشور تلاش كنيم.
هاشمي با اشاره به اينكه نخبگان بايد هويت ملي و ديني خود را حفظ كنند و در اين باره قوي باشند افزود: بايد به كشور و ايراني بودن خود افتخار كنند.
وي اظهار داشت: براي احيا جامعه وظيفه سنگيني بر دوش ما است و بايد كشور را از لحاظ فرهنگي ،اقتصادي و علمي با كمك نخبگان بسازيم.
در اين آيين از 26 دانش آموز در آزمون سراسري سال 96 و97 با رتبه هاي زير100 تجليل شد.
9896/2087