به گزارش روز یكشنبه خبرنگار گروه علمی ایرنا، این دفتر انجمن علمی در دومین روز از چهارمین سال نكوداشت هفته علوم و فناوری چاپ، با موضوع 'چشم انداز صنعت چاپ بین دو وزارتخانه و ضرورت هم افزایی با آموزش عالی' در محل ساختمان فارابی دانشگاه امیركبیر با حضور مسئولان، نمایندگان و صاحب نظران دستگاه های علمی و اجرایی كار خود را آغاز كرد. ناصرمحمدی رییس دانشكده مهندسی رنگ و پلیمر دانشگاه صنعتی امیركبیر، در این نشست در سخنانی از دانشگاه امیركیبیر به عنوان دانشگاهی پیشرو در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت یاد كرد و اظهار داشت: این دانشگاه در مسیر نسل سوم و چهارم كه همان دانشگاه كارافرین است حركت می كند.
به گفته وی استقرار انجمن علمی فناوری چاپ در این دانشگاه در راستای تقویت هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه و تشكل های مرتبط در مسیر ارتقاء فعالیت های كارآفرینانه، نوآورانه و دانش بنیان است.
محمدی با تاكید بر اینكه صنعت چاپ صنعت پایه و مادر همه صنایع محسوب می شود، خاطرنشان كرد: وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم تحقیقات و فناوری بایستی بیش از پیش به این صنعت بعنوان صنعت اشتغالزا و كارآفرین توجه ویژه ای داشته باشند.
رییس دانشكده مهندسی رنگ و پلیمر دانشگاه صنعتی امیركبیر، افزود: دانشگاه صنعتی امیركبیر توسعه رشته های تحصیلات تكمیلی با گرایش چاپ را در اولویت قرار داده و از شركت های دانش بنیان حمایت می كند.
وی ادامه داد: پایان نامه ها و پژوهش های مرتبط با صنعت چاپ با هماهنگی انجمن علمی و فناوری چاپ در دانشگاه امیر كبیر مورد حمایت قرار می گیرد.
سعید پورمهدیان استاد دانشگاه صنعتی امیركبیر (پلی تكنیك) نیز در این نشست در سخنانی با تاكید براینكه، صنعت چاپ یك حوزه بین رشته ای و مهم است كه همه حوزه ها با آن سرو كار دارند، افزود: از این رو توجه به علوم و فناوری چاپ و ارتباط بین صنعت و دانشگاه در زمینه چاپ بسیار اهمیت دارد.
وی اجرایی شدن تفاهم نامه دانشگاه صنعتی امیركبیر با انجمن علمی فناوری چاپ ایران را مورد تاكید قرار داد و گفت: راه اندازی دفتر انجمن علمی فناوری چاپ در دانشگاه امیركبیر در همین راستا صورت گرفت.
پورمهدیان، راه اندازی انستیتو چاپ ایران، توسعه شركت های دانش بنیان در حوزه چاپ و استقرار آن ها در مركز رشد فناوری دانشگاه امیركبیر، همكاری در زمینه بومی سازی این صنعت 'های تكنولوژی' توسعه سیستم های مدیریت و فرایند برندسازی و تدوین سند جامع چاپ براساس نقشه جامعه علمی كشور و ایجاد رشته های فنی و مهندسی با گرایش چاپ را از محور های اساسی همكاری دانشگاه امیركبیر و انجمن علمی فناوری چاپ ایران برشمرد.
وی افزود: راه اندازی رشته های كارشناسی ارشد با گرایش چاپ، پژوهش های كاربردی چاپ، حمایت از پایان نامه های مرتبط با صنعت چاپ و برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با صنعت چاپ از برنامه های است كه به طور جدی با انجمن علمی فناوری چاپ و تشكل های حوزه چاپ دنبال می شود.
محمد بیطرفان رییس انجمن علمی فناوری چاپ نیز در سخنانی راه اندازی دفتر انجمن علمی فناوری چاپ در دانشگاه امیركبیر را اقدامی شایسته برای صنعت چاپ كشور دانست و گفت: خوشبختانه اراده خوبی برای توسعه علمی، دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی چاپ در كشور شكل گرفته است و خوشحال هستیم كه در این زمینه دانشگاه های صنعتی امیركبیر، شهید بهشتی، علم و فرهنگ، هنر و پژوهشگاه و موسسات پژوهشی حضور موثر دارند.
وی در ادامه با بیان اینكه صنعت چاپ ایران از تحولات جهانی عقب مانده است یادآوشد: می بایست با نگاه علمی و همكاری و همدلی دست اندركاران وزارت صمت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین تشكل های این بخش همچون انجمن علمی فناوری چاپ ایران این عقب افتادگی ها جبران شود.
وی با اشاره به تفاهمنامه واگذاری صنعت چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صمت، خاطرنشان كرد: در صورتی كه ریل گذاری صحیح این واگذاری انجام نشود، مشكلات صنعت چاپ نه تنها برطرف نخواهد شد بلكه مشكلات دیگری نیز بر مشكلات قبلی اضافه خواهد شد.
سعید شهریاری مدرس دانشگاه و از كارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست در سخنانی اظهاركرد: در صنعت چاپ، شكافی كه میان دولت و صنف وجود دارد، بزرگترین دغدغه این صنعت می باشد.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نمیتواند مشكلات صنعت چاپ را برطرف كند، بنابراین حضور نهادهای واسط همچون انجمن علمی فناوری چاپ مهم است.
مهندس رحیمی یگانه از فعالان صنعت چاپ دیگر سخنران این نشست به اهمیت صنعت چاپ اشاره كرد و بر لزوم توجه دستگاه های ذیربط به این صنعت تاكید كرد.
وی اظهارداشت: انجمن علمی فناوری چاپ می تواند هماهنگ كننده بسیاری از تصمیم گیری ها و سیاستگذاری ها در حوزه صنعت چاپ باشد كه در سیستم و نگاه دولتی این امكان پذیر نیست.
احمد قرنلی از شركت تعاونی لیتوگرافان نیز در این نشست در سخنانی اظهاركرد: توجه به ایجاد رشته های دانشگاهی مرتبط با چاپ بویژه در مقطع تحصیلات تكمیلی ضرورت دارد.
وی بر توجه صنعت چاپ تاكید كرد و گفت: در حال حاضر به دلیل اینكه بسیاری از مواد اولیه و نیازهای صنعت چاپ از خارج از كشور تامین می شود، خواستار توجه هرچه بیشتر دولت به این صنعت و اختصاص ارز یارانه ای به این بخش شد.
نشست تخصصی'چشم انداز صنعت چاپ بین دو وزارتخانه و ضرورت هم افزایی با آموزش عالی' روز یكشنبه با حضور جمعی از كارشناسان و متخصصان از دانشگاه صنعتی امیركبیر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپخانه بانك مركزی، دانشگاه تربیت مدرس، پژوهشگاه استاندارد، انجمن پژوهش های هنری ایران، بانك ملی، چاپخانه دولتی ایران، چاپ آپادانا، شركت تعاونی لیتوگرافان، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ شركت های طراحی برگزار شد.
به مناسبت یازدهم شهریور روز ملی صنعت چاپ و به همت انجمن علمی فناوری چاپ، چهارمین سال نكوداشت هفته علوم و فناوری چاپ در حال برگزاری است، بر همین اساس فردا دوشنبه ساعت 14 نیز نشست دیگری با عنوان 'باز تعریف مفهوم چاپ در تحول و تعاملات اجتماعی' با حضور اهل فن در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می شود.
علمی ** 1836 ** 1200
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۰
تهران - ایرنا - دفتر انجمن علمی فناوری چاپ در دانشگاه امیركبیر در راستای توسعه همكاری های دانشگاه، صنعت و تشكل های علمی برای توسعه صنعت چاپ، راه اندازی شد.