تهران- ایرنا- گزارش برخی شركت های آمریكایی درباره نفوذپذیری این كشور در برابر عملیات رسانه ای سایر كشورها به عنوان نمودی از گسترش تهدیدات سایبری، انتقادات علیه دولت ترامپ را افزایش داده است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، ادعاهای تازه مسوولان شبكه اجتماعی «فیسبوك» بار دیگر نگاه ها را به سمت هماوردی های رسانه ای و سایبری رقبای آمریكا با این كشور معطوف ساخته و انتظار می رود «سیلیكون ولی» پایتخت شركت های مطرح انفورماتیك جهان نقصان سیاست های امنیتی ترامپ را در این زمینه پوشش دهد.
«واشنگتن پست» در گزارشی این ادعا را مطرح ساخت: بنا بر اعلان اخیر مسوولان شركت فیسبوك، ایران در عملیات گسترده ای كه صدها هزار كاربر این شبكه اجتماعی را هدف قرار داده، نقش دارد و به این ترتیب لزوم جنگ جهانی فزاینده سیلیكون ولی علیه این عملیات رسانه ای بیش از پیش احساس می شود. گفته می شود كه این اقدام ایران به سال 2012 بازمی گردد و با عملیات رسانه های دولتی این كشور در ارتباط است و صدها حساب كاربری فیسبوك و «اینستاگرام» را شامل می شود. این اقدام همچنین در «توئیتر» و «یوتیوب» نیز گسترش یافته است كه هر دو شركت اعلام كرده اند حساب های كاربری جعلی را حذف كرده اند. ایرانیان از این حساب های جعلی برای تبلیغات در فیسبوك و سازماندهی رویدادها استفاده می كردند. این اقدامات از آنجایی غیرمعمول به شمار می رود كه مردم عادی را در بسیاری از كشورها- خاورمیانه، آمریكای لاتین، انگلستان و آمریكا- هدف قرار داده و عاملان آن دولتی بودند.
در ادامه آمده است: به نظر می رسید مقامات فیسبوك این بار برخلاف سال 2016 میلادی به موقع وارد عمل شده اند. دو سال پیش این شركت به دلیل عدم صلاحیت در كشف به موقع و مقابله با دروغ پراكنی ها به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. «مارك زاكربرگ» (مالك فیسبوك) در این زمینه گفته كه فیسبوك با اتخاذ سیاست كشف پیشگیرانه سعی در افزایش ایمنی این شبكه اجتماعی دارد.
به نوشته واشنگتن پست وقایع اخیر نشان می دهد كه دروغ پراكنی به اقدامی جهانی تبدیل شده و دولت های متعدد و عاملان ناشناخته بسیاری از روش های پیشرفته برای پنهان كردن هویت و مكان خود بهره می گیرند. طبق یافته های گزارش اخیر موسسه «اینترنت آكسفورد» در سال 2018 میلادی كمپین های فعال دروغ پراكنی سازمان یافته در رسانه های اجتماعی در بیش از 48 كشور وجود دارد. این رقم در سال 2017 میلادی فقط 28 كشور بود.
این روزنامه آمریكایی یادآور شد: این نخستین عملیات نفوذی ایران در رسانه های اجتماعی آمریكا است كه شواهد آن یافت شده است. در این عملیات اهداف ضدسعودی و ضد اسرائیلی دنبال شده و از فلسطینیان و همچنین مسائل مورد قبول ایران نظیر قرارداد هسته ای حمایت شده است. افشای این عملیات خشم و ناامیدی برخی اعضای كنگره آمریكا را به دنبال داشته است كه آنها همواره از دولت «دونالد ترامپ» و صنعت فناوری خواسته اند تا برای مقابله با دروغ پراكنی آنلاین روسیه و سایر كشورها اقدامات و گام های موثر و قاطعانه تری بردارند. قبل از افشای این عملیات، اعضای كمیسیون اطلاعات به كنگره اعلام كرده بودند كه نه تنها روسیه بلكه كشورهایی نظیر ایران و كره شمالی نیز امنیت سایبری را به خطر می اندازند.
«مایكل ماس» معاون مركز مجمع اطلاعات تهدید سایبری، در این زمینه گفته بود: روسیه، چین، ایران كره شمالی در سال آینده بزرگترین تهدیدات سایبری را به آمریكا تحمیل خواهند كرد. وی خطاب به نمایندگان كنگره اظهار داشته «علی رغم خودداری اخیر ایران از انجام حملات سایبری علیه آمریكا و متحدان غربی آن، تهران حملات سایبری را به عنوان ابزاری چندمنظوره برای پاسخگویی به تحریكات و اقدامات خصمانه می داند. » زاكربرگ با اشاره به این كه سال 2018 میلادی سالی است كه در آن انتخابات مهمی برگزار می شود اطمینان داد كه اقدامات لازم برای پیشگیری از تكرار حوادث مشابه انجام شده است.

منبع: واشنگتن پست، كرایگ تیمبرگ (Craig Timberg)، الیزابت دوواسكین (Elizabeth Dwoskin)، تونی روم (Tony Romm) و الن ناكاشیما (Ellen Nakashima)، اوت 2018

https://www.washingtonpost.com/technology/2018/08/21/russian-iran-created-facebook-pages-groups-accounts-mislead-users-around-world-company-says/?utm_term=.0d6c79551204
پژوهش**9279