همدان- ايرنا- رئيس سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني ايران با اشاره به شناسايي 32 محل مستعد ژئوپارك در كشور، گفت: برگزاري شايسته رويداد همدان 2018 و انتخاب همدان به عنوان پايتخت گردشگري آسيا در سالجاري ميلادي ثبت ملي «ژئوپارك اكباتان» را شتاب داد.

راضيه لك روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: شاخص هاي لهجه اصيل، هنرصنعت سفالسازي، پوشش محلي، غار عليصدر به عنوان بزرگترين غار آبي جهان و آثار تاريخي و باستاني فراوان و مهمتر از همه انتخاب همدان به عنوان پايتخت گردشگري آسيا، در روان سازي و شتاب گرفتن ثبت 'ژئوپارك اكباتان ' بسيار اثرگذار است.
وي خاطرنشان كرد: وجود اينگونه ظرفيت هاي گسترده و خوب گردشگري، موفقيت ' ژئوپارك اكباتان ' را حتمي مي كند.
رئيس سازمان زمين شناسي گفت: عمليات اجرايي ثبت ژئوپارك اكباتان آغاز شده است و پيش بيني مي شود تا سال آينده به عنوان ژئوپارك ملي ايران به ثبت برسد.
لك اضافه كرد: ثبت ژئوپارك هاي خوزستان و لرستان نيز در دست اقدام است، اما پيش بيني مي كنيم ثبت ملي ژئوپارك اكباتان با شتاب بيشتري انجام شود.
وي افزود: به تازگي با همكاري استانداري همدان و سازمان نظام مهندسي معدن و نظارت سازمان زمين شناسي، عمليات شناسايي ژئوسايت هاي همدان آغاز شده است.
لك با بيان اينكه شناسايي ژئوسايت ها به شركت هاي بومي و محلي همدان واگذار شده است، خاطرنشان كرد: در يك دوره آموزشي ظرفيت هاي گردشگري ديار هگمتانه به اين شركت ها معرفي و نحوه شناسايي ژئوسايت ها به آنها آموزش داده شد.
رئيس سازمان زمين شناسي كشور گفت: پس از مرحله شناسايي ژئوسايت ها، نقشه ژئوتوريسم همدان تهيه و در كنار ويژگي هاي جوامع محلي به عنوان يك بسته گردشگري به سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي ارائه مي شود.
لك تاكيد كرد: در تهيه اين بسته گردشگري مسئولان همدان به لحاظ اشرافيت به خورده فرهنگ ها و شناخت جامعه بومي اين منطقه، بايد سازمان زمين شناسي را ياري كنند.
رئيس سازمان زمين شناسي كشور، آموزش مردم و بويژه كودكان و نوجوانان همداني را براي اطلاع رساني علمي گردشگران ضروري دانست و گام بعدي را انتخاب راهنمايان گردشگري براي حضور دائمي در ژئوسايت ها و پاسخگويي به گردشگران اعلام كرد.
لك با تشريح مراحل ثبت ملي ژئوپارك اكباتان ثبت جهاني اين پديده را كاري تخصصي، زمان بر و مستلزم رعايت استانداردهاي جهاني ارزيابي و اضافه كرد: ثبت اين پديده در فهرست ملي مي تواند راه جهاني شدن ژئوپارك اكباتان را اندكي هموار كند.
ژئوپارك محدوده اي با وسعت كافي و مرزهاي مشخص، حاوي چندين پديده بارز زمين شناسي، آثار تاريخي، بوم شناسي، باستان شناسي و ميراث فرهنگي و طبيعي است كه قدرت نقش آفريني در توسعه اقتصادي پيرامون خود را دارد.
اين تعريفي است كه يونسكو از ژئوپارك ارائه مي دهد و هم اينك روياي رساندن ركورد 127 ژئوپارك به عدد 500 را در سر مي پروراند؛ ايران نيز پا به پاي كشورهاي ديگر براي افزايش سهميه خود در اين شبكه جهاني گردشگري مي كوشد.
كهن شهر همدان يكهزار و 800 اثر تاريخي و طبيعي را در دل خود جاي داده و جزو پنج نقطه گردشگري نخست ايران محسوب مي شود.
7527*2090