به گزارش ايرنا در روز دوشنبه به نقل از روزنامه 'هندو' ، وي گفت: در حاليكه كاملا مشخص است كه در آستانه شروع فصل طوفانهاي موسمي ما در مرحله وقوع يك بحران انساني هستيم ، در سال جاري طرح پاسخ مشترك سازمان ملل تنها 34 درصد از بودجه درخواستي خود را دريافت كرده است.
سخنان اين مقام مسوول در سازمان ملل مرتبط به امور مسلمانان آواره روهينگيا در حالي بيان مي شود كه در ميان واكنش ضعيف جهان نسبت به بحران روهينگيا، هفته گذشته آنتونيو گوترش دبير كل سازمان ملل متحد در گزارش خود به شوراي امنيت در مورد وضعيت روهينگيايي ها از آن به عنوان يك بحران انساني عظيم نام برد. شوراي حقوق بشر هم اعلام كرده است كه رهبران نظامي ميانمار بايد براي 'نسل كشي' در خشونت هاي ماه اوت سال 2017 محاكمه شوند.
رضوي در خصوص اردوگاه هاي روهينگيا در منطقه كاگس بازار بنگلادش و اقدامات آماده سازي كه براي مقابله با خسارات ناشي از شروع فصل باراني در اين كشور انجام شده است، گفت: در ابتدا دولت بنگلادش و ما انتظار هجوم گسترده مردم را نداشتيم اما در هفته هاي آخر ماه اوت (مرداد) سال گذشته بيش از 500 هزار روهينگيايي به بنگلادش آمدند و امروز بيش از 900 هزار نفر از مسلمانان روهينگيا در اردوگاه ها زندگي مي كنند.
وي با تاكيد بر اينكه طوفان ها و بارش هاي شديد همچنان يك چالش هستند، گفت در طول فصل باراني سال جاري، رانش زمين و تخريب چادرها، بيش از 50 هزار روهينگيايي در اردوگاه ها را تحت تاثير قرار دادند. اگر يك طوفان بزرگ رخ دهد ما داراي ظرفيت لازم براي نجات همه افراد نيستيم.
او با توجه به حضور جميعت فشرده پناهجويان در كاگس بازار درباره احتمال وقوع يك بحران انساني جديد در اين منطقه اخطار داد.
وي در عين حال ترس برخي مقامات محلي مبني بر احتمال گرايش برخي از اين پناهجويان به سوي افراد داراي افكار افراطي را رد كرده و گفت هيچ نشانه اي مبني بر افراطي شدن مسلمانان روهينگيا در اردوگاه هاي مهاجران وجود ندارد.
اين مقام سازمان ملل در خصوص تمهيدات انجام شده براي بازگشت مسلمانان روهينگيا به كشور خود گفت: اين بازگشت بايد اختياري باشد. يك توافق نامه ميان بنگلادش و ميانمار و همچنين كميته سازمان ملل در امور مهاجران و برنامه توسعه سازمان ملل جهت تسهيل بازگشت مسلمانان روهينگيا امضا شده است.
وي اظهار اميدواري كرد كه دولت هاي دو كشور به مذاكرات خود ادامه دهند و جامعه بين المللي از روند بازگشت روهينگيا حمايت كند. وي تاكيد كرد كه مسلمانان روهينگيا نمي خواستند ميانمار را ترك كنند اما آنها با خطر مرگ روبرو بودند.
اين مقام سازمان ملل خاطرنشان كرد كه بسياري از خانواده ها از نزديك شاهد قتل، تجاوز و آزار و اذيت بودند. وسعت اين جنايت مشخص است. آنها همچنان استان راخين را به عنوان خانه خود مي دانند اما ما نمي توانيم بدون تضمين ايمني و حفظ شرافت روهينگياها آنها را مجبور به بازگشت كنيم.
وي در ارتباط با افراطي شدن مسلمانان روهينگيا توضيح داد: هيچ نشانه اي مبني بر نفوذ گروه هاي افراطي در ميان مسلمانان روهينگيا وجود ندارد و بنگلادش داراي ظرفيت لازم براي مقابله با اينگونه تهديدات مي باشد اما بايد آموزش لازم براي جوانان روهينگيا فراهم شود تا آنها به سوي افكار افراطي جذب نشوند.
به گفته مقامات بنگلادشي از ماه اوت سال 2017 نزديك به 700 هزار مسلمان روهينگيا وارد بنگلادش شده اند درحالي كه پيش از اين حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهينگيا در مناطق مختلف بنگلادش زندگي مي كردند.
هم اكنون بيش از 900 هزار مسلمان روهينگيا در اردوگاه هاي مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزديك به 688 هزار نفر از اين تعداد پس از آغاز دور جديد خشونت ها در ميانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
بنگلادش و ميانمار در تاريخ 25 ماه نوامبر يك توافق نامه براي بازگشت پناهجويان روهينگيا به خانه هاي خود در راخين امضا كردند.
بر اساس اين توافق روند بازگشت مسلمانان روهينگيا به تدريج انجام خواهد شد درحالي كه دو كشور بايد امنيت، سلامت و كرامت آنها را تامين كنند.
اما دولت بنگلادش اعلام كرده است طرح بازگشت پناهجويان روهينگيا به ميانمار كه قرار بود از ماه ژانويه آغاز شود به تاخير افتاده است.
مسلمانان روهينگيا خواهان بازگرداندن دارايي ها و مجازات عاملان قتل عام خانواده هاي خود از سوي دولت ميانمار هستند.
دور جديد خشونت ها در ميانمار پس از حمله شبه نظاميان ميانماري موسوم به ارتش رستگاري اركنان روهينگيا(ARSA) به چندين ايستگاه پليس در ايالت راخين آغاز شد. ارتش و گروه هاي بودايي با حمله به مسلمانان روهينگيا اقدام به كشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهاي روهينگيايي كردند.
به گفته سازمان پزشكان بدون مرز، در جريان اين حملات بيش از 6 هزارو500 مسلمان روهينگيايي كشته شده اند.
سازمان عفو بين الملل اخيرا در گزارشي ادعا كرد شبه نظاميان روهينگيا در طول درگيري هاي سال گذشته در منطقه راخين روستاييان هندو را قتل عام كرده اند.
آساق**267**1424**1337
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳
دهلي نو-ايرنا- سمبل رضوي هماهنگ كننده ارشد امور انساني مسلمانان روهينگيا در سازمان ملل نسبت به احتمال وقوع يك بحران انساني براي پناهجويان روهينگيا در بنگلادش هشدار داده و تاكيد كرد اين نهاد منابع مالي و انساني كافي براي مقابله با چنين بحراني را در اختيار ندارد.