تهران - ايرنا - مديركل دفتر تقسيمات كشوري با اشاره به اينكه بحث تقسيمات كشوري بايد ريشه اي دنبال شود، گفت: كارگزاران و مديران بايد درك درستي از توسعه پايدار و متوازن و ارتباط آن با تقسيمات كشوري داشته باشند.

به گزارش دوشنبه شب ايرنا، سعيد جلالي در گردهمايي مديران كل سياسي استان هاي سراسر كشور كه امروز در وزارت كشور برگزار شد، افزود: در بحث تقسيمات كشور بايد به صورت ريشه اي به مباحث توجه كرد چراكه تقسيمات كشوري بستري است كه توسعه در آن جاري مي شود.
وي ادامه داد: از اين رو در بحث تقسيمات كشوري قبل از هر حركتي بايد به آمايش سرزميني توجه كرد، كه آن هم در گونه هاي مختلف جغرافيايي مثل جلگه، دريا، كوير و كوهستان متفاوت است. از اين رو كارگزاران و مديران بايد درك درستي از توسعه پايدار و متوازن و ارتباط آن با تقسيمات كشوري داشته باشند.
مديركل دفتر تقسيمات كشوري عنوان كرد: بايد مسئله آب در تقسيمات كشوري را جدي گرفته و در پيشنهادات با رويكرد حفظ منابع زيستي عمل شود.
جلالي خاطرنشان كرد: شناسايي روستاهاي جديد خطرات و فرصت هايي دارد. فرصت است، زيرا نقاط جمعيتي اي كه استحقاق دارند در قالب روستا شناسايي مي شوند و به مردم براي ماندن و عدم مهاجرت اميدواري مي دهد.
وي بيان داشت: از سوي ديگر مخاطره آميز چرا كه بعضا فسادآور است و موجب زمين خواري يا كوه خواري مي شود و يا موجب تصرف و هدر رفت منابع آبي و حياتي مي شود، كه بايد در اين زمينه بسيار دقت كرد و برابر اين جريان ضد توسعه خاك گير با استفاده از امكانات و ظرفيت هاي قانوني ايستاد.
جلالي درباره مهار رقابت هاي منطقه اي گفت: گرچه اين موضوع در اختيار مديران ما نيست اما آنان مي توانند نقش موثري در اين زمينه ايفا كنند، بايد به گونه اي رفتار شود كه در تقسيمات كشوري حقي براي هيچ يك از طرفين ايجاد نشود. تقسيمات كشوري امري مردمي نيست اما در خدمت مردم قرار دارد.
مديركل دفتر تقسيمات كشوري افزود: در برخي از استان ها جمعيت فصلي بالاست كه بايد شناسايي شوند و نگذاريم تاب آوري خود را از دست دهند.
وي در خصوص بحث تغيير و تدقيق در تقسيمات كشوري نيز اظهار داشت: تغييرات حدود تقسيماتي را ما نمي توانيم انجام دهيم و در دست دولت است ولي تدقيق در نتيجه توافق و قرارداد و با تدبير انجام مي شود.

** از نام هاي انسجام آفرين استفاده كنيد
جلالي درخصوص نامگذاري مناطق نيز گفت: در بحث نام گذاري ها بسيار دقت كنيد. كارگروه هايي تشكيل و از خرد اهل دانش استفاده كنيد، اسامي بررسي و در مناطق چند زبانه و چند قومي از اسامي كه زمينه تحقير، اختلاف و تنش را ايجاد مي كند، جلوگيري كنيد و از نام هايي استفاده كنيد كه آشتي و صلح در مناطق ايجاد كند و انسجام آفرين باشد.
وي همچنين در خصوص كدگذاري ها افزود: بحث كدگذاري بسيار جدي است و از كارهاي ملي وزارت كشور است كه در نتيجه آن حدود 200 هزار مكان كدگذاري خواهد شد؛ در اين موضوع امكان دارد از يك كد فسادهاي كلان ايجاد شود پس بايد بسيار مراقب بود و به دقت اين كار را انجام داد.

**دستورالعمل جديد مناطق مرزي از سوي وزير كشور ابلاغ شد
مديركل دفتر تقسيمات كشوري خاطرنشان كرد: دو بخشنامه جديد از وزير كشور داشتيم كه بخشنامه جديد مناطق مرزي براي خدمت رساني دولت به اين مناطق موثر است. پيش از اين دهستان ها از مناطق مرزي شرقي و غربي كشور در رديف نقاط محروم محسوب مي شدند، اما مراكز شهرستان ها و برخي از مراكز استان ها جز اين رديف نبودند كه با اين بخشنامه مراكز شهرستان ها و برخي از استان ها هم در شمار مناطق كمتر برخوردار قرار گرفتند و مي توانند از مواهب آن استفاده كنند.

**رويكرد وزارت كشور در زمينه اقوام و مذاهب ايجابي است
بهرام سرمست مدير كل سياسي وزير كشور نيز در اين گردهمايي به سئوالات و نكات مطرح شده از سوي مديران كل سياسي پاسخ گفت و خط مشي هاي راهبردي را در موارد مختلف خاطرنشان ساخت.
وي خطاب به مديران كل سياسي استانداري ها گفت: ارتقاء اشراف اطلاعاتي نسبت به قوانين جاري از لوازم كار مديران كل سياسي است تا در اجراي قوانين مانعي وجود نداشته باشد و بايد از فعالين حزبي مسلط تر باشيد.
مدير كل سياسي وزير كشور همچنين در بحث اقوام و مذاهب با اشاره به وجود اختلاف نظر در كميسيون اقوام افزود: رويكرد ما در اين زمينه رويكرد ايجابي است تا سلبي.
سرمست اظهار داشت: در كشور با تكثر قوميتي مواجه هستيم، مخصوصاً در مناطق مرزي و بايد از تبعيض بين قوميت ها پيشگيري كنيم چراكه موجب تحريك قوميت ها مي شود و به تبع آن موجب به خطر افتادن امنيت ملي مي شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، در گردهمايي كه از صبح امروز با سخنراني معاون سياسي وزير كشور آغاز شد برنامه هاي پيش رو حوزه سياسي تشريح و مورد تبادل نظر قرار گرفت.
شبد**سيام*3061*1379