كيش -ايرنا - تفاهمنامه همكاري فرهنگي، هنري، گردشگري، آموزشي، فناوري و پژوهشي در حوزه فرهنگ و تمدن مشترك منطقه اكو بين سازمان منطقه آزاد كيش و موسسه فرهنگي اكو امضا شد.

به گزارش ايرنا، اين تفاهمنامه با هدف تقويت جايگاه گردشگري جزيره كيش در سطوح ملي و بين المللي، روز دوشنبه در آييني با حضور محمد ابراهيم انصاري مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش و مهدي مظاهري رئيس مؤسسه فرهنگي اكو منعقد رسيد.
در اين مراسم، مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش از حضور دكتر مظاهري در سمت رياست موسسه فرهنگي اكو به عنوان فرصتي ارزشمند جهت توسعه همكاري هاي منطقه اي و بهره گيري از ظرفيت هاي اكو بويژه در حوزه هاي فرهنگي و هنري ياد كرد.
وي با اشاره به راهبردها و سياستگذاري هاي سازمان منطقه آزاد كيش براي توسعه و تقويت حوزه فرهنگي و گردشگري؛ تغيير مقصد گردشگران ايراني از كشورهاي خارجي به كيش را از جمله اهداف و سياستگذاري هاي اين سازمان ذكر كرد.
انصاري لاري، برگزاري هفته هاي مشترك فرهنگي بين كيش و كشورهاي عضو اكو و تقويمي كردن اين برنامه ها را زمينه ساز معرفي جاذبه هاي گردشگري كيش به مردم كشورهاي عضو اكو عنوان كرد و افزود: با مطالعه لازم مي توان مناطق آزاد فعال در كشورهاي عضو اكو را شناسايي و مراودات و تعاملات فرهنگي، گردشگري و اقتصادي بين كيش و آن مناطق ايجاد كرد.
وي از برنامه ريزي سازمان منطقه آزاد براي رقابت با برندهاي گردشگري منطقه خبر داد و تشريح كرد: ايجاد خط پروازي مستقيم بين كيش و پايتخت كشورهاي عضو اكو با بهره گيري از ظرفيت شركت هواپيمايي كيش به عنوان دستور كار مشترك كيش و اكو، تشكيل كار گروه مشترك ويژه براي برنامه ريزي و جذب گردشگر از كشورهاي عضو اكو و همكاري موسسه فرهنگي اكو در برگزاري جشنواره پيامبر مهرباني در هفته وحدت از موضوعاتي است كه مي تواند زمينه ساز توسعه تعاملات بين كيش و كشورهاي عضو اكو باشد.
برگزاري اجلاس مشترك وزراي فرهنگ كشورهاي عضو اكو و بهره گيري از ظرفيت هاي مشترك كيش و اكو در بخش هاي مختلف علمي، فرهنگي و گردشگري از ديگر موارد مطرح شده از سوي مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش در ديدار با دكتر مظاهري بود.
رييس موسسه فرهنگي اكو نيز در اين نشست با بيان اينكه اتحاديه فرهنگي اكو از حيث جمعيت و جغرافيا، دومين اتحاديه سازمان ملل است، گفت: ديپلماسي فرهنگي بي ترديد مكمل ديپلماسي سياسي است و از اين جهت كه 96 درصد مردم كشورهاي عضو اكو مسلمان هستند و زبان رسمي بسياري از اين كشورها فارسي است ، اين قرابت و همگوني در زبان و دين رسمي، زمينه ساز تعاملات ارزشمند بين ايران و كشورهاي عضو اكو است.
مظاهري افزود: در اين ميان جزيره كيش با ظرفيت هاي غني طبيعي و گردشگري يكي از بهترين فرصت ها براي تقويت اين روابط است و موسسه فرهنگي اكو در قالب اين تفاهمنامه آماده هرگونه همكاري با سازمان منطقه آزاد كيش براي بهره گيري بهتر از ظرفيت هاي فرهنگي وگردشگري اين جزيره است.
افزايش آگاهي نهادها، شركت ها و موسسات فعال در منطقه آزاد كيش نسبت به ميراث مشترك فرهنگي و تمدني كشورهاي منطقه و ضرورت حفظ آن، شناساندن ظرفيت هاي گردشگري و فرهنگي منطقه آزاد كيش به كشورهاي حوزه اكو به عنوان مقصد برتر گردشگري، تقويت ارتباطات علمي، فرهنگي، فناوري و پژوهشي ميان دانشگاههاي مستقر در كيش و دانشگاه هاي كشورهاي حوزه اكو از محورهاي اين تفاهمنامه است .
همچنين تاسيس دفتر همكاري، برگزاري كنفرانس ها و سمينارها، جشنواره ها، همايش ها و نمايشگاه ها، شناسايي و ايجاد شبكه ارتباطي بين موسسات فرهنگي و پژوهشي كيش با كشورهاي حوزه اكو، مشاركت دو سويه در توزيع و نشر محصولات فرهنگي و هنري، تشكيل گروه هاي هنري چند مليتي، تقويت بخش خصوصي و سرمايه گذاران خارجي در حوزه گردشگري و تعامل دو طرفه براي اجراي هنرمندان كيش و كشورهاي عضو اكو كه در اين مراسم مورد توافق و تفاهم گرفت و به امضاي انصاري لاري و مظاهري رسيد.
سازمان همكاري هاي اقتصادي (ECO)، يك سازمان منطقه اي است كه در سال 1985 توسط ايران، پاكستان و تركيه به منظور توسعه همكاري هاي اقتصادي، فني و فرهنگي ميان كشورهاي عضو تاسيس شد.
در سال 1992 سازمان اكو گسترش يافت و هفت عضو جديد از جمله جمهوري اسلامي افغانستان، جمهوري آذربايجان، جمهوري قزاقستان، جمهوري قرقيزستان، جمهوري تاجيكستان، تركمنستان و جمهوري ازبكستان به آن اضافه شد.
پس از تبديل شدن سازمان RCD به سازمانECO و افزايش تعداد كشورهاي عضو به 10 كشور، اين سازمان به عنوان يك سازمان منطقه اي نقش ويژه پيدا كرد زيرا كشورهاي عضو اين سازمان كشورهايي داراي فرهنگ و تاريخ مشترك هستند و در يكي از استراتژيك ترين مناطق جهان واقع شده اند.
اين وجوه مشترك ضرورت تاسيس بخش فرهنگي اكو را مورد تاكيد قرار داد و سرانجام با امضاي اساسنامه آن، در سومين اجلاس سالانه اكو كه در 15-14 مارچ 1995 در اسلام آباد پاكستان برگزار شد با رويكرد « تحكيم قرابت هاي فرهنگي، پيوندهاي معنوي و روابط دوستانه ميان ملت هاي كشورهاي عضو از طريق روش هاي اجتماعي و فرهنگي بصورت نظري و عملي» محقق شد.
تشويق و ترويج همكاري هاي نزديك تر ميان مردم منطقه بطور كلي و ميان رسانه هاي گروهي، انديشمندان و هنرمندان بطور خاص، انجام پژوهش هايي در زمينه ميراث فرهنگي مشترك كشورهاي منطقه،انتشار نتايج مطالعات و پژوهش ها در قالب كتاب، رساله و نشريات ادواري به زبان انگليسي و ديگر زبان هاي منطقه، انتشار آثار برگزيده نويسندگان برجسته معاصر، نقاشان، عكاسان كشورهاي عضو و فراهم كردن تمهيدات لازم براي آموزش زبان هاي منطقه از جمله مهمترين اهداف مؤسسه فرهنگي اكو است.
شبد*1339*9122