به گزارش ایرنا به لطف وزن كم، سرعت بالا، قدرت مانور عالی و مصرف انرژی پایین، این پرنده های هدایت شونده به گزینه ای مناسب برای تحویل بسته ها و مرسولات پستی در كشورهای پیشرفته تبدل شده اند پهپادها در ترافیك گرفتار نمی شوند و نیازی به دنبال كردن مسیرهای پر پیچ و خم خیابان ها و كوچه ها ندارند.
این ربات ها سریع تر از هر دوچرخه، موتورسیكلت و خودرویی می توانند تحویل كالا در یك شهر را به انجام برسانند بنابراین به هیچ وجه عجیب نیست كه كمپانی های بزرگ متعددی در سراسر دنیا به دنبال استفاده از این پستچی های كوچك و سبك در شبكه های توزیع باشند.
به تازگی یك شركت چینی در شرایطی كه روزانه میلیون ها بسته پستی جابجا می كند مجوز استفاده از پهپاد را برای ارسال این مرسوله ها از دولت دریافت كرده است.
شركت پستی 'شونگ فونگ' مشهورترین و قوی ترین موسسه ارسال مرسوله های مختلف در این كشور می گوید استفاده از پهپاد باعث خواهد شد تا قدرت و سرعت بیشتری به این بخش تزریق شود.
این شركت خاطر نشان كرده است در سال های پیش رو از میلیون ها پهپاد برای این برنامه و ارسال بسته ها استفاده خواهد كرد و دهها هزار پهپاد نیز ساخته خواهد شد.
برخی از پهپادهایی كه اكنون برای این منظور ساخته شده است دارای پهنای بال 13 متر و طول 12 متر است و می تواند یك و نیم تن بار را در مسافتی به طول 2000 كیلومتر و با سرعت 260 كیلومتر جابجا كند.
انتظار می رود كه در پنج سال آینده یك میلیون پهپاد در چین برای مصارف پشتیبانی و ارسال بسته های پستی بكار گرفته شوند و 10 هزار پایانه نیز برای آنها ساخته شود.
ارقام مربوط به جابجایی محموله های پستی در چین هم مانند بسیاری از موارد دیگر در این كشور اعجاب آور است در تازه ترین مورد، اعلام شده كه بعضا در یك روز 100 میلیون بسته پستی به صاحبان آنها تحویل شده است.
به دنبال تعمیم فناوری شبكه های اینترنتی، سفارش از طریق پست در چین شاهد رشد و توسعه گسترده شده به طوری كه هم اكنون نه تنها نامه و اسناد، بلكه كالاهایی چون لوازم برقی خانگی، میوه و سبزیجات تازه، محصولات تولید خارجی و حتی غذای آماده نیز از طریق پست به دست مشتریان رسانده می شود.
آمارهای اداره پست دولت چین نشان می دهد كه پستچی های این كشور در پركارترین روزهای كاری خود 100 میلیون بسته از انواع سفارشات مردم را در نواحی مختلف تحویل آنها داده اند.
آمار این اداره همچنین نشان می دهد كه در سال 2016 میلادی 31 میلیارد و 300 میلیون بسته پستی در چین جابجا و تحویل شده است.
این در شرایطی است كه در سراسر جهان میزان ارسال و تحویل بسته های پستی سالانه افزون بر 70 میلیارد مورد بوده است كه با این حساب دستكم نزدیك به نیمی از بسته ها در چین تحویل شده است.
به نظر می رسد كه دست اندركاران این صنعت در چین هنوز از شرایط موجود راضی نیستند و قرار است برنامه ریزی های مناسبت تری برای تحویل بسته های بیشتر به دست مشتریان صورت گیرد.
امروزه نه تنها جوانان در چین از طریق اینترنت خرید می كنند، بلكه بسیاری از سالخوردگان هم ترجیح می دهند از همین روش برای تامین مایحتاج خود عمل كنند.
ارسال مرسوله ها از طریق پست سریع، طی چند سال اخیر و به دنبال گسترش خدمات دهی چنین شبكه هایی به شكل فراینده افزایش یافته و اهمیت این موضوع به قدری است كه در گزارش كار سالانه دولت مركزی چین نیز به آن پرداخته شده است.
تازنمای «مردم» ارگان حزب حاكم چین به تازگی در گزارشی اعلام كرده بود كه اهمیت جابجایی كالاهایی كه مردم سفارش می دهند و اینكه این كالاها به موقع به دست آنان برسد، باعث شده تا دست اندركاران پست كشور چین در شهر «هانگجو» در شرق كشور به فكر راه اندازی یك مركز پشتیبانی برای ارسال بسته های پستی باشند.
با اتمام كار این مركز پیش بینی می شود كه میزان ارسال و تحویل بسته های پستی در چین به 1 میلیارد بسته در روز برسد.
این نشان می دهد كه تجارت الكترونیك و خریدهای اینترنتی در چین بیشتر از هر جای دیگر در دنیا انجام می شود و به همین سبب ارسال بسته های پستی نیز به سرعت در حال افزایش است.
بر اساس مقررات و دستور كار شركت های پستی، هر چقدر پستچی ها بسته های بیشتری ارسال كنند به همان نسبت حقوق آنها افزایش خواهد یافت.
«لی كچیانگ» نخست وزیر چین هم در این باره اعلام كرده كه دولت مایل است به توسعه خرید اینترنتی و اكسپرس و تجارت الكترونیك در چین یاری كند، چرا كه معتقد است این امر در ایجاد كارآفرینی برای نیروی جوان كار كشور نقشی شایسته داشته و به افزایش مصرف داخلی كمك می كند.
در سال 2014 میلادی، بیش از 50 هزار ایستگاه خدمات پست اكسپرس در چین، به ویژه در روستاها راه اندازی شد و هم اكنون بیش از 50 درصد از روستاهای چین از این خدمات بهره مند هستند.
پیش بینی می شود تا سال 2020 میلادی، تمامی روستاهای چین از این خدمات برخوردار شوند.
با این اقدام، كشاورزان نه تنها می توانند كالاهای ارزان قیمت و مورد پسند خود را خرید كنند، بلكه محصولات تولید خود را نیز از این طریق به مناطق سراسر كشور ارسال كرده و به فروش برسانند.
آساق**231**1904**1663**
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۴
پكن- ایرنا - اگرچه بیشتر مردم «پهپاد» یا همان «پرنده هدایت پذیر از دور» را با كاربردهای نظامی و امنیتی می شناسند اما این وسیله امروز در كنار كاربردهای مختلف آن مانند سرگرمی و تصویربرداری، امداد و نجات و تحقیقات علمی به یكی از ابزارهای سریع و مطمئن انتقال كالا نیز تبدیل شده است.