گروه تروریستی تحریر الشام (جبهه النصره) به همراه گروه تروریستی جیش الفتح در هشتم فروردین سال 1394 در یورشی سریع استان ادلب در شمال غرب سوریه هم مرز با تركیه را كه تا پیش از آن استانی امن محسوب می شد، به اشغال خود درآوردند.
14 هزار عنصر تروریستی از سراسر جهان كه در تركیه تجمع كرده و تجهیز و سازماندهی شده بودند، در هشتم فروردین ماه 1394 به استان ادلب حمله كردند و به سرعت تمام خاك این استان را به غیر از دو شهرك شیعه نشین فوعه و كفریا در 10 كیلومتری شمال شهر ادلب به اشغال خود درآوردند (شش هزار و نهصد نفر از مردم این دو شهرك بالاخره پس از بیش از سه سال محاصره در 28 تیر ماه سال 1397 توانستند از حصر تروریست ها رهایی یابند)؛ دلیل اشغال نشدن این دو شهرك نیز حضور نیروهای دفاع وطنی (بسیج مردمی) و شماری از رزمندگان حزب الله لبنان در فوعه و كفریا و مقاومت آنها در مقابل تروریست های تكفیری بود.
از زمان اشغال استان ادلب توسط گروه های تروریستی، این استان به یكی از مراكز مهم تروریست ها در سوریه درآمد؛ با آغاز پیروزی های مرحله ای ارتش سوریه كه در دی ماه سال 1395 از شرق شهر حلب و قسمت هایی از این استان شروع شد و سپس به آزادسازی استان های 'دیرالزور' و 'الرقه' در آبان ماه سال 1396 و همچنین 'غوطه شرقی' به ویژه شهر 'دوما' در 25 فروردین 1397 و همچنین آزادسازی شهرك 'یرموك' و منطقه 'حجر الاسود' در استان 'ریف دمشق' در 31 اردیبهشت ماه همین سال رسید، استان ادلب نقش و اهمیت ویژه برای هر دو طرف جنگ پیدا كرد.
آزادسازی دو استان جنوبی سوریه یعنی درعا در اول تیر ماه سال جاری و قنیطره در تاریخ پنجم مرداد ماه همین سال كه از پیروزی های دیگر ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان بود بر اهمیت مضاعف استان ادلب افزود، چرا كه تروریست هایی كه در نقاط مختلف سوریه از ارتش این كشور و نیروهای همپیمان شكست می خوردند یا باید تسلیم می شدند یا با تحویل سلاح های سنگین و نیمه سنگین خود و فقط با سلاح سبك به استان ادلب می رفتند كه از این رو این استان به محل تجمع تروریست های تكفیری با عقاید مختلف تبدیل شد.
اگر به گذشته بازگردیم می بینیم كه با آغاز بحران سوریه در 24 اسفند ماه سال 1389، گروه های مختلف تروریستی نیز در این كشور متولد شدند كه جبهه النصره (تحریر الشام فعلی) و ارتش آزاد از اولین گروه های تروریستی در سوریه بودند كه با تلاش آمریكا، عربستان، قطر، امارات، تركیه و رژیم صهیونیستی تشكیل شدند و تاكنون نیز به فعالیت های ضدانسانی و تروریستی خود در سوریه ادامه می دهند.
با آغاز بحران سوریه در اواخر اسفند ماه سال 1389، ارتش سوریه نیز با بحران نیرو و انشقاق مواجه شد؛ ارتش سوریه در همان زمان به سه قسمت تقسیم شد؛ گروه اول با جدایی از ارتش سوریه، ارتش آزاد و جبهه النصره را تشكیل دادند و گروه دوم با جدایی از ارتش این كشور به دلیل این كه نتوانستند تشخیص دهند كه حق با حكومت دمشق می باشد و یا افراد مسلح مخالف، خانه نشین شدند و اعلام كردند كه نه با حكومت سوریه هستند و نه با گروه های تروریستی.
گروه سوم نیز كه همان نیروهای ارتش سوریه بودند به همان شكل باقی ماندند و به دفاع از كشور و مردم خود پرداختند، البته با این تفاوت كه شمار زیادی از نیروهای این ارتش یا به النصره و یا ارتش موسوم به آزاد پیوسته و یا خانه نشین شده بودند.
گروه تروریستی ارتش آزاد شامل نیروهای جداشده از ارتش سوریه می باشد كه تفكر سكولار دارند؛ عناصر ارتش آزاد نیروهای قوی ارتش سوریه بودند كه با شروع بحران سوریه به یكباره از ارتش و حكومت دمشق جدا و خود را در ابتدا به تركیه رساندند و با تجهیز و سازماندهی از سوی جبهه غربی - عربی برای جنگ به سوریه بازگشتند.
شمار دیگری از نیروهای ارتش سوریه نیز با جدایی از ارتش این كشور، گروه تروریستی جبهه النصره را تشكیل دادند؛ عناصر این جریان از نیروهای اسلام گرای تندرو با تفكر وهابی بودند كه در ارتش سوریه حضور داشتند؛ سرویس جاسوسی عربستان پیش از آغاز بحران سوریه، شماری از نیروهای ارتش این كشور را جذب و با تفكرات وهابی - تكفیری آشنا و مسلح كرده بود.
پس از ایجاد ارتش آزاد و جبهه النصره، شماری از مردم سوریه با تبلیغات وسیع رسانه های غربی - عربی نیز به آنها پیوستند؛ از همان زمان پای تروریست های خارجی نیز با تبلیغات مسموم و خلاف واقع رسانه های غربی - عربی به سوریه باز شد.
می توان گفت كه شاكله گروه تروریستی تحریر الشام (النصره سابق) حدودا 70 درصد سوری می باشد و 30درصد باقی مانده نیز تروریست های خارجی پیوسته به آن هستند.
با گذشت چند ماه از بحران سوریه، گروه های تروریستی النصره و ارتش آزاد به همراه چند گروه تروریستی كه به سرعت در حال تولد و رشد و نمو بودند، نتوانستند اهداف حامیان خود را در سوریه تامین و موجب براندازی حكومت دمشق شوند، از همین رو بود كه گروه تروریستی داعش با توطئه جبهه غربی - عربی - عبری پا به عرصه سوریه گذاشت.
نام 'ابوبكر البغدادی' در سال 2010 ابتدا در عراق بر سر زبان ها افتاد و پس از آن در ابتدای سال 2012 بود كه وی و عناصرش به دستور آمریكا، انگلیس، عربستان، تركیه و قطر راهی سوریه شدند و از همان زمان گروه تروریستی - تكفیری داعش پا به عرصه منطقه گذاشت و نام ابوبكر البغدادی به كمك غربی ها و كشورهای مرتجع عرب به عنوان سركرده این گروه تروریستی بین المللی شد.
هدف اصلی آمریكا و همپیمانان غربی - عربی آن از ایجاد، تجهیز و حمایت گروه تروریستی داعش و قبل از آن گروه های تروریستی جبهه النصره (تحریر الشام فعلی) و دیگر گروه های تكفیری به منظور تامین امنیت رژیم صهیونیستی بود.
شعله وركردن بحران سوریه طرح و برنامه انگلیس با فرماندهی آمریكا برای هدف قرار دادن مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی بود؛ برنامه ای كه تاكنون به قیمت جان نزدیك به ششصد هزار نفر از مردم بی دفاع سوریه تمام شده و بسیاری از زیرساخت های این كشور ضدصهیونیستی ویران شده است.
در حال حاضر ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان در حال تدارك انجام عملیات آزادسازی استان ادلب و بخش های اشغالی استان های حلب، لاذقیه و شمال حماه می باشند كه از این عملیات به عنوان 'ام المعارك ' (مادر نبردها یا نبرد نهایی) یاد می شود.
در حال حاضر كمتر از 10 درصد خاك سوریه در تصرف گروه های تكفیری می باشد و این در حالی است كه تا دی ماه سال 1395 ارتش و حكومت سوریه بر 80 درصد خاك این كشور تسلط نداشتند.
** گروه های تروریستی حاضر در شمال غرب سوریه
بنابر اعلام منابع امنیتی و رسانه ای هم اكنون نزدیك به 100 هزار تروریست به همراه خانواده های خود كه شمار نسبتا زیادی از آنها خارجی هستند در استان ادلب در شمال غرب سوریه و نزدیك مرزهای این كشور با تركیه ساكن می باشند و عملیات ارتش سوریه و نیروهای همپیمان برای حمله به مواضع تروریست ها به لحظه صفر خود نزدیك می شود.
در بخش زیر به محل استقرار و نام گروه های تروریستی حاضر در شمال غرب سوریه اشاره می شود.
- استان حماه (شمال و شمال غرب): گروه تروریستی 'جیش العزه' بیشترین حضور را در مناطق اشغالی شمال استان حماه دارد كه ارتباط عمیقی هم با گروه تروریستی هیات تحریر الشام (جبهه النصره) دارد.
گفته شده كه 'جمیل الصالح' فرمانده این گروه تروریستی به صورت مخفیانه و محرمانه با 'ابو محمد جولانی' سركرده گروه تروریستی تحریر الشام بیعت كرده است.
گروه های تروریستی 'جبهه النقاذ، هنگ 111 به همراه جبهه الوطنیه لتحریر' در مناطق اشغالی استان حماه حضور چشمگیری دارند.
- استان ادلب: این استان در اشغال گروه های تروریستی با ملیت خارجی 'قفقازی، چچنی، تركستانی و ...' و همچنین سوری است؛ بخش های شرقی این استان سال گذشته به كنترل نیروهای سوری و همپیمان درآمد.
'فیلق الشام، ارتش ادلب الحر، گروه تركمانیه ساحلی اول و دوم، گروه پیاده نظام اول و دوم، ارتش نخبه، ارتش النصر، تیپ موسوم به شهدای اسلام داریا، تیپ الحریة و گروه 23، احرار الشام، نورالدین زنكی، ارتش الاحرار، الویه صقور الشام و تجمع دمشق' از جمله گروه های تروریستی به شمار می آیند كه در مناطق اشغالی استان ادلب حضور دارند.
اما گروه تروریستی هیات تحریر الشام كه متشكل از ده ها گروهك تروریستی است، بخش های وسیعی از استان ادلب و مناطق مرزی مشترك با كشور تركیه را در اشغال دارد؛ عناصر تروریستی حزب التركستانی نیز كه ملیت چینی دارند در منطقه 'دركوش' در حومه شهر جسر الشغور مستقر و وابسته به گروه تروریستی هیات تحریر الشام هستند.
عناصر گروه های تروریستی 'حراس الدین و انصار التوحید به فرماندهی ابوذیاب سرمین كه در استان ادلب و ارتفاعات شمال شرق لاذقیه نیز حضور دارند، تحت گروه مشترك 'حلف نصره الاسلام' فعالیت می كنند و وابسته به گروه تروریستی هیات تحریر الشام هستند.
- استان حلب: گروه های تروریستی هیات تحریر الشام، نور الدین زنكی، احرار الشام، تركمانیه ساحلی اول و دوم (تحت حمایت مستیم دولت تركیه) بیشترین حضور را در مناطق اشغالی غرب استان حلب دارند.
- گروه های تروریستی با ملیت های چچنی و قفقازی از جمله «حراس الدین، حزب التركستانی، تركمانیه ساحلی اول و تركمانیه ساحلی دوم، جنود الشام به فرماندهی مسلم الشیشانی(چچنی)، حركه القفقاز به فرماندهی عبدالحكیم الشیشانی (چچنی) و جیش العسر» در شمال شرق استان لاذقیه حضور محسوس دارند.
ارتش تركیه نیز با ورود غیرقانونی به خاك سوریه و اشغال شهر عفرین در استان حلب تاكنون بیش از 10 پایگاه در دو استان ادلب و حلب در حمایت از گروه های تروریستی ایجاد كرده است.
وجود چنین كلكسیونی از تروریست ها موجب شده است تا عملیات ارتش سوریه در ادلب به یكی از حساس ترین اقدامات نظامی تبدیل شود ، نبردی كه می تواند سرنوشت هشت ساله بحران در این كشور را یكطرفه كند.
خاورم*1275*1436*
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۹
تهران - ایرنا - ده ها گروه تروریستی - تكفیری پس از قبول شكست از ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی در نقاط مختلف این كشور با تخلیه این مناطق به استان ادلب و شمال غرب سوریه رفته اند، منطقه ای كه ارتش سوریه هم اكنون خود را برای آخرین حمله اش آماده می كند.