به گزارش روز سه شنبه ايرنا، در دو هفته اخير با جدي تر شدن حمله ارتش سوريه براي بازپس گيري شهر ادلب از دست تروريست ها، ارتش تركيه نيز در چند مرحله نيروها و تجهيزات نظامي گسترده به مناطق مرزي در شمال سوريه اعزام كرده است.
اعزام نيروها و تجهيزات نظامي ارتش تركيه به مرزها در حالي انجام مي شود كه ارتش سوريه براي حمله به آخرين پايگاه مهم تروريست ها در شهر ادلب آماده مي شود و دولت آنكارا بيم دارد كه پناهجويان و تروريست هاي مسلح حاضر در آن منطقه با بروز درگيري، به خاك تركيه متواري شوند.
وب سايت خبر.7 تركيه امروز با انتشار گزارشي هدف از اعزام نيروها و تجهيزات نظامي جديد از سوي ارتش تركيه به مرز را مقابله با پيامدهاي حمله نيروهاي ارتش سوريه به مقر تروريست ها در ادلب عنوان كرد و نوشت : نيروهاي تركيه در تمامي مرزهاي شمالي سوريه به حالت آماده باش در آمده اند.
به نوشته اين رسانه، دولت تركيه به خط مرزي ادلب در استان حاتاي تركيه نيرو و تجهيزات گسترده اعزام و مستقر كرده و 12 نقطه ديده باني ايجاد شده در حوالي ادلب را از نظر نيرو و تجهيزات تقويت كرده است.
به ادعاي اين رسانه، با وقوع حمله به ادلب از سوي ارتش سوريه، موج جديدي از پناهجويان به سمت مرزهاي تركيه هجوم خواهند آورد و براي اين منظور، كمپ پناهجويان 'آتما' كه در استان حاتاي تركيه ايجاد شده، براي پذيرش پناهجويان در حال گسترش و آماده سازي است.
وب سايت خبر.7 همچنين با اشاره به اين كه نيروهاي مسلح تركيه بر اساس مفاد تفاهم نامه آستانه 12 نقطه ديده باني در اطراف شهر ادلب ايجاد كرده اند، نوشت: در صورت حمله به اين مراكز ايجاد شده توسط ارتش تركيه از سوي نيروهاي ارتش سوريه و يا نيروهاي معارض حاضر در منطقه، اقدام متقابل انجام خواهد شد.
به گزارش ايرنا، رسانه هاي تركيه هدف از استقرار نيروها و تجهيزات نظامي تركيه در مناطق مرزي را جلوگيري از هجوم پناهجويان و مقابله با ورود تروريست ها عنوان مي كنند.
تركيه در چند هفته اخير با اقدامات ديپلماتيك به خصوص از طريق رايزني با روسيه و ايران در صدد بوده است كه مانع حمله ارتش سوريه به ادلب شود.
روز جمعه گذشته مولود چاووش اوغلو وزير امور خارجه، خلوصي آكار وزير دفاع و هاكان فيدان رئيس سازمان اطلاعات تركيه با ولاديمير پوتين رئيس جمهوري، سرگئي شويگو وزير دفاع و سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه در خصوص وضعيت ادلب ديدار و مذاكره كردند.
همچنين در سفر هفته گذشته محمد جواد ظريف به آنكارا نيز علاوه بر مذاكره در خصوص دور سوم مذاكرات سران سه كشور ايران، تركيه و روسيه درباره تحولات سوريه در تهران ، رايزني در خصوص وضعيت ادلب نيز محور مذاكرات طرفين بود.
بر اساس توافق آستانه ميان كشورهاي ضامن، تركيه 12 نقطه و مركز نظارت در خاك سوريه شامل 6 مركز در استان ادلب، چهار مركز در استان حلب و 2 مركز در استان حماه ايجاد كرده و بر اساس آن بايستي مخالفان مسلح را از گروه هاي تروريستي داعش و تحرير الشام(جبهه النصره) جداسازي و با اين دو مبارزه كند.
در روز جمعه گذشته تركيه با جدي تر شدن احتمال حمله ارتش سوريه به ادلب، هيأت تحرير شام (جبهه النصره سابق) را كه بخش زيادي از ادلب را در كنترل خود دارد، در فهرست گروه هاي تروريستي قرار داد تا به تعهدات خود در توافق آستانه عمل كند.
روز جمعه 16 شهريور ماه قرار است سومين دور نشست سران ايران، تركيه و روسيه در تهران درباره تحولات سوريه و به خصوص وضعيت ادلب برگزار شود.
نتايج اين نشست سرنوشت شهر ادلب و تروريست هاي ساكن در آنجا را مشخص خواهد كرد و اين نشست نقطه عطفي براي پايان دادن به بحران جنگ داخلي در سوريه خواهد بود.
خاورم/1905/1436/
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶
آنكارا- ايرنا- دولت تركيه بار ديگر تجهيزات نظامي شامل تانك هاي ام.60، خودروهاي زرهي و تجهيزات جنگي و نيروي مسلح تازه نفس به مرزهاي سوريه در استان حلب و حوالي منطقه ادلب اعزام كرد.