ساري-ايرنا- معاون بندري و اقتصادي سازمان بنادر و دريانوردي كشور از تخفيف فروش زمين و تعرفه جابجايي به عنوان مشوق هاي جديد براي سرمايه گذاري در بنادر كشور نام برد.

محمد علي حسن زاده روز سه شنبه در حاشيه ديدار با مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي كشور آذربايجان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا هدف از اين مشوق ها را كمك به جذب سرمايه گذاران و رونق تجارت بندري به خصوص براي كشورهاي حاشيه خزر و آذربايجان اعلام كرد.
وي افزود: توافقاتي با بنادر آذربايجان نيز براي ايجاد مشوق هاي صادراتي به ويژه در خصوص تعرفه ترجيحي گمركي انجام شده است و اين كشور نيز به اين مشوق ها پايبند خواهد ماند.
حسن زاده در مورد دلايل كاهش حجم صادرات بندري بين ايران و آذربايجان گفت: در صادرات انواع كالا به آذربايجان تغيير ايجاد شد و كاهش حجم تقاضا براي سيمان از سوي كشور مقصد باعث شد تا حجم صادرات كاهش داشته باشد.
وي اضافه كرد: تجار ما بايد راهكارهاي ديگري را براي افزايش صادرات متناسب با تقاضاي مصرف كنندگان آذري دنبال كنند.
*** تغيير سياست هاي اقتصاد مقاومتي علت كاهش حجم ترانزيت دريايي
معاون بندري و اقتصادي سازمان بنادر و دريانوردي كاهش 9 درصدي حجم ترانزيت كالا از بنادر كشور را ناشي از سياست هاي جديد اقتصادي دولت بيان كرد.
حسن زاده اظهار داشت: براساس سياست هاي اقتصاد مقاومتي دولت ورود 1400 نوع كالاي وارداتي را به كشور ممنوع كرد و اين سياست ها حجم ترانزيت كالا را 9 درصد كاهش داده است.
وي اضافه كرد: در حوزه صادرات با گران شدن دلار انگيزه براي صادرات افزايش يافت و اميدواريم كه با افزايش حجم صادرات، بخش بندري نيز رونق بيشتري به خود بگيرد.
*** فعاليت هندوستان در چابهار
معاون بندري و اقتصادي سازمان بنادر و دريانوردي ايران گفت: هندوستان بر قراردادش براي ساخت پايانه در چابهار باقي است.
حسن زاده اظهار داشت: هند راهبردهاي خود را در چابهار با وجود خروج آمريكا از برجام و تحريم مستبدانه اين كشور بر ضد كشورمان ادامه مي دهد.
وي به تاثير مثبت برگزاري همايش توسعه صادرات در مسير خزر در رونق سرمايه گذاري در بنادر استان هاي شمالي كشور اشاره كرد و گفت: برگزاري اين همايش درتيرماه سال جاري به ميزباني اميرآباد مازندران توانست سرمايه گذاران كشورهاي حاشيه خزر را با مزيت هاي بندري استان هاي شمالي كشور به ويژه اميرآباد آشنا كند.
حسن زاده كند بودن مبادلات تجاري و سرمايه گذاري كشورهاي حاشيه خزر در بنادر شمالي كشور را ناشي از نداشتن شناخت از تجهيزات اين بنادر دانست و گفت: اين همايش توانست سرمايه گذاران و تجار را با اين مزيت ها آشنا كند و از آن زمان تاكنون تردد تجار كشورهاي حاشيه خزر به بنادر شمالي به ويژه اميرآباد افزايش يافت.
وي ابراز اميدواري كرد تا اين تردد بتواند پيش زمينه گسترش مبادلات تجاري و سرمايه گذاري دو جانبه در بنادر شمالي كشور شود.
همايش توسعه صادرات در مسير خزر 21 تيرماه سال جاري در ساري به ميزباني بندراميرآباد برگزار شد و نمايندگان و تجار 14 كشور در اين رويداد اقتصادي شركت كردند.
پس از برگزاري اين همايش تاكنون تجار 2 كشور روسيه و قزاقستان براي سرمايه گذاري تفاهمنامه هايي را با بندراميرآباد امضاء كردند.
6982/1899