به گزارش ايرنا بيش از يك ماه است كه صف هاي طولاني بنزين در مقابل جايگاههاي سوخت مردم را كلافه كرده بطوريكه براي سوخيتگيري بايد يك تا سه ساعت وقتشان را در اين صف ها تلف كنند.
با وجودي كه همه مي دانند دليل طولاني شدن صف هاي بنزين در شهرهاي سيستان و بلوچستان چيست اما حل آن مسئولان را نيز كلافه كرده است.
حدود يك هفته پيش با برنامه ريزي مسئولان و ارائه راهكارهاي مقتضي براي مدت كوتاهي صفها شكسته شد اما بعد از يك وقفه كوتاه و خلوت شدن موقت جايگاه هاي سوخت دوباره اين مشكل در خيابان ها ظاهر شده و حتي نيمه شبها نيز از طولاني بودن صف ها كاسته نمي شود.
سرازير شدن كارت هاي سوخت مهاجر از ديگر نقاط كشور به سيستان و بلوچستان و افزايش قيمت سوخت قاچاق در مرزها مهمترين دلايل طولاني شدن صف هاي بنزين از سوي مسئولان استاني اعلام شد.
از طرفي شناسايي و باطل كردن كارت هاي سوخت مهاجر و تجهيز جايگاه سوخت به دوربين پايش تصويري آنلاين براي جلوگيري از تخلفات از جمله راهكارهاي پيشنهادي مسئولان براي حل اين مشكل بود اما اين وضعيت همچنان ادامه دارد و صف هاي بنزين هر روز شلوغ تر از روز قبل است.
برخي رانندگان در صف انتظار با انتقاد از نظارت هاي ضعيف دستگاههاي دست اندركار تصريح كردند: متصديان پمپ هاي بنزين بدون هيچ نگراني و در مقابل ديدگان عامه مردم اجازه مي دهند كه قاچاقچيان سوخت در باك هاي اضافي خودروها سوختگيري كنند.
يكي از رانندگان كه خود را محمود غمخوار معرفي كرد، گفت: برخي قاچاقچيان سوخت در داخل خودروهاي خود مشك هاي بزرگ و تيوپ هاي لاستيك خودروهاي سنگين را تعبيه كرده و تا 300 يا 400 ليتر نيز سوختگيري مي كنند و هيچ كس مانع آنان نمي شود.
** 64 هزار كارت سوخت مهاجر باطل شد
تا ابتداي شهريور ماه امسال به گفته دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز سيستان و بلوچستان بالغ بر 62 هزار كارت مهاجر متخلف كه سهميه سوخت آن ها خارج از شبكه به فروش مي رسيد توسط مناطق نفتي سيستان و بلوچستان باطل شد.
اكنون پس از 13 روز مجيد محبي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا از باطل شدن 2 هزار كارت سوخت ديگر خبر داد اما همچنان معتقد است هر چقدر كارت مهاجر باطل شود مجدد كارت هاي ديگري جايگزين آن مي شود.
حميد نوري يكي از شهروندان زاهداني در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: پس از صف هاي طولاني بنزين و شلوغي جايگاه هاي سوخت زاهدان در مرداد ماه حدود يك هفته شاهد خلوت بودن صف هاي بنزين بوديم اما چند روزي است كه دوباره اين اتفاق افتاده و اين بار بيشتر از گذشته اين صف ها طولاني شده است.
وي افزود: شب گذشته براي دريافت سوخت به پمپ بنزين واقع در بزرگراه خليج فارس مراجعه كردم چرا كه اين جايگاه بيرون از محدوده شهر و تقريبا اكثر اوقات خلوت است اما متاسفانه در اين جايگاه نيز با صف طولاني بنزين مواجه شدم.
اين شهروند تصريح كرد: پس از آن به جايگاه سوخت واقع در خيابان دانشگاه زاهدان مراجعه كردم اما وقتي صف بنزين را دنبال كردم انتهاي آن از خيابان 7 تير سر در آورد. در واقع صف جايگاه سوخت از مرز يك خيابان و كوچه گذشته و وارد خيابان بعدي شده بود.
يكي ديگر از شهروندان زاهداني در اين باره اظهار داشت: در بسياري از جايگاه هاي سوخت برخي رانندگان بدون منتظر ماندن در صف خودروي خود را در همان حوالي پارك مي كنند و با مراجعه به جايگاه بنزين مورد نياز خود را خارج از نوبت درون ظرف دريافت مي كنند.
محمد سرگزي ادامه داد: برخي رانندگان نيز خارج از صف از خروجي جايگاه وارد مي شوند و خودروي خود را در نزديك ترين نازل براي دريافت سوخت پارك مي كنند. جايگاه داران و پمپچي ها نه تنها با اين موضوع برخورد نمي كنند بلكه آنان را ياري هم مي كنند.
وي خاطر نشان كرد: بسياري از رانندگاني كه براي دريافت بنزين مراجعه مي كنند چند كارت به همراه خود دارند و وقتي پس از ساعت ها انتظار به يك نازل بنزين مي رسند تا مي توانند از اين موقعيت براي دريافت بنزين استفاده مي كنند و همين موضوع سبب طولاني شدن صف ها مي شود.
**تنها 7 جايگاه به پايش تصويري مجهز شدند
با وجود ضرب الاجل دادستاني مركز سيستان و بلوچستان براي تجهيز جايگاه هاي سوخت استان به دوربين هاي آي پي دار فقط هفت جايگاه به سامانه پايش تصويري مجهز شده اند.
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز سيستان و بلوچستان در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: تجهيز جايگاه هاي سوخت به دوربين هاي آي پي دار يكي از زيرساخت هاي نرم افزاري براي جلوگيري از تخلفات در اين زمينه است كه پايش تصويري آن را حراست شركت نفت و استانداري به طور آنلاين انجام خواهند داد.
محبي افزود: بيش از 100 جايگاه سوخت در سيستان و بلوچستان وجود دارد كه مقرر شد جايگاه هاي مركز استان و شهرهاي مرزي براي جلوگيري از تخلفات احتمالي به دوربين هاي آي پي دار تجهيز شوند اما تا كنون فقط هفت جايگاه در زاهدان اقدام به نصب اين سيستم كرده اند.
** انسداد مرز؛ علت خلوت شدن موقت جايگاه هاي سوخت
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز سيستان و بلوچستان دليل خلوت شدن موقت جايگاه هاي سوخت در اوايل شهريور ماه را انسداد مرز از سوي كشورهاي پاكستان و افغانستان ذكر كرد و گفت: به طور معمول در مناسبت هاي مختلف مانند عيد قربان كشورهاي پاكستان و افغانستان اقدام به بستن مرزها مي كنند.
وي ادامه داد: همين موضوع سبب شد تا در اين مدت صف هاي بنزين كوتاه و جايگاه هاي سوخت خلوت شود اما بعد از باز شدن مرز دوباره شاهد طولاني شدن صف هاي بنزين هستيم.
محبي خاطر نشان كرد: راهكار اصلي حل اين مشكل و جلوگيري از قاچاق سوخت انسداد معابر مرزي غيرمجاز است.
وي افزود: براي حل مشكل كارت هاي مهاجر نيز اقداماتي توسط شركت نفت در حال انجام است كه تا پايان شهريور به نتيجه مي رسد.
**افزايش 29 درصدي مصرف سوخت در سيستان و بلوچستان
استفاده بيش از نياز و برهم خوردن تعادل چرخه عرضه سوخت در سيستان و بلوچستان پيامد همين صف هاي طولاني است كه افزايش 29 درصدي مصرف بنزين و نفتگاز در مناطق زير پوشش شركت پخش فرآورده هاي نفتي منطقه زاهدان در بازه زماني پنج ماهه نخست امسال در مقايسه با مدت مشابه پارسال را رقم زده است.
بر اساس اعلام مدير شركت پخش فرآورده هاي نفتي زاهدان ميانگين توزيع فرآورده هاي نفتي در 155 روز سال 97 تا پايان مرداد ماه روزانه پنج ميليون و 983 هزار ليتر بوده و در ماه هاي اخير مصرف نفتگاز و بنزين روند رو به رشدي را طي كرده است.
كوروش بالادست افزايش قاچاق سوخت و ورود كارت هاي سوخت مهاجر از ساير استانهاي كشور را دليل اصلي افزايش مصرف بنزين و نفت گاز در منطقه زاهدان عنوان كرد.
9908 **6081
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۸
زاهدان- ايرنا- مشكل طولاني شدن صف هاي بنزين در شهرهاي سيستان و بلوچستان كه همزمان با نوسانات نرخ ارز و بالا رفتن قيمت سوخت در مرزها به وجود آمد نه تنها حل نشد بلكه به صف هاي پيچ در پيچ در خيابان ها و كوچه هاي اطراف جايگاه هاي سوخت تبديل شده است.