به گزارش ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين عسكر ديرباز در نطق پنجمين اجلاس مجلس خبرگان رهبري افزود: تيم اقتصادي دولت بايد به گونهاي عمل كند كه موجب نشود اوضاع اقتصادي جامعه نامساعد شود.
ديرباز اظهار داشت: امروزه مردم شريف ما از جمله مردم ولايتمدار استان آذربايجان غربي با مشكلات فراوان اقتصادي و تورم افسار گسيخته دست و پنجه نرم ميكنند اما براي حفظ انقلاب مشكلات را تحمل ميكنند.
وي خاطر نشان كرد: دولت بايد به گونهاي عمل كند كه اعتماد مردم را بيشتر جلب كند. مهمترين سرمايه نظام اسلامي، اعتماد مردم است با عمل به وعدهها، جلوگيري از سوء تدبيرها و مشاركت مردم در فعاليتهاي اقتصادي و كاهش تصديگري دولت ميتوان اعتماد عمومي جامعه را ترميم كرد.
نماينده مردم استان آذربايجان غربي در مجلس خبرگان رهبري تاكيد كرد: دولت از بدنه كارشناسي حوزههاي علميه و دانشگاهيان براي حل مشكلات فرهنگي بهره بگيرد.
ديرباز تصريح كرد: دلسوزان براي فروش نفت، ورود ارز، حل مشكلات بيكاري به ويژه بيكاري فارغ التحصيلان، تورم افسار گسيخته، ركود اقتصادي و استقلال بانك مركزي، طرحها و برنامههاي بسيار خوبي دارند كه بايد از آنها استفاده شود.
وي ادامه داد: مقتضاي اقتصاد مقاومتي اين بود كه با خروج ترامپ از برجام با كمترين مشكل مواجه بشويم. اين مطلب روشن است كه اگر اقتصاد مقاومتي در جامعه پياده شده بود، آسيبهاي روزهاي اخير به ملت شريف ايران وارد نميشد و بروز اين آسيبها نشانههايي روشن از پياده نشدن سياستهاي اقتصاد مقاومتي در جامعه است.
وي افزود: درخواست ميكنيم قوه قضائيه و يا دولت لايحهاي به مجلس شوراي اسلامي تقديم كنند كه هر مقام دولتي مادامي كه مسئوليت دارد از انجام فعاليت اقتصادي منع شود همه ما شيندهايم كه مقام معظم رهبري نزديكان خود را از فعاليتهاي اقتصادي منع كردهاند.
** منابع ملي كشور و بودجه عمومي به سوي توليدات سوق داده شود
حجت الاسلام و المسلمين محمدهادي عبدخدايي نماينده مردم خراسان رضوي انقلاب اسلامي و پيروزي آن را نعمتي بزرگ دانست و گفت: خداوند اين انقلاب را نصيب ملت ايران و بلكه آزادگان جهان كرد و به ما افتخار خدمت در آن را عنايت كرد و اسلام در ميان مردم آزاد جهان به صورت يك دين مقاوم و رهايي بخش جلوه كرد و گوشهاي از عظمت و پويايي خود را نشان داد.
عبدخدايي افزود: به همان اندازه كه انقلاب ارزنده است آسيب پذير هم بوده و مورد تهاجم قرار مي گيرد آن هم از راه هاي گوناگون اعتقادي، فرهنگي، سياسي و مهمتر از همه اقتصادي است.
وي تاكيد كرد: اين موضوع هم در تاريخ ما سابقه دارد مانند اجراي تحريم اقتصادي در دوران اوليه و تمركز پيامبر اكرم(ص) در شعب ابي طالب كه با مقاومت و پايداري بر آن فائق آمدند و هم مشابه آن در آغاز پيروزي انقلاب ولي با ياري خداوند و همت ملت ايران آن بحران هم سپري شد.
نماينده مردم خراسان رضوي تصريح كرد: اقتصاد كنوني، معايب متعددي دارد كه متاسفانه تاكنون براي رفع آن از سوي اقتصاددانان طرح راه گشايي ارائه نشده و طرح هاي موجود هم از سوي مجريان به صورت دقيق به اجرا در نيامده است.
عبدخدايي اظهار داشت: اقتصادي كه روز به روز بر تورم آن افزوده شود اقتصادي بيمار است. اقتصادي كه در آن اين همه اختلاف ميان در آمدها باشد اقتصادي مريض است. اقتصادي كه در آن توليد سير نزولي داشته و مصرف آن هم به صورت اسراف و تبذير حالت صعودي داشته باشد، اقتصادي غلط است.
وي خاطر نشان كرد: بهترين نيروها و سرمايه ها كه عبارت از نيروي تحصيلكرده و جوان باشد در برخي رشته ها بيكار هستند و هرز مي روند و تقصير بيكاري آنها بر عهده برنامه ريزان و مسوولان كشور است.
نماينده مردم خراسان رضوي در مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: چند سال قبل مقام معظم رهبري سياست هاي اقتصاد مقاومتي را ابلاغ فرمودند و بر آن تأكيد كردند ولي چه اقدام جدي صورت گرفت؟ فرمايشات ايشان تنها موعظه و ارشاد نيست بلكه بايد آنها را به مرحله اجرا گذاشت.
عبدخدايي گفت: اقتصاد مقاومتي تنها يك عنوان نيست، بلكه بايد در ذيل آن صدها طرح تنظيم كرد. بايد ديد چگونه سطح توليد بالا مي رود و مصرف به صورت بهينه و دور از اسراف و تبذير در مي آيد.
وي افزود: بايد طوري عمل كرد كه گرايش و اعتماد مردم به داخل بيشتر شود و وابستگي به خارج كمتر و حتي از بين رود. نيروي مولد تشويق و كمك شود و افراد فاسد سركوب شوند.
عبدخدايي اظهار داشت: منابع ملي كشور و بودجه عمومي به سوي توليدات سوق داده شود و سرمايه ملي صرف مشاغل كاذب و واسطه گري نگردد از قاچاق و ورود كالاهاي خارجي جلوگيري به عمل آيد و به توليدات داخلي كمك شود و سرمايههاي عمومي بيشتر به سوي توليد سوق داده شود و فرهنگ عمومي به سوي مصرف بهينه رود نه اسراف، تبذير، تجمل و چشم هم چشمي.
عبدخدايي افزود: براي اجرايي كردن اين عنوان ضرورت دارد در ابتدا هر يك از قواي سه گانه اتاق فكري تشكيل دهند و با بررسي كامل نسبت به حوزه كاري آن قوه طرح ايجاد كنند و سپس به مرحله اجرا در آورند.
وي اظهار داشت: هر يك از وزارتخانه ها نسبت به حوزه كاري خود و بخش هاي وابسته حتي بخش هاي خصوصي طرح هاي لازم را طراحي كرده و به مرحله اجراء درآورد.
عبدخدايي خاطر نشان كرد: لازم است يك حركت جهادي از سوي كليه نهادها و ارگان ها براي اجراي دستور رهبري انجام گيرد حتي اگر مقابل تحريم ها هم قرار نگيريم.
سيام**1751
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۶
تهران - ايرنا - نماينده مردم استان آذربايجان غربي در مجلس خبرگان رهبري تاكيد كرد: دولت از بدنه كارشناسي حوزههاي علميه و دانشگاهيان براي حل مشكلات اقتصادي و فرهنگي بهره بگيرد.