تهران- ایرنا- دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور با اشاره به بررسی وضعیت سهمیه های آزمون سراسری از تهیه و ارائه طرحی برای تغییر در این سهمیه ها حداكثر تا سال آتی خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، منصور كبگانیان در خاتمه جلسه صد و هشتم جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دستور جلسه اول در ادامه مباحث رهنمودهای مقام معظم رهبری در مورد دانشگاهیان و حوزه علم و فناوری بود و كمیسیون های مختلفی برای پیگیری این رهنمودها تشكیل شده است.
وی ادامه داد: ایشان مطالباتی ویژه ای دراین مورد داشته اند كه بر اساس آن بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشكی، معاونت علمی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تقسیم كار شد. در جلسه امروز « عصر سه شنبه» گزارش وزارت بهداشت اعلام وصول و قرار شد بقیه امور در كارگروه های بعدی پیگیری شود و بعد از جمع بندی به استحضار اعضا در جلسات بعدی برسد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور در مورد دستور جلسه بعدی افزود: سامان دهی سهمیه بندی های پذیرش در آزمون سراسری دانشگاه ها دستور جلسه بعدی نشست بود، زیرا تعدد و تنوع سهمیه بندی ها ناهماهنگی هایی را ایجاد كرد.
وی توضیح داد: برخی مصوبات نسخ شده در سال های گذشته و برخی امروز مصادیقی ندارد و اصولا سهمیه بندی ها باید نظم و نسقی بیابد، طبق راهبرد كلان شماره شش نقشه جامع علمی كشور این موضوع و بحث سنجش و پذیرش از تكالیف نقشه است.
عضو هیات علمی دانشگاه امیركبیر گفت: بر همین اساس كارگروهی در نقشه جامع علمی كشور از چند ماه قبل با محوریت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت وزیر علوم و بهداشت و روسای كمیسیون های آموزش و تحقیقات و آموزش پزشكی مجلس شورای اسلامی مامور شدند این موضوع را بررسی و برای رفع آن چاره اندیشی كنند.
وی اظهار داشت: مشكل این است كه رتبه های متفاوت و بافاصله زیاد در سال گذشته در رشته های یكسان پذیرفته شدند كه بخشی از این مساله ناشی از سهمیه هاست؛ قرار شد این موضوع بررسی شود.
به گفته كبگانیان دو وزیر بهداشت و علوم نامه ای در مورد وضعیت سهمیه ها به مجلس شورای اسلامی و به شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته اند.
وی ادامه داد: در جلسه امروز رئیس سازمان سنجش و آموزش كشور گزارش خوبی ارائه دادند و چند راه حل مطرح شد؛ اول این است كه عده ای از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست كنند این موضوع در دستور جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد، به تعدادی امضا احتیاج دارد تا در دستور قرار بگیرد و بعد از 10 امضا تصمیم با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور افزود: نكته دیگر این است كه اگر آیین نامه های اجرایی تضادی نداشته باشد، خود قانون قابل تفسیر است و می توان مشكل سال گذشته را تا حدی حل كرد. قرار شد رئیس سازمان سنجش و آموزش كشور موضوع را بررسی و گزارشی ارائه دهد، البته ممكن است مشكل را در همه رشته ها حل نكند ولی در بخشی رشته ها مفید است.

***طرح خود را برای تغییر در سهمیه ها تا سال آینده ارائه می دهیم
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا كه آیا بر این اساس تغییراتی در سهمیه های آزمون سراسری سال آینده خواهیم داشت یا خیر نیز گفت: قطعا ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور بر اساس تكلیفی كه دارد تا سال آینده طرح خود را ارائه می دهد، اكنون نیز بعضی از سهمیه ها منسوخ شد و برخی قابل تفسیر مختلف هست.
به گفته كبگانیان همچنین در جلسه روز سه شنبه ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور مراسم خداحافظی حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدیان رئیس پیشین نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیز برگزار و از زحمات وی در تدوین نقشه جامع علمی كشور، اجرایی شدن آن، شورای تحول علوم انسانی، تدوین سند راهبری نخبگان، سند دانشگاه اسلامی و دیگر زحمات در زمینه علم و فناوری كشور تقدیر شد.
نقشه جامع علمی كشور از دی ماه 1389 (زمان تصویب در شورای عالی نقلاب فرهنگی) و خرداد 1390 زمان انتشار رسمی به عنوان مهمترین سند مرتبط با حوزه علم و فناوری در چشم انداز 1404 در راستای طراحی راهبردهای مشخص برای اهداف علمی و فناوری، اقتصاد و صنعت در افق چشم انداز 20 ساله كشور ابلاغ شد؛ تدوین این سند به دنبال بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از دانشگاهیان در سال های 84 و 85 آغاز شده بود.
ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور مسئولیت اصلی پیگیری اجرای این نقشه، نظارت بر روند اجرای اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری و وضعیت كلی آموزش عالی و عمومی را برعهده دارد.
علمی**9157**1440