به گزارش روز چهارشنبه ایرنا بیشتر نهال هایی كه از سال 2014 تاكنون در پاكستان در قالب سونامی یك میلیارد درخت كاشته شدند، به خوبی رشد كرده اند و هزاران هكتار از زمین های لم یزرع و ارتفاعات و چراگاه های نابود شده به جنگل یا بوستان تبدیل شد.
حال كه پس از برگزاری انتخابات سراسری در پاكستان، حزب تحریك انصاف توانسته است قدرت را در سراسر این كشور به دست گیرد طرح جنگل كاری و درخت كاری موسوم به 'سونامی كاشت یك میلیارد درخت 'در سراسر پاكستان آغاز می شود.
این طرح350 هزار هكتار از زمین ها را تحت پوشش قرار می دهد و هدف از این اقدام، مقابله با تغییرات اقلیمی و مبارزه با نابودی مناطق جنگلی است.
عمران خان در نظر دارد طرح درختكاری و جنگلكاری را تا پنج سال آینده به پایان برساند و تا آن زمان 10 میلیارد نهال درخت را در سراسر پاكستان بكارد و هدف از این كار، اشتغالزایی برای جوانان اعلام شده است.
طی سال های اخیر در نتیجه ده ها حادثه طبیعی نظیر سیل و زمین لرزه و همچنین تغییرات اقلیمی، میلیون ها هكتار جنگل و مناطق طبیعی پاكستان نابود شد و هم اكنون، تنها 2 تا 5 درصد خاك پاكستان را مراتع و جنگل تشكیل می دهد.
بر اساس گزارش سازمان ملل پاكستان یكی از كشورهای جهان است كه مساحت وسیعی از جنگل و مراتع آن یا به دست انسان در حال نابودی است و یا در نتیجه خشم طبیعت از بین رفته است.
در گزارش سازمان ملل كشور پاكستان جزو شش كشور اول جهان است كه تغییرات اقلیمی بیشتری اثرات منفی را بر آن گذاشته است.
طرح اخیر 'سونامی كاشت یك میلیارد درخت 'در جهت افزایش دو درصدی مناطق جنگلی در ایالت خیبرپختونخواه صورت گرفت، زیرا حدود 40 درصد مناطق جنگلی پاكستان در ایالت خیبرپختونخواه قرار دارد.
برای نخستین بار، عمران خان قهرمان سابق بازی كریكیت و سیاستمدار مطرح پاكستان در سال 2014 میلادی طرح كاشت یك میلیارد نهال درخت را در مناطق شمال غرب پاكستان اعلام كرد.
این پروژه با هزینه 169 میلیون دلاری آغاز شد و هزاران شغل برای مردم روستایی و شهری به ویژه جوانان و زنان ایجاد كرد.پ
هدف از این طرح احیاء 150 میلیون هكتار از جنگل های نابوده شده و در ادامه احیاء 350 میلیون هكتار از زمین ها در سراسر ایالت خیبرپختونخواه بوده است.
مالك امین اسلم از مسئولان بلند پایه طرح احیای مناطق جنگلی در پاكستان با اشاره به موفقیت آمیز بودن این طرح طی 5 سال گذشته گفت:حدود 13 هزار محل پرورش درخت در سراسر ایالت خیبرپختونخواه دایر شده است تا نهال های كوچك كاج، صنوبر، گردو و دیگر درختان جنگلی در آن پرورش یابند.
به گفته وی این مكانها 40 درصد نهال های جنگل ها را تامین می كند و گردانندگان آن نیز از این راه درآمدهای خوبی كسب می كنند.
مسئول پاكستانی گفت: از این راه، حدود 500 هزار شغل در سر تا سر ایالت خیبرپختونخواه ایجاد شده است.
پاكستان در ردیف كشورهاییاست كه به دلیل نبود سوخت ارزان و عدم تسهیلات، هنوز در بسیاری از مناطق روستایی مردم از هیزم و چوب درختان برای پخت غذا استفاده می كنند به همین دلیل میلیون ها هكتار از مراتع جنگلی در ایالت خیبرپختون خواه به دست سودجویان از بین رفته است.
آساق**6125**1663**
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۸
اسلام آباد - ایرنا - دولت محلی پاكستان در ایالت خیبرپختونخواه به رهبری حزب تحریك انصاف پاكستان، طی چهار سال گذشته توانست یك میلیارد نهال را در این ایالت برای كاهش آثار تغییر اقلیم بكارد.