اسلام آباد - ايرنا - با توجه به بروز مشكلات فراوان در سفر زائران پاكستاني عازم ايران و عراق در ايام محرم و صفر، «عمران خان» نخست وزير پاكستان اخيرا در نشست با مسئولان مربوط به سفر زائران، تدوين و ارائه نقشه راه جديد براي ارائه تسهيلات به زائران اين كشور را خواستار شد.

به گزاش روز چهارشنبه ايرنا؛ تنها چند روز مانده به ايام محرم، نشست ويژه رسيدگي به مسائل مربوط به عزيمت زائران پاكستاني به ايران و عراق به ويژه در ايام محرم، شامگاه يكشنبه هفته جاري به رياست «عمران خان»نخست وزير جديد پاكستان برگزار شد.
نشستي كه عمران خان در آن از مسئولان امنيتي پاكستان خواست، نقشه راه جديد براي ارائه تسهيلات به زائران پاكستاني تدوين و ارائه كنند.
در آن نشست كه با حضور سروزير ايالت بلوچستان پاكستان، شهريار آفريدي وزير مشاور در امور داخلي پاكستان، دستيار ويژه نخست وزير و جمعي از مسئولان نهادهاي امنيتي و مسئولان ايالتي بلوچستان برگزار شد، عمران خان به مسئولان دستگاه هاي اجرايي اين كشور دستور داد، براي آسان تر شدن رفت و آمد زائران در مرز پاكستان با ايران،
تعداد پيشخوان هاي دفتر كنترل گذرنامه موسوم به اداره اف اي اي افزايش يابد.
نخست وزير پاكستان همچنين در آن نشست دستور داد كه اقدامات لازم براي تأمين امنيت زوار عازم ايران و عراق به ويژه در ايام محرم انجام شود.
اين دستور «عمران خان» تنها چند روز پس از سفر «محمدجواد ظريف» وزير خارجه ايران به اسلام آباد صادر شد، ظريف نخستين وزير امور خارجه اي است كه از زمان روي كار آمدن عمران خان با وي ديدار كرد.

*** مشكات زائران پاكستاني در سفر به ايران در ايام محرم
سال گذشته و همزمان با ايام ماه محرم و صفر، زائران پاكستاني اربعين كه براي سفر به عتبات عاليات و عبور از مرز ايران از شهرهاي مختلف پاكستان به كويته عزيمت مي كردند، تأمين امنيت فوري كاروان‌هاي خود را از سوي نيروهاي امنيتي اين ايالت و همراهي آنها تا مرز ايران را خواستار مي شدند.
بيشتر زائران پاكستاني از شهرهاي پاراچنار، اسكردو، گلگيت و ديگر شهرهاي ايالت هاي سند و پنجاب پاكستان وارد شهر كويته مي شدند.
اين زائران مجبورند پس از رسيدن به كويته براي مشخص شدن وضعيت انتقال خود به مرز ايران از كويته با اسكورت هاي امنيتي، چندين شب در زائر سراهاي شهر كويته منتظر بمانند.
اسكورت هاي امنيتي نيز زائران را در ۲۰ تا ۳۰ اتوبوس سوار كرده و در بيشتر موارد زائران مجبورند براي رسيدن به مرز ايران، بيش از ظرفيت اتوبوس ها سوار شده و مسير ۱۳ ساعته كويته تا ميرجاوه را طي كنند.
اين مشكلات علاوه بر خستگي سفر، كمبود خوراك و امكانات بهداشتي را به زائران اربعيني پاكستان در مسير كويته تا ميرجاوه تحميل مي كند.
سال گذشته و همزمان با ايام اربعين نيز، جمعي از شيعيان و زائران اربعيني عازم عتبات با هماهنگي تعدادي از سازمان هاي مدني و فرهنگي شيعيان، به وضعيت خود اعتراض كرده و از دولت ايالتي خواستند برنامه جامعي براي سازماندهي تردد زائران عتبات عاليات اجرا كنند.
شهروندان پاكستاني معترض با سردادن شعارهايي خواستار رسيدگي فوري به وضع خود شده و پايان سرگرداني زائران در كويته را خواستار شدند.
آنها معتقد بودند كه افزايش حجم متقاضيان زيارت در ايام اربعين كاملا قابل پيش بيني بود و دولت ايالتي نيز مي بايست تمهيداتي براي تردد آسان تر زائران اربعين پيش بيني مي كردند.
بر اساس آمار، ۱۸ هزار و ۵۰۰ زائر پاكستاني عتبات عاليات از ۲۴ شهريور سال گذشته تا سي ام مهرماه همان سال از طريق پايانه مرزي ميرجاوه استان سيستان و بلوچستان وارد خاك جمهوري اسلامي ايران شدند.

*** نشست هماهنگي حزب شيعي با وزير مشاور در امور داخلي پاكستان
پس از دستور اخير عمران خان نخست وزير پاكستان براي رسيدگي به مسائل مربوط به زائران اين كشور كه عازم ايران و عراق مي شوند، علامه راجا ناصر عباس جعفري دبيركل حزب مجلس وحدت مسلمين و از احزاب پيشروي شيعيان پاكستان امروز چهارشنبه در اسلام آباد با شهريار آفريدي وزير مشاور كشور دولت پاكستان ديدار كرد.
محور اصلي گفت وگوهاي علامه جعفري و شهريار آفريدي مسائل پيش روي زائران پاكستاني كه همه ساله به ويژه در ماه هاي محرم و صفر عازم عتبات عاليات در جمهوري اسلامي ايران و عراق مي شود، بود.
رهبر حزب شيعيان پاكستان از توجه ويژه نخست وزير پاكستان در خصوص زائران اين كشور و دستور اخير وي براي رسيدگي به مشكلات در اين خصوص، تمجيد كرد.
علامه جعفري تاكيد كرد:حزب مجلس وحدت مسلمين براي كمك به حل مشكلات پيش روي زائران، آماده هرگونه همكاري با دولت مركزي و مسئولان ايالتي است.
در اين ديدار شهريار آفريدي وزير مشاور كشور پاكستان به علامه جعفري اطمينان داد كه وي به زودي و شخصا از گذرگاه مرزي تفتان (ميرجاوه) بازديد مي كنم.
آساق*274*6125**3404