اروميه - ايرنا - رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: استقرار زنجيره سيب درختي در استان موجب تسهيل در اجراي سياست هاي صادراتي سيب درختي مي شود.

به گزارش ايرنا، اسمعيل كريم زاده روز پهارشنبه در جلسه زنجيره سيب درختي آذربايجان غربي افزود: از جمله مزاياي استقرار اين زنجيره براي كشاورزان، ايجاد اطمينان كامل از بازاريابي براي سيب توليدي است؛ به گونه اي كه حتي سيب صنعتي نيز بر روي دست كشاورزان نخواهد ماند.
وي با اشاره به تحول بزرگ ايجاد شده در استقلال تصميم گيري و تشكيل زنجيره در استان، بيان كرد: اين موضوع نقطه عطفي در بروز استعدادها و توانايي تلاشگران عرصه توليد و سازندگي محسوب مي شود و بايد در يك بدنه واحد براي راه اندازي آن تلاش شود.
كريم زاده با اعلام اينكه آذربايجان غربي در توليد سيب درختي مقام اول كشوري را دارد، ادامه داد: از جمله مشكلات اساسي در امر صادرات و حمل و نقل اين محصول، كمبود كانتينرهاي يخچال دار براي صادرات به كشورهاي مقصد است و ايجاد اين زنجيره در حل مشكلات مربوط به فروش محصولات نقش بسزايي خواهد داشت.
رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با تاكيد بر اينكه بسته بندي مطلوب و بهداشتي سيب صنعتي توسط باغداران و ممانعت از انباشت و خريد سيب صنعتي به صورت غير بهداشتي در كنار جاده هاي استان در دستور كار قرار گرفته است، گفت: سازمان تعاون روستايي نيز مي تواند به عنوان كارگزار در اين زمينه وارد عمل شود و در خريد و انباشت سيب صنعتي در مراكز خريد به صورت توافقي همكاري كند.
به گزارش ايرنا فراخوان عضوگيري براي ثبت شركت سهامي خاص سيب آذربايجان غربي آغاز شده و سطح سهام سرمايه گذاري اين زنجيره در حدود 10 ميليارد تومان است.
60 درصد از سهام اين شركت در اختيار توليدكنندگان و 40 درصد در اختيار صادركنندگان، صاحبان صنايع تبديلي و تكميلي و حمل و نقل قرار مي گيرد.
آذربايجان غربي با توليد سالانه 1.2 ميليون تن سيب درختي داراي رتبه اول كشور در اين زمينه مي باشد؛ اين استان هم اكنون 30 درصد از توليد 3.7 ميليون تني سيب كشور را بر عهده دارد ولي از نظر بازار صادرات از سهم اندكي برخوردار است.
سال گذشته 300 هزار تن سيب صنعتي از قرار هر كيلوگرم نرخ تضميني 280 تومان از كشاورزان استان خريداري شد.
پيش بيني مي شود با توجه به كاهش ميزان توليد امسال 150 هزار تن سيب درختي صنعتي در استان عرضه شود.
3214/3072