اروميه- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي خوي توليد سالانه عسل در كشور را 80 هزار تن عنوان كرد و گفت: سهم زنبورستان هاي شهرستان خوي 13.5 درصد از كل توليد كشور است.

مهران زينال زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به توليد 28 كيلوگرمي عسل در هر كندوي شهرستان، افزود: اين ميزان توليد در مقايسه با ميانگين كشوري بيش از 10 الي 15 كيلوگرم بيشتر است.
وي با اشاره به يانكه ارزش ريالي توليد عسل خوي در سال جاري بيش از 1600 ميليارد ريال برآورد شده است، افزود: بيش از سه هزار زنبوردار در اين شهرستان فعاليت دارند.
وي ادامه داد: بر اساس آمارهاي موجود، حدود 60 درصد كندوهاي خوي در طبيعت اين شهرستان و بقيه در طبيعت ييلاقي شهرستان هاي همجوار از جمله چالدران، زنجان، سلماس، پيرانشهر و دزفول استقرار يافته است.
زينال زاده توليد 11 هزار تن عسل از زنبورستان هاي خوي را خواستار شد و گفت: عسل كوه 'اورين' و 'چله خانه' خوي در حال حاضر زبانزد خاص و عام در كشورهاي همسايه ايران است.
وي گفت: ضعف تبليغات و بازاريابي، پائين بودن سطح علمي زنبورداران، فقدان انسجام تشكل‌هاي زنبورداري و عرضه عسل ‌هاي غير استاندارد از ساير نقاط كشور به بازار توسط سودجويان از عواملي است كه صادرات عسل اين شهرستان را تحت تاثير قرار مي ‌دهد.
وي با بيان اينكه فعاليت در صنعت زنبورداري نقش مهمي در اقتصاد خانوارها و به خصوص خانواده هاي روستايي خوي دارد، بيان كرد: توجه بيشتر به زنبورداران و ايجاد امكانات و تسهيلات براي آنان، نقش موثري در افزايش كيفيت و ميزان توليد اين محصول با ارزش دارد و در زمينه ايجاد اشتغال نيز تاثيرگذار است.
وي به سياست هاي جديد جهاد كشاورزي در خصوص زنبورداري اشاره و بيان كرد: تغيير رويكرد در توليد عسل و گذر از تك محصولي به سمت توليد ژل رويال و پرورش ملكه از مهمترين طرح هاي توسعه اين بخش در استان است.
به گزارش ايرنا فعاليت بيش از سه هزار زنبوردار، وجود 400 هزار كندو و بزرگترين شركت زنبورداري كشور در خوي، اين شهرستان را به قطب اول پرورش زنبور و توليد عسل در كشور تبديل كرده است.
7123/3072