كوالالامپور- ایرنا- برنامه سراسری مقابله با قاچاق انسان و كارگران خارجی غیرقانونی در ایالت های 13 گانه مالزی كه آمار آنها بیش از یك میلیون نفر برآورد شده، از هفته جاری در این كشور جنوب شرق آسیا آغاز شده است. دراین برنامه دستگیری، برخورد قانونی و اخراج كارگران غیرقانونی دیده شده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا ، دراین برنامه، كارگران خارجی كه توسط ماموران اداره مهاجرت مالزی دستگیر می شوند با مجازات های شدید روبه رو خواهند شد.
دولت جدید مالزی مشكلات اقتصادی این كشور را بسیار جدی دانسته و از این رو با كارگران خارجی كه به صورت غیرقانونی در این كشور مشغول به كار هستند و همچنین عوامل قاچاق انسان كه آنها را به این كشور آورده اند، با شدت بیشتری برخورد خواهد كرد.
این برنامه به گونه ای است كه 'چارلز جوز' سفیر فیلیپین در كوالالامپور با انتشار بیانیه ای در مالزی به 400 هزار كارگر فیلیپینی ثبت نام نشده در این كشور هشدار داد تا قوانین اداره مهاجرت مالزی را برای ماندن و كار كردن دراین كشور مورد توجه قرار دهند.
مالزی كه با هجوم كارگران غیرقانونی از كشورهای آسیایی رو به روست پیش از شروع برنامه جدید برای دستگیری محاكمه و اخراج آنها از ابتدای سال جاری تا پایان ماه گذشته به آنها مهلت داده بود تا با معرفی خود از پیگردهای قانونی دراین كشور مصون بمانند.
طبق این گزارش، سفارت فیلیپین تاكنون به 5 هزار و 844 نفر از كارگران غیرمجاز این كشور برای خروج از مالزی در دوره برنامه عفو اداره مهاجرت كمك كرده است.
در دوره عفو عمومی مهاجران غیرقانونی دستگیر شده 300 رینگیت (حدود 100 دلار )جریمه شده و اجازه می یافتند به كشورشان بازگردند.
شركت های خارجی و كارفرمایان مالزیایی عمدتا از كارگران خارجی به دلیل دستمزدهای پایین تر آنها نسبت به كارگران داخلی استفاده می كنند.
این كارگران عمدتا در كارهای سخت و خطرناك از جمله ساخت و ساز برج های مرتفع، پرورش درختان پالم و كارخانجات تولید روغن پالم، كشاورزی در مزارع و امور خدماتی سطح پایین مانند نظافت ساختمان ها و خیابان ها مشغول كار هستند.
طبق گزارش های رسانه ای برآوردها حاكی است تا پایان سال گذشته حدود 1.7 میلیون نفر كارگر خارجی به طور قانونی و بیش از یك میلیون نفر در این كشور به طور غیرقانونی در این كشور مشغول كار هستند.
اندونزی، فیلیپین، میانمار، بنگلادش، كامبوج، پاكستان، هند، افغانستان، نپال و لائوس منابع اصلی كارگران غیرقانونی مالزی بشمار می روند و به رغم سیاست های گوناگونی كه از سال ها پیش برای مقابله با این مهاجران اجرا شده، اما همچنان میزان كارگران غیرمجاز خارجی در مالزی رو به افزایش است.
طبق گزارش اداره مهاجرت مالزی از سال 2014 تا پایان ماه گذشته حدود 400 میلیون رینگیت جریمه از 840 هزار مهاجران خارجی كه در این كشور كه بیش از تاریخ مجاز در ویزای خود دركشور مانده اند(overstay )، دریافت شده است.
طبق این گزارش در 9 ماه گذشته كه برنامه عفو عمومی برای كارگران خارجی اجرا شده بود بیش از 28 هزار كارگر خارجی از كشورهای مختلف دستگیر شده اند.
دولت پیشین مالزی پیشتر اعلام كرده بود به رغم تلاش برای كنترل مبادی ورودی و خروجی این كشور با چندین میلیون نفر كارگر غیرمجاز خارجی مواجه است.
مالزی وقوع برخی جرائم را به مهاجران غیرقانونی نسبت می دهد و با تدابیر نظارتی شدید در نقاط مختلف از جمله مبادی ورودی و خروجی قصد دارد با پدیده مهاجران غیرقانونی مقابله كند.
آساق**1599*شبس*1613