دهلي نو-ايرنا- آمريكا و هند روز پنجشنبه در طول مذاكرات موسوم به 2+2 درباره راههاي گسترش روابط امنيتي و سياسي گفت وگو كرده و ابراز اميدواري كردند كه توافق تجهيزات ارتباطي نظامي به افزايش فروش تجهيزات نظامي ايالات متحده به دهلي نو منجر شود.

به گزارش پنجشنبه شب ايرنا به نقل از روزنامه 'تايمز او اينديا'، جيمز متيس وزير دفاع و مايك پمپئو وزير امور خارجه آمريكا با نيرمالا سيتارامان و سوشما سواراج همتايان هندي خود در قالب مذاكرات موسوم به 2+2 در دهلي نو ديدار كردند.
در سال هاي اخير هند و آمريكا به يكديگر نزديك تر شده تا بتوانند با نفوذ روز افزون چين در پاكستان، جنوب شرق آسيا و اقيانوس هند مقابله كنند.
بر اساس اين گزارش ، متيس در گفت وگو با خبرنگاران افزود: سفرم يك نشان قوي از موقعيت هند در ميان راهبردي ترين همكاران آمريكاست و هندي ها را همكاران مهم در حال ظهور مي دانم.
پمپئو پيش از سفر به هند به اسلام آبادرفت و با عمران خان نخست وزير جديد پاكستان مذاكره كرد.
تايمز او اينديا نوشت: حضور نيروهاي آمريكايي در افغانستان، حساسيت واشنگتن به رقابت ميان هند و پاكستان به عنوان دو همسايه هسته اي را افزايش داده است. همچنين هند و آمريكا داراي نگراني هاي مشترك در ارتباط با گروه هاي شبه نظامي ضد غرب و ضد هند در خاك پاكستان هستند.
نشريه هندي ادامه داد:هند و آمريكا هردو به دنبال امضاي توافق امنيتي ارتباطات و سازگاري موسوم به 'كام كاسا' هستند. توافق كام كاسا كه روند نهايي شدن آن بيش از يك دهه به طول انجاميده است، به هند اجازه خواهد داد تا از تجهيزات ارتباطي پيشرفته و امن آمريكايي در ابزار نظامي خود مانند بالگرد ها و هواپيماهاي خريداري شده از واشنگتن استفاده كند.
متيس گفت: ما براي استفاده از اين تجهيزات با يكديگر مذاكرات بسياري داشتيم.بايد اطمينان حاصل كنيم زماني كه اين تجهيزات حساس را با يك كشور ديگر به اشتراك مي گذاريم، بتوان آن را امن نگه داشت . معتقدم اكنون به يك توافق دست يافته ايم.
تايمز او اينديا ادامه داد:آمريكا به يكي از بزرگ ترين تامين كنندگان نظامي هند تبديل شده و در يك دهه گذشته توانسته قراردادهاي نظامي به ارزش 15 ميليارد دلار با هند امضا كند.
تحليلگران معتقدند كه امضاي اين قرارداد با آمريكا مي تواند احتمال تحريم شدن هند به دليل خريد سامانه موشكي اس400 از روسيه را كاهش خواهد داد.
بر اساس اين گزارش ، آمريكا همچنين در حال فشار بر كشورها جهت قطع كامل واردات نفت از ايران پس از خروج دونالد ترامپ از توافق هسته اي يا برجام و وضع تحريم هاي جديد عليه تهران است.
هند پس از چين بزرگ ترين مشتري نفتي ايران است و به دنبال دريافت معافيت از تحريم هاي آمريكا براي ادامه واردات نفت از تهران است.
پيش از آغاز مذاكرات در دهلي نو، يك مقام آمريكايي اعلام كرد كه واشنگتن در حال انجام يك مذاكره دقيق با هند در خصوص درخواست ايالات متحده از هند براي قطع كامل واردات نفت از ايران است.
اين مقام آمريكايي كه به همراه پمپئو به هند سفر كرده است، گفت: ما از تمام همكاران خود از جمله هند درخواست مي كنيم تا واردات نفت از ايران را به صفر برسانند و مطمئنم اين مساله بخشي از مذاكرات ما با دهلي نو خواهد بود.
پيشتر مقام هاي هندي اعلام كردند كه پالايشگاه هاي هند به شدت وابسته به واردات نفت از كشورهاي مختلف از جمله ايران بوده و در زماني كه قيمت سوخت در بازارهاي هند به شدت افزايش يافته است، عدم توجه به نفت مناسبي كه از سوي ايران ارائه مي شود، امري مشكل است.
هند 83 درصد از نفت مورد نياز خود را وارد مي كند بنابراين قيمت نفت خام براي دهلي نو بسيار اهميت دارد و رشد اقتصادي و همچنين نرخ تورم به آن وابسته است. هند هيچ اجباري را چه از سوي آمريكا و چه از طرف ايران نخواهد پذيرفت. ادامه يا قطع خريد نفت از ايران تصميمي است كه هند بايد آن را اتخاذ كند.
يك مقام ديگر هندي گفت: هند واردات نفت خود از ايران را قطع نخواهد كرد. اگر كاهشي در اين واردات ايجاد شود، آن عمدتا به دليل مشكلات تجهيزاتي و عملياتي مانند نبود نفتكش ها و يا پوشش بيمه است.
هند كه سومين مصرف كننده بزرگ نفت در جهان است، 80 درصد از نياز خود به اين كالا را از طريق واردات تامين مي كند. ايران پس از عراق و عربستان سعودي سومين صادر كننده نفت به هند است و حدود 10 درصد از نياز اين كشور را تامين مي كند.
هند در طول 12 ماه كه از مارس سال گذشته آغاز شده است، حدود 22.6 ميليون تن نفت خام از ايران وارد كرده است. سال گذشته اين واردات 27.2 ميليون تن نفت خام بود. در طول سال مالي 2016-17 خريد نفت ايران توسط هند 11 ميليون تن افزايش داشته است. پالايشگاه هاي هند پس از لغو تحريم هاي ايران در سال 2015، به سرعت واردات نفت خود از اين كشور را افزايش دادند.
شبد**آساق**267**1424**1455**1010