تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۲

تهران - ایرنا - جشنواره ملی موسیقی جوان كه این روز ها در حال برگزاری بخش موسیقی كلاسیك است، به هنرنمایی نوازندگان دو ساز ویولن و ویولا رسید.

به گزارش روز جمعه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، تالار رودكی شب گذشته از نوازندگان این ساز ها میزبانی كرد و آن ها در مقابل هیات داورانی متشكل از سیاوش ظهیر الدینی، مرجان قنبری مهر و ابراهیم لطفی به رقابت پرداختند.
براساس این گزارش، ویولن نوازان كه در سه رده سنی الف، ب و ج قرار داشتند به ترتیب در دو سانس روی صحنه حاضر شدند تا در سانس سوم نوبت به نوازندگان ویولا برسد.
علیرضا آذربو اولین شركت كننده رده سنی الف برای ویولن بود، بعد از او هستی آریان نیا، محمدرضا بهرامی، عرفان جاویدنیا، سارا رهنما فلاورجانی، نگین ریاحی كیا، رز سان احمدی و آرمان نیك پور طهرانی آرشه های شان را روی ساز كشیدند.
همزمان با نواختن آن ها، پیانیستی همراهی شان می كرد و صدای پیانو و ویولن در هم آمیخته می شد كه برجذابیت های این بخش افزوده بود.
گروه سنی الف برای بخش نهایی باید به قطعاتی از موتزارت، باخ، شوبرت و كورلی مسلط می بودند.
در ادامه گروه سنی الف، راه یافتگان به مرحله نهایی از گروه سنی ب مقابل داوران حاضر گشتند. كیارش آرین، روزبه حجت پناه، تارخ سبزواری، فرداد صدقی، علی علیزاده، فارس مخلصی، سارا نادری و محمدرضا نامجو باغینی اسامی نوازندگان این رده سنی بودند.
این نوازندگان باید برای این مرحله آماده نواختن قطعاتی مشخص از موتزارت، هایدن، بتهون و شوبرت می بودند.
در بازه زمانی دوم این روز باید گروه سنی ج به ویولن نوازی می پرداخت. هفت شركت كننده این رده سنی به ترتیب رامین اقتصاد، بهزاد جعفریان، صدف حقی، فرزان زاهد منش، فرشاد شیرانی، ریحانه قمر صورت و وداد واقفی نام داشتند.
قطعاتی از ساراساته، وینیاوسكی، فرانك و برامس برای این گروه سنی انتخاب شده بود تا نواخته شود.
آخرین بازه زمانی این روز از جشنواره اختصاص به ویولا داشت. سه شركت كننده این ساز كه هر یك در یكی از سه رده سنی قرار داشتند، ویولا های خود را بدست گرفته و نواختند. فرین جوادی در گروه سنی الف، روزبه حجت پناه در گروه سنی ب و آرین زمانی علویجه در گروه سنی ج این بخش قرار داشتند.
جشنواره ملی موسیقی جوان، در این روز از نوای ساز ویولن و ویولا شركت كنندگانی از نقاط مختلف كشورمان میزبانی كرد تا برگزیدگان بخش نهایی را در روز اختتامیه خود كه هجدهم شهریور ماه برگزار می شود، معرفی كند.

**تكنیك در نوازندگی بیشترین سهم را دارد
سیاوش ظهیرالدینی از داوران حاضر در خصوص این اجراها گفت: من تا حد بسیار زیادی از اجراها راضی بودم. البته همیشه در جشنواره نوازندگان در سطح های مختلف را داریم.
من فكر می كنم تكنیك در نوازندگی بیشترین سهم را دارد و كسی تكنیك را به حد قابل قبولی برساند می تواند بهتر در خدمت موسیقی باشد و در كنارش دانش موسیقی دارای اهمیت است.

**تعداد شركت كنندگان در حد قابل قبولی است
مرجان قنبری مهر دیگر داور حاضر در این بخش معتقد است كه امسال هم كیفیت اجراها خوب بود و هم تعداد شركت كنندگان در حد قابل قبولی است.
وی افزود: ما سعی كردیم در انتخاب نفرات برتر تمام جوانب را از نظر تكنیك نوازندگی و اجرای صحنه ای در نظر بگیریم. شركت كنندگان در این دوره به یك بلوغی در نوازندگی رسیده اند.
ابراهیم لطفی كه بعنوان داور در بخش ساز ویولن و ویولا حاضر بود در مورد اجراها گفت: اجراها در تمام رده های سنی پیشرفت چشمگیری داشت. و امسال نسبت به دوره های گذشته اجراها رضایت بخش تر بود.
به این خاطر كه هم میزان درك و همین طور تكنیك شركت كنندگان در این دوره رشد پیدا كرده است و همین مسئله انتخاب نفرات برتر را مشكل می كرد.
در واقع احساس می كنم شركت كنندگان در این دوره به یك بلوغی در نوازندگی رسیده اند.
طبیعی كه یك مقدار مشكلات فنی در اجرا ها باشد و یا حتی در نوع موزیكالیته و یا داینامیك هایی كه ارائه می كردند؛ شركت كنندگان كمی ضعف داشتند.
قطعاتی كه برای اجرا انتخاب شده بود قطعات پیچیده ای بودند و مشخص بود كه شركت كنندگان با تمرینات مستمر در جشنواره حاضر شده اند و روی قطعات شناخت كافی دارند.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان از 21 مرداد آغاز شده و تا 18 شهریور در تهران برگزار می شود.
فراهنگ**3079** 1200