تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵

تهران - ایرنا - رییس جمهوری گفت:دولت در صف مقدم جنگ اقتصادی است، در این شرایط همه احزاب‌، گروه‌ها، قوا و ارگان‌های مختلف بدانند كه امروز نه روز گله‌مندی، نه روز رقابت و نه خدای ناكرده روز انتقام است، چرا كه همه در میدان مبارزه قرار داریم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در چهاردهمین جشنواره شهید رجایی با تاكید بر اهمیت بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری اظهارداشت: ایشان در این دیدار تصریح كردند در روز سخت كسی حق ندارد پشت دولت را خالی كند لذا امروز مردانگی، مروت، اخلاق و اصول انقلاب و منافع ملی، اقتضاء می‌كند كه در كنار یكدیگر و یاور یكدیگر باشیم.
وی با بیان این كه دولت نمی‌تواند از یك طرف با آمریكا بجنگد و از طرفی حواسش به راست و چپ باشد، افزود: امروز روبروی دولت، رژیم صهیونیستی قرار دارد و بایستی راست و چپ در این میدان جنگ حامی دولت باشند.
رییس دولت دوازدهم به انتخابات پیش رو در سال آینده اشاره كرد و گفت: شرایط انتخابات را به خوبی درك می‌كنم، امروز باید همه موارد را كنار بگذاریم و شرایط كنونی روز آزمایش ملی است. در این شرایط اگر جناحی تصور كند كه چنانچه علیه دولت حرفی بزند، محبوب می‌شود، در خطا و اشتباه است و بدانید كه مغضوب خواهید شد و مردم به شما پشت خواهند كرد.
روحانی ادامه داد: چرا كه مردم به انسان‌های غیور احترام می‌گذارند و در زمان جنگ غیرت اقتضاء می‌كند كه در مقابل دشمن در كنار و پشتیبان یكدیگر باشیم.
وی با بیان این كه امروز دشمنی به جز آمریكا، رژیم صهیونیستی و اذنابش نداریم، تاكید كرد: امروز باید راست و چپ همه با هم باشیم.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود، شهیدان رجایی و باهنر را بهترین الگو برای دولتمردان دانست و یادآور شد: دولت نمی تواند از یك طرف با توطئه های آمریكا مقابله كند و از دو طرف دیگر با چپ و راست در داخل.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود روز هفدهم شهریور ماه را روز ایثار، فداكاری و ایستادگی مردم عنوان كرد كه در حافظه تاریخی مردم ثبت شده است.
وی افزود: اگر آن روزهای ایستادگی، مقاومت، ایثار و فداكاری مردم نبود، هدف بلند ملت ایران برای دستیابی به استقلال، آزادی، جمهوریت، اسلامیت امكان پذیر نمی شد.
روحانی ادامه داد: برای رسیدن به هدف بلند در زندگی باید بهای آن را پرداخت، ملتی نمی تواند از گردنه های سخت و دشوار بگذرد و به هدف ملی خودش دست یابد مگر آن كه بهای آن را پرداخت كند و تاریخ همین را به ما می گوید و زندگی انبیا هم همین را می گوید.
وی اظهار داشت: پیروزی ملت های بزرگ در تاریخ همواره این چنین بوده است و در روزهای دفاع مقدس هم ما روزهای شیرین و مهمی را داشتیم و روزهای بسیار سختی را گذراندیم.
رییس جمهوری با یادآوری این كه در دوران دفاع مقدس روزهای شیرین و همچنین روزهای سخت و دشواری را شاهد بودیم، گفت: در خرداد سال 61 پیروزی بزرگ رزمندگان در آزادی خرمشهر و آن شادمانی عمومی رقم خورد، اما بعد از آن شاید به فاصله یك ماه در علمیات رمضان و پس از آن در والفجر مقدماتی و نیز والفجر یك، دچار مشكل شدیم ولی در زمستان سال 62 عملیات موفق و مهم خیبر را رقم زدیم كه به فتح جزایر مجنون منتهی شد.
روحانی تصریح كرد: بعد از عملیات خیبر بار دیگر دچار مشكل شدیم و فشار زیادی به رزمندگان وارد شد و همه امیدمان این بود كه در عملیات بعد اوضاع موجود را جبران كنیم اما در این عملیات هم موفقیت ما ناقص بود به گونه‌ای كه امام راحل دلداری داده و در مقابل واژه شكست از عدم الفتح استفاده كردند.
وی همچنین گفت: وقتی در یك ماه یا حتی یك سال دچار سختی و مشكلات شدیم و راه سختی پیش رو ما قرار گرفت، نمی‌توان از اهداف خود عقب‌نشینی كرده و امیدمان متزلزل شود و باید قبول كنیم كه زندگی با فراز و نشیب مواجه است. همچنان كه در جریان نهضت اسلامی هم روزهای سخت و تاریكی داشتیم اما در نهایت به پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی منتهی شد.
رییس قوه مجریه در بخش دیگری از سخنان خود شهیدان رجایی و باهنر را بهترین الگو و اسوه توصیف كرد و اظهار داشت: این شهیدان بزرگوار مخصوصا شهید رجایی، روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتند. در سال 59 اگر چه شهید رجایی نخست وزیر بود، اما از طرفی با مشكلاتی در درون دستگاه اجرایی مواجه بود. از طرفی در داخل نیروهای مسلح و از طرف دیگر با مشكلات جنگ تحمیلی و نیز با كشتار مردم در كوچه و خیابان از طرف گروهك‌های ضدانقلاب مواجه بود.
روحانی خاطرنشان كرد: باوجود مشكلاتی كه در آن دوران با آن مواجه بودیم و هر روز عزیزی را از دست می‌دادیم، مردم نه تنها دچار ترس نشده و عقب‌نشینی نكردند، بلكه با روحیه قوی ایستادگی كرده و از آن شرایط عبور كردیم.
وی تصریح كرد: مگر ملت ایران ملتی است كه در برابر فشار یك گروه حاكم جدید در كاخ سفید كه خودشان هم نمی‌دانند چه می‌گویند و چه كار می‌كنند و با همه درگیر هستند، دچار هراس می‌شوند؟
رییس جمهوری ادامه داد: گروه جدیدی كه در كاخ سفید مستقر شدند نه تنها با نظام جمهوری اسلامی ایران بلكه با دوستان قدیمی و سنتی‌شان و با كشورهایی كه با آنها روابط اقتصادی بالا دارند نیز دچار درگیری هستند.
روحانی خاطرنشان كرد: آنها از یك طرف ملت ایران را تحت فشار قرار می‌دهند و از طرف دیگر از طرق مختلف پیغام مذاكره می دهند كه می خواهیم مساله را حل كنیم، در این شرایط قسم حضرت عباس را قبول كنیم یا دم خروس را؟ پیغام و نرمش در پیام شما را ببینیم یا عمل ددمنشانه ‌شما را ملاك قرار دهیم؟
وی خطاب به سردمداران كاخ سفید، گفت: اگر راست می‌گویید و دوستدار ملت ایران هستید چرا می‌خواهید به زندگی مردم ایران فشار وارد كنید. اگر تصور می‌كنید با فشار و اقدامات شما مردم به خیابان‌ها آمده و دستان خود را به نشانه تسلیم در مقابل آمریكا و كاخ سفید بالا می‌برند در خطا و اشتباه هستید.
روحانی با یادآوری این كه دولت در صف مقدم جنگ اقتصادی است، افزود: امروز ، روز جنگ اقتصادی، روانی و تبلیغاتی است و دولت در صف مقدم این جنگ است،در این شرایط از همه احزاب‌، گروه‌ها، قوا و ارگان‌های مختلف می خواهم بدانند كه امروز نه روز گله‌مندی، نه روز رقابت و نه خدای ناكرده روز انتقام است، چرا كه همه در میدان مبارزه قرار داریم.
وی خاطرنشان كرد: در دوران دفاع مقدس اگر به فرض بین سپاه و ارتش در مساله ای اختلاف نظر و سلیقه‌ای بود، اما زمانی كه عملیات شروع می‌شد، حتی اگر آن را سپاه انجام می داد، در این شرایط ارتش نمی‌گفت كه چون در قرارگاه با آن عملیات مخالفت كرده پس همكاری نمی‌كند، بلكه با تمام توان و قوا از عملیات انجام شده پشتیبانی می‌كرد.
رییس شورای عالی امنیت ملی تأكید كرد: زمانی كه جنگ شروع شد، اختلاف‌نظر و اختلاف سلیقه معنا نداشت، باید همه در كنار هم و پشتیبان یكدیگر باشند.
روحانی با یادآوری این كه پس از حضور و سخنرانی در مجلس شورای اسلامی، نامه‌ای دریافت كرده كه در آن توصیه شده كه ای كاش در آن جلسه چنین و چنان سخن می‌گفتی، اظهارداشت: در پاسخ به این نامه اعلام كردم كه همه حرف‌های شما درست است، اما اینها برای شرایط صلح می‌باشد و اگر چنین شرایطی بود و دشمن به میدان نیامده و آمریكا شمشیر را از غلاف بیرون نیاورده بود، قطعاً به گونه دیگری سخن می‌گفتم، اما امروز روز جنگ با دشمن است و همه باید با انسجام و یكدلی در كنار یكدیگر باشیم. امروز مجلس، دولت و قوه قضاییه با هم هستند.
رییس جمهوری در ادامه سخنان خود با تأكید بر این كه بار سنگینی بر دوش دولتی ها، قرار دارد، گفت: امروز باید آستین‌ها را برای خدمت به كشور و مردم بالا بزنیم به گونه‌ای كه آنها احساس كنند اگر به اداره‌ای مراجعه می‌كنند، كارشان نسبت به گذشته زودتر انجام می‌شود و از احترام بیشتری برخوردار هستند و در این راستا بایستی مسابقه خدمت به این استان‌ها ایجاد كرد و چنانچه استانی خدمت بهتری به مردم ارایه می‌كند، مسئولین آن مورد تشویق قرار بگیرند.
روحانی ادامه داد: باید زمان خدمت‌رسانی به مردم كوتاه و دقیق شود، نباید مهر و امضایی كه در دست مسئولی قرار دارد به ابزاری برای قدرت‌نمایی و فخرفروشی تبدیل شود و نباید بر سر مردم برای كاری كه انجام می‌دهید، منتی بگذارید، چرا كه مردم ولی‌نعمت و آقای ما هستند.
وی همچنین گفت: می‌دانیم كه كارمندان دولت در فشار معیشتی و اقتصادی هستند، ‌چرا كه از حقوق ثابتی برخوردار هستند و مسئولین وظیفه دارند به فكر كارمندان بوده و از آنها حمایت كنند و در این راستا هفته گذشته از ابتدای هفته تا شب پنج‌شنبه بخش بزرگی از موضوعات جلسات چگونگی تهیه بسته‌های حمایتی بود.
رییس قوه مجریه در ادامه بر تقویت دولت الكترونیك تأكید كرد و گفت: دولت الكترونیك شفافیت ایجاد می‌كند، امروز در بازار ارز التهاب وجود دارد كه بخشی از آن بخاطر فشار آمریكا و خارجی است اما به عنوان رییس دولت اعلام می‌كنم كه بخشی از این التهاب منشأ داخلی دارد. یعنی صادركننده دولتی و خصولتی، ارزی را كه باید در اختیار سامانه نیما قرار دهد با تأخیر 48 ساعته انجام می‌دهد و این كار خیانت به كشور است.
روحانی تصریح كرد: دیروز به یكی از مسئولین تأكید كردم كه اگر كسی این كار را انجام داد در قدم اول او را عزل كند و در قدم دوم به دادگاه معرفی كند كه چرا این كار را كرده و بخاطر افزایش سهم خود به مردم ایران صدمه وارد كرده است.
وی افزود: مجموع صادرات غیرنفتی كشور حدود 40 میلیارد دلار است كه امروز پس از گذشت 6 ماه از سال باید 20 میلیارد دلار آن به بانك مركزی و سامانه ارزی وارد می‌شد اما چه كسی مسئول است؟ آیا می‌خواهیم این را هم گردن آمریكا و رژیم صهیونیستی بیندازیم؟‌ اگر چه آنها همواره به دنبال ضربه زدن به نظام اسلامی ما هستند، اما خودمان چه كار كرده‌ایم؟
رییس جمهوری از سازمان امور اداری و استخدامی خواست كه معیار بزرگ برای تمام وزارتخانه و شركت ها را زمان تحویل دادن ارز صادراتی قرار دهد تا اگر دستگاهی یك ساعت زودتر ارز خود را تحویل داد، تشویق شود و از طرف دیگر اگر دستگاهی یك ساعت تأخیر داشت هم تنبیه شود.
روحانی خاطرنشان كرد: اگر امروز دولت الكترونیك به طور كامل مستقر شده بود دیگر همه این مشكلات حل شده بودند و نیازی نبود كه بنده با ناراحتی اینجا چنین سخنانی بیان كنم و نیازی نبود عزل و نصبی بر مبنای این تخلفات انجام شود.
وی با بیان این كه مشكل آنجاست كه در استقرار كامل دولت الكترونیك عقب هستیم، اظهار داشت: از آقای آذری جهرمی و وزارت ارتباطات و تمام دستگاه‌های مربوطه دیگر موكداً می‌خواهم كه روند استقرار و اجرای دولت الكترونیك را تسریع بخشند.
رییس جمهوری تصریح كرد: اگر می خواهیم روال اداری شفاف و بدون معطلی اضافه باشد، راهی جز آن نیست كه دولت الكترونیك را مستقر كنیم.
روحانی با ذكر مثال‌هایی از جمله در زمینه مصرف دارو و استفاده از خدمات پزشكی و بهداشتی كه به وسیله سیستم‌های الكترونیك كاملاً قابل ساماندهی و مدیریت هستند، تصریح كرد: ببینید امروز در هر اداره‌ای كه كار داریم باید تعداد زیادی كپی از مدارك ارایه دهیم؛ پس چرا كارت ملی هوشمند به مردم داده‌ایم؟ اگر دولت الكترونیك به طور كامل مستقر شود، دیگر نیازی به صرف این همه كاغذ برای تهیه كپی نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأكید بر این كه باید حضور زنان و جوانان را در عرصه مدیریت تقویت كنیم، خاطرنشان كرد: اگر قرار نیست از زنان در پست‌های مدیریتی استفاده شود، پس چرا رنج تحصیل و حضور در دانشگاه را به آنان می‌دهیم؟ باید فتیله مرد‌سالاری را پایین بكشیم.
وی تاكید كرد: زنان قدرت فهم،‌ فراگیری علم، توان مدیریتی و ذوق هنری و توانایی‌های خوبی دارند كه در برخی عرصه‌ها حتی از مردان نیز بالاتر هستند، پس باید همه تلاش كنیم به جوان‌ها و زنان بیشتر میدان دهیم.
رییس جمهوری با یادآوری این كه آمار ارایه شده از سوی رییس سازمان امور اداری و استخدامی مبنی بر این كه با اجرای برنامه‌های پیش‌بینی شده در پایان دولت دوازدهم سن مدیریت در كشور به طور متوسط هشت سال كاهش خواهد یافت، آن را خبری بسیار خوب توصیف كرد.
روحانی همچنین گفت: این كه برنامه‌ریزی شده تا 30 درصد پست‌های مدیریتی در اختیار زنان باشد، كاملاً صحیح و درست است كه اتفاقاً فاصله چندانی نیز با تحقق كامل آن نداریم.
وی افزود: بنابر آماری كه معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور یدر ابتدای جلسه به بنده دادند، 174 زن در یك سال گذشته، به عنوان مدیران پایه و میانی در استان‌ها ، 28 زن نیز به عنوان معاون وزیر یا پست همتراز در 15 دستگاه اجرایی، 17 مدیر عالی، 180 مدیر میانی و 429 مدیر پایه از میان زنان در پست‌های مدیریتی منصوب شدند كه بسیار امیدواركننده است.
رییس جمهوری اظهار داشت: این آمار قابل توجه كسانی است كه می‌گویند دولت وعده میدان دادن به زنان را داد ولی به آن عمل نكرد البته ادعا نمی‌كنیم كه این مقدار كافی است، اما برای عملكرد یك سال آمار قابل قبولی است و باید با تداوم این سیاست میدان را برای زنان و جوانان در مدیریت كشور باز كنیم.
روحانی تصریح كرد: از سازمان امور اداری و استخدامی می‌خواهم با توجه به شرایط امروز كشور، معیارهای جدیدی مثل مصرف آب، برق و گاز و یا چابك سازی و ارایه خدمات بیشتر با تعداد كاركنان كمتر را به عنوان معیار انتخاب مدیران و سازمان‌های برتر در جشنواره شهید رجایی سال آینده بگنجاند.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین جشنواره شهید رجایی به مناسبت گرامیداشت هفته دولت و تقدیر از تلاشگران عرصه خدمت به مردم امروز با شعار «شفافیت و حكمرانی خوب در سایه توسعه مشاركت مردم، ارتقا سلامت اداری و توسعه دولت الكترونیك» در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی برگزار شد.
در این مراسم از 14 دستگاه برتر در سطح ملی و دستگاه‌های اجرایی به عنوان سازمان‌های برگزیده چهاردهمین جشنواره شهید رجایی تقدیر شد.
سیام*9314**1053**1336