تهران- ايرنا- مديرعامل شركت كشتيراني جمهوري اسلامي گفت: سنگ اندازي هاي آمريكا بر تردد ايمن ناوگان تجاري جهان تاثير گذار بوده است و سازمان جهاني دريانوردي بايد به طور ويژه به اين موضوع رسيدگي كند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «محمد سعيدي» روز شنبه در آيين گراميداشت روز جهاني دريانوردي در تهران افزود: اقدام هاي يك جانبه آمريكا خلاف كنوانسيون هاي بين اللملي دريايي بوده و به تجارت بين المللي و تردد ايمن ناوگان تجاري در جهان خدشه وارد كرده است.
مدير عامل كشتيراني جمهوري اسلامي همچنين گفت: مقررات سازمان جهاني دريانوردري در استفاده كشتي ها از سوخت هاي بدون سولفور تا سال ۲۰۲۰ ميلادي مشكلاتي به همراه دارد زيرا حجم توليد اين سوخت در پالايشگاه هاي دنيا بسيار كم است و تا سال ۲۰۲۰ همه كشتي هاي نمي توانند از اين سوخت استفاده كنند.
سعيدي خواستار بازنگري دستور العمل سازمان جهاني دريانوردي (آيمو) در استفاده از سوخت بدون سولفور در كشتي ها شد.
وي در اين آيين كه با حضور «كي تاك ليم» دبيركل آيمو در تهران در حال برگزاري است، اظهار داشت: با جديت استفاده از دوره هاي آموزشي آيمو براي ارتقاي استانداردهاي فني در حوزه دريانوردي را دنبال مي كنيم تا هرگونه محدوديت هاي بين المللي دريايي رفع شود.

** ايران در فهرست سفيد آيمو قرار دارد
«محمد راستاد» مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي نيز در اين آيين گفت: ايران با سواحل طولاني و رتبه 20 جهان در ناوگان تجاري جهان و رعايت استانداردهاي بين المللي در فهرست سفيد سازمان بين المللي دريانوردي قرار دارد.
وي در اين آيين كه به مناسبت هفتادمين سال تصويب كنوانسيون تاسيس آيمو برگزار شده است، افزود: در هفت دهه فعاليت اين سازمان، شاهد ايمني تردد كشتي هاي تجاري با رعايت محيط زيست دريايي در آب هاي جهان هستيم.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه سالانه ميلياردها تن كالا در سطح درياهاي و پنج قاره جابجا مي شود، گفت: جامعه جهاني هرگونه امنيت دريايي را مديون آيمو است.
راستاد، ايمني جان افراد در درياها و جلوگيري از آلودگي هاي كشتي ها را دو بازوي مهم آيمو در تجارت دريايي برشمرد و گفت: اگر آيمو در جهان بر امور كشتيراني نظارت نداشت، شاهد فجايع و حوادث بزرگ در درياها بوديم.
وي با اشاره به حضور دبيركل آيمو به تهران، آن را فرصتي براي پيگيري و رفع مشكلات صنعت دريانوردي دانست.
هادي حق شناس معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي نيز در اين آيين گفت: 80 درصد كالاها در جهان و ۹۰ درصد ادر ايران از طريق تجارت دريايي انجام مي شود.
وي افزود: ايران در فهرست سفيد سازمان جهاني دريانوردي قرار دارد و تمام گواهينامه هاي صادره سازمان بنادر و دريانوردي ايران مورد تاييد آيمو است.
به گزارش ايرنا، سازمان جهاني دريانوردي (IMO) كه با هدف «تامين ايمني، امنيت و كشتيراني كارآمد در آب هاي بين المللي جهان عاري از آلودگي» فعاليت خود را آغاز كرد، امروز هفتادمين سال تاسيس خود را در تهران جشن مي گيرد.
طرح تاسيس اين سازمان كه از نهادهاي تخصصي زيرمجموعه سازمان ملل به شمار مي رود و مقر آن در لندن است، با هدف تامين ايمني تردد كشتي هاي تجاري در ششم مارس 1948 در كنفرانسي كه در ژنو سوئيس برگزار شده بود، به تصويب رسيد و 10 سال بعد فعاليت خود را به طور رسمي آغاز كرد.
از بين 174 عضو سازمان بين المللي دريانوردي، 154 كشور در كنار آبراهه ها و درياها قرار دارند، اما عضويت 20 كشور عضو سازمان جهاني دريانوردي محصور در خشكي نشان دهنده اهميت اين سازمان و توجه آن به مسايل توسعه تجارت دريايي در جهان است.
اقتصام *1108*1070*2025