دزفول - ایرنا - رئیس نهضت سوادآموزی مدیریت آموزش و پرورش دزفول گفت: تحقق برنامه های سوادآموزی و ریشه كنی بی سوادی نیازمند همكاری همه دستگاه ها از جمله شهرداری ها و دهیاری ها است.

به گزارش ایرنا علیرضا شیرین صحرایی روز شنبه در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر دزفول افزود: اداراتی نظیر صنعت، معدن و تجارت، تعاون، كار و رفاه اجتماعی، كمیته امداد، بهزیستی، دهیاری ها، شبكه بهداشت و امور عشایر می توانند بیشترین همكاری را در جهت ارائه طرح های تشویقی برای باسوادی در جامعه داشته باشند.
وی سواد را لازمه توسعه پایدار دانست و اظهار داشت: شهرداری یكی از دستگاه هایی است كه می تواند با ارائه تخفیف به پیمانكاران در جهت سوادآموزی در شهرستان دزفول كمك كند.
رئیس نهضت سوادآموزی دزفول افزود: اصناف بیشترین كارگران را زیرپوشش دارند و می توانند برای توسعه و رشد پایدار در شهرستان، صنف های مختلف را به آموزش سوادآموزی ضمن خدمت تشویق كنند.
وی با تاكید بر لزوم تغییر رویكرد سوادآموزی از شیوه سنتی به آموزش مهارت های زندگی گفت: طبق سرشماری سال 1395، 49 هزار نفر در همه گروه های سنی اظهار بی سوادی كرده اند كه از این تعداد 23 هزار نفر زیر 50 سال هستند و جزو گروه هدف سوادآموزی می باشند.
وی افزود: رشد سوادآموزی موجب ارتقای سطح سلامت و زندگی شهروندان و توسعه پایدار می شود.

** 1550 نفر از والدین دانش آموزان دزفول نیازمند سوادآموزی هستند
شیرین صحرایی بر ضرورت سوادآموزی والدین دانش آموزان شاغل در مدارس دزفول تاكید كرد و گفت: هنگام ثبت نام دانش آموزان در مدارس مدارك تحصیلی والدین نیز درخواست می شود تا والدین نیازمند به تحصیل شناسایی شوند.
رئیس نهضت سوادآموزی دزفول افزود: یكهزار و 550 نفر از والدین دانش آموزان در شهرستان دزفول نیازمند سوادآموزی هستند.
وی گفت: برخی از مدارس مناطق شهری دزفول بدون اولیای بی سواد هستند ولی در مناطق روستایی و عشایری والدین بی سواد وجود دارند كه در تلاشیم آنها را جذب نهضت سوادآموزی كنیم.
رئیس نهضت سوادآموزی دزفول افزود: براساس سرشماری سال 1395، 91 درصد از جمعیت هدف واقع در مناطق شهری و 80 درصد جمعیت روستایی شهرستان دزفول باسواد هستند.
وی با بیان اینكه اختلاف سوادآموزی در چند دهه اخیر در مناطق شهری و روستایی 10 درصد كاهش یافته است، اظهار داشت: زنان 4،8 درصد بیشتر از مردان در دزفول باسواد هستند.
وی اضافه كرد: 88 درصد از جمعیت 6 سال به بالا و بیش از 95 درصد از جمعیت 6 تا 49 سال در شهرستان دزفول باسواد هستند كه این آمار از نرم استانی بالاتر است.

** سوادآموزان تشویق می شوند
رئیس نهضت سوادآموزی مدیریت آموزش و پرورش دزفول گفت: افرادی كه قادر به نوشتن و خواندن نیستند و افرادی كه مدرك اول و دوم دبستان را دارند نیاز به گذراندن دوره اول سوادآموزی دارند.
وی افزود: افرادی كه به هر دلیلی دوره ابتدایی را به اتمام نرسانده اند نیز جزو افراد بی سواد محسوب می شوند و نیاز به سوادآموزی دارند كه تقاضا می شود با حضور در همه مدارس شهری و روستایی نسبت به ثبت نام اقدام كنند.
شیرین صحرایی درخصوص اقدامات تشویقی نهضت سوادآموزی برای سوادآموزان گفت: یك میلیون و 537 هزار ریال به فردی كه یك نفر را در دوره ای 6 ماهه با سواد كند پرداخت می شود ضمن اینكه به افرادی كه توسط افراد خانواده باسواد می شوند نیز 6 میلیون و 750 هزار ریال پرداخت می شود.
وی افزود: مركز یادگیری محلی از سال گذشته در دزفول راه اندازی شده كه امسال نیز آموزش مهارت های زندگی و شغلی و آموزش ICDL نیز در این مركز به سوادآموزان ارائه می شود.
وی اظهار داشت: طرح توانمندی معلمان نهضت سوادآموزی نیز امسال اجرا شده و 100 معلم در حال آموزش هستند.

** امسال باید یكهزار و 600 سوادآموز در دزفول جذب شود
رئیس نهضت سوادآموزی شهرستان دزفول گفت: طبق سهمیه بندی صورت گرفته امسال جذب یكهزار و 600 سوادآموز در دزفول برنامه ریزی شده كه جذب 800 نفر در دوره سوادآموزی، 450 نفر در دوره انتقال و 350 نفر در دوره تحكیم سوادآموزی مدنظر است.
وی افزود: با توجه به اینكه در تابستان شاهد مهاجرت از شهرستان دزفول هستیم از ابتدای شهریورماه ثبت نام آغاز شده و پیش بینی می شود جذب بالای 90 درصد از این افراد محقق شود.
وی گفت: پارسال سهمیه دزفول برای جذب سوادآموز یكهزار و 700 نفر بود كه یكهزار و 500 نفر تحت پوشش قرار گرفت.
شیرین صحرایی درخصوص چالش های پیش روی سوادآموزی در دزفول اظهار داشت: اغلب سوادآموزان اوقات فراغت كمی دارند و به سواد احساس نیاز نمی كنند كه این موضوع مشكلاتی را بوجود آورده است.
وی افزود: برخی از افراد بی سواد یا كم سواد نیز به علت شكست های گذشته از محیط های آموزشی ترس دارند كه این باورهای غلط باید از بین بروند و با اقدامات تشویقی و مشاوره های به موقع افراد به سمت سوادآموزی سوق یابند.
17 شهریور به نام مبارزه با بی سوادی نامگذاری شده است.
7278/3022