دكتر عليرضا رئيسي روز شنبه در همايش بهورزان و مربيان نمونه كشور در مشهد افزود: تلاشهاي بهورزان موجب شده شاخصهاي بهداشتي كه سازمان بهداشت جهاني براي سال 2030 برنامه ريزي كرده بود سال 2015 در ايران محقق شود.
وي ادامه داد: فعاليت بهورزان از 40 سال پيش تاكنون در زمينه مشاركت دادن مردم و اجتماعي شدن سلامت سبب ساز رشد شاخصهاي بهداشتي در ايران و امروز نام 'بهورز' در كل جهان شناخته شده است. سازمان بهداشت جهاني نيز بهورزان را به عنوان يك الگو مي شناسد.
معاون وزير بهداشت گفت: عدالت در سلامت به سادگي به دست نمي آيد اما و امروز مي توان گفت در سطح خدمات بهداشتي عدالت در سلامت محقق شده و اين امر كه بهورزان نقش مهمي در تحقق آن داشته اند يكي از دستاوردهاي جمهوري اسلامي به شمار مي رود.
وي افزود: سازمان بهداشت جهاني رمز موفقيت ايران را در اجراي برنامه گسترش خدمات بهداشتي، بومي بودن بهورزان مي داند كه مورد تاييد ساكنان روستايي هم هستند.
رئيسي به پوشش 98 درصدي خدمات بهداشتي در ايران اشاره و بيان كرد: به دنبال اقدامات انجام شده شاخص اميد به زندگي كه تا پيش از پيروزي انقلاب اسلامي 55 سال بود هم اينك در مردان ايراني به 72.5 سال و براي زنان كشورمان به 75.5 سال افزايش يافته است.
وي ادامه داد: همچنين مرگ و مير مادران باردار بر اثر عوارض بارداري و زايمان تا پيش از انقلاب اسلامي 200 مورد در 100 هزار نفر بود كه اين ميزان اكنون به كمتر از 20 نفر رسيده است و همچنين مرگ و مير كودكان 120 در هر صد هزار نفر بود كه به كمتر از 13.4 كاهش يافته است.
* 96 درصد مردم از خدمات بهورزان رضايت دارند
قائم مقام وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز در اين همايش گفت: بهورزان نقش موثري در ارتقا شاخصهاي بهداشتي نظير پيشگيري از مرگ و مير مادران باردار و كودكان داشته اند. اكنون 96 درصد مردم و ساكنان روستاها در سطح ايران از ارائه خدمات بهورزان رضايت دارند.
دكتر محمد شريعتي افزود: در شرايط جديد بهورزان شاغل فاقد مدرك كارداني كه در سالهاي قبل تربيت شده اند مي توانند وارد پذيرش دوره كارداني شوند كه اين امر رشد دانش علمي و تحصيلي بهورزان را بدنبال دارد.
وي گفت: طبق برنامه ريزي انجام شده در افق 1404 جمهوري اسلامي ايران كشوري با مردمي برخوردار از بالاترين سطح سلامت و داراي عادلانه ترين و توسعه يافته ترين نظام سلامت در منطقه خواهد بود.
او گسترش نظام خودمراقبتي، عملياتي شدن طرح ارجاع پزشكي و پزشك خانواده در همه مناطق كشور و مبارزه با مولفه هاي تاثيرگذار در سلامت مانند بيسوادي و فقر را از جمله برنامه هاي وزارت بهداشت عنوان كرد.
بهورزان كاركنان بهداشتي فعال در خانه هاي بهداشت روستايي به منظور ارائه خدمت در نظام شبكه هاي بهداشتي درماني كشور هستند.
بهورز در چارچوب فعاليتهاي خانه بهداشت عهده دار مسئوليت سرشماري سالانه و ثبت اطلاعات روستا، آموزش بهداشت عمومي، تشكيل گروههاي داوطلب و شوراهاي محلي بهداشت، مراقبت از زنان باردار، مراقبت از كودكان تا هشت ساله، بهداشت دهان و دندان، واكسيناسيون، نظارت بر موازين بهداشت حرفه اي، محيط عمومي روستا، بهسازي محيط، بهداشت محيط اماكن عمومي، بيماريابي و پانسمانهاي ساده است.
داوطلبان آموزش بهورزي بايد حداقل داراي مدرك ديپلم متوسط رشته هاي علوم رياضي، علوم تجربي، علوم انساني و يا بهياري و مديريت خانواده باشند. انتخاب بهورزان توسط كميته اي مركب از نمايندگان مركز آموزش بهورزي، واحد گسترش شبكه ها و گزينش و از طريق آزمون كتبي و شفاهي انجام مي شود.
3027/1858
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۴
مشهد- ايرنا- معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزشي پزشكي گفت: هم اينك 32 هزار بهورز در قالب افزون بر 17 هزار خانه بهداشت روستايي در سطح كشور فعاليت مي كنند.