در عرصه یك نبرد تمام عیار پیش از هر چیز باید ابعاد و اهداف هجمه ها شناسایی شده و متناسب با هر كدام مسیر دفاعی مناسب طراحی و به اجرا گذاشته شود، زیرا آگاهی كامل نسبت به اهداف مد نظر دشمنان در اینگونه برنامه ها می تواند باعث شود تا دقیق ترین و موثرترین سیاست های دفاعی تدوین، با همراهی همگانی اجرا و شكست را برای دشمن به ارمغان آورد.
به دنبال تصمیم نابخردانه رییس جمهوری امریكا و خروج این كشور از معاهده ای معتبر و بین المللی به نام برجام و مخالفت كشورهای مختلف به ویژه متحدان سنتی واشنگتن با این تصمیم، حاكمان كاخ سفید برای دستیابی به هدف اصلی خود كه همواره مقابله با قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان بوده، تلاش گسترده ای را برای ایجاد جنگ تمام عیار غیرنظامی علیه نظام اسلامی آغاز كردند تا شاید از این طریق بتوانند ضمن كاهش نفوذ ایران، مخالفان سیاست های آمریكا را نیز مجبور به همراهی كنند.
تهدید به اعمال تحریم های گسترده علیه كشورهایی كه مراودات تجاری و اقتصادی با ایران دارند گامی بود كه رییس جمهوری آمریكا در این مسیر برداشت تا از ابعاد ناكامی های خود را بكاهد، اما با اعمال سیاست های خردمندانه از سوی مسئولان ایران اسلامی و در پیش گرفتن گسترش تعامل با كشورها، این برنامه نیز به نتیجه مطلوب و دلخواه واشنگتن نرسید و در فاز بعد عملیات روانی از طریق فعالیت های رسانه ای به منظور كاهش اعتماد مردم به نظام در دستور كار دشمنان قرار گرفت.
امروز جنگ رسانه ای به عنوان مكمل هجمه های اقتتصادی و به موازات آن آغاز شده و ضرورت دارد برای غلبه بر این اقدام از ظرفیت های رسانه ای بیشترین بهره را برد و ضمن پذیرش این واقعیت كه اكنون در جنگی تمام عیار در عرصه های اقتصادی و رسانه ای با دشمن قرار داریم، گام هایی مطابق با الزامات مقابله موثر در این مسیر برداشت.
همانطور كه رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار اخیرشان با رییس و اعضای مجلس خبرگان رهبری بیان داشتند، امروز كشور با یك جنگ همه جانبه اقتصادی مواجه است كه از یك اتاق جنگ و با دقت و اهتمام كامل هدایت می شود، اما در كنار این جنگ، یك جنگ مهم رسانه ای و تبلیغاتی نیز در جریان است كه بیشتر اوقات از آن غفلت می شود.
ایشان تاكید كردند: براساس اطلاعاتی كه در اختیار داریم، دستگاه های جاسوسی امریكا و رژیم صهیونیستی با حمایت مالی قارون های منطقه اطراف كشور ما، تشكیلاتی را برای این جنگ رسانه ای راه اندازی كرده اند و به طور جدی در حال برنامه ریزی و تلاش برای آلوده كردن فضای تبلیغاتی و فكری جامعه هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین گفتند: اهداف این جنگ رسانه ای، ایجاد اضطراب، یأس، ناامیدی و احساس بن بست و بدبین كردن مردم نسبت به یكدیگر و دستگاه های مسئول و همچنین بیشتر و بزرگتر نشان دادن مشكلات اقتصادی در ذهن جامعه است. در همین مسائل مربوط به سكه و ارز و كاهش ارزش پول ملی، جنگ رسانه ای و فضاسازی های تبلیغاتیِ بدخواهان، تأثیرگذار بوده است كه البته از دشمن توقعی جز رذالت نیست اما باید مراقب باشیم به این فضاسازیها برای آلوده كردن ذهن مردم، كمك نكنیم.
به گزارش ایرنا، ما همواره در مصاف های تبلیغاتی و رسانه ای با مشكلاتی مواجه هستیم و از ابزار رسانه به عنوان عاملی كه دشمن برای ضربه زدن به نظام اسلامی از آن بیشترین بهره را می برد، به درستی استفاده نكرده ایم و برخی رسانه ها نیز به دنبال افزایش توانمندی های خود نبوده و به حداقل ها بسنده كرده اند كه لازمه حل این مشكل شناخت درست از شرایط موجود و اقدام همگانی بدون در نظر گرفتن علایق جناحی و سیاسی و كمك به دولت برای گذر از این شرایط است.
نقد سازنده با هدف كمك به دولت برای اصلاح امور تاثیرگذار است اما گاهی نقدها به شكلی صورت می گیرد كه همه دستاوردها را نادیده می انگارد به گونه ای كه اینطور القا می شود كه در این سال ها اقدام مطلوبی صورت نگرفته است.
رهبر معظم انفلاب تاكید می كنند: ما برخی اوقات در نحوه انتقاد اشتباه می كنیم زیرا دستگاه هایی كه مورد انتقاد قرار می گیرند، كارهای خوب هم دارند كه باید آنها نیز دیده و گفته شوند؛ هیچ دولتی بدون كمك و پشتیبانی مردم قادر به فعالیت نیست و نباید اعتماد مردم از دستگاه های دولتی، قضایی و نیروهای مسلح سلب شود؛ راه علاج مشكلات كشور، خالی كردن پشت دولت و ابراز برائت از فعالیت دستگاه های مسئول نیست، بلكه راه علاج، ایجاد رابطه سالم بین افكار عمومی و دستگاه های مسئول، سخن گفتن و انتقاد كردن و در عین حال كمك فكری و عملی كردن است.
ایشان خاطرنشان كردند: وظیفه ما، هدایت دولتی ها به سمت استفاده از دیدگاه های كارشناسان و حل مشكلات و خوشبین كردن مردم نسبت به تلاش های آنهاست كه در چنین صورتی، گره های افكار عمومی باز می شوند. دعوا كردن راه اصلاح نیست، همچنانكه ایجاد تشكیلات و كار موازی با دولت نیز به صلاح و موفق نخواهد بود و تجربه ثابت كرده است كار باید به وسیله مسئولان آن، در مجاری قانونی انجام بگیرد.
نحوه عملكرد ما در شرایطی كه یكپارچگی، همراهی و انسجام مهم ترین عامل موفقیت كشور خواهد بود، آزمونی دشوار است كه میزان پایبندی مان به منافع ملی را به نمایش می گذارد و در این صورت است كه خواهیم توانست از این گردنه نیز همچون 40 سال گذشته با اقتدار عبور كنیم و دایره قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان را گسترده تر نماییم.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی نیز روز شنبه در چهاردهمین جشنواره شهید رجایی رییس جمهوری گفت: دولت در صف مقدم جنگ اقتصادی است، در این شرایط همه احزاب، گروهها، قوا و ارگانهای مختلف بدانند كه امروز نه روز گلهمندی، نه روز رقابت و نه خدای ناكرده روز انتقام است، چرا كه همه در میدان مبارزه قرار داریم.
روحانی با تاكید بر اهمیت بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری اظهارداشت: ایشان در این دیدار تصریح كردند در روز سخت كسی حق ندارد پشت دولت را خالی كند لذا امروز مردانگی، مروت، اخلاق و اصول انقلاب و منافع ملی، اقتضاء میكند كه در كنار یكدیگر و یاور یكدیگر باشیم.
وی با بیان این كه دولت نمیتواند از یك طرف با آمریكا بجنگد و از طرفی حواسش به راست و چپ باشد، افزود: امروز روبروی دولت، رژیم صهیونیستی قرار دارد و بایستی راست و چپ در این میدان جنگ حامی دولت باشند.
رییس جمهوری تصریح كرد: مگر ملت ایران ملتی است كه در برابر فشار یك گروه حاكم جدید در كاخ سفید كه خودشان هم نمیدانند چه میگویند و چه كار میكنند و با همه درگیر هستند، دچار هراس شود؟
رییس جمهوری ادامه داد: گروه جدیدی كه در كاخ سفید مستقر شدند نه تنها با نظام جمهوری اسلامی ایران بلكه با دوستان قدیمی و سنتیشان و با كشورهایی كه با آنها روابط اقتصادی بالا دارند نیز دچار درگیری هستند.
روحانی خاطرنشان كرد: آنها از یك طرف ملت ایران را تحت فشار قرار میدهند و از طرف دیگر از طرق مختلف پیغام مذاكره می دهند كه می خواهیم مساله را حل كنیم، در این شرایط قسم حضرت عباس را قبول كنیم یا دم خروس را؟ پیغام و نرمش در پیام شما را ببینیم یا عمل ددمنشانه شما را ملاك قرار دهیم؟
سیام1535
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۱
تهران - ایرنا - مقابله با جنگ اقتصادی و هجمه های رسانه ای مكمل آن برای ضربه زدن به ایران، دارای الزاماتی است كه مهم ترین بخش آن شناخت درست اهداف برنامه طراحی شده دشمن برای كاهش اعتماد مردم محسوب می شود و حضور با اراده در این میدان میزان پایبندی ما به منافع ملی را نشان می دهد.