به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، غلامرضا اصغری روز شنبه در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه در سازمان غذا و دارو افزود: وی میزان سهم هركدام از حوزه های دارو، تجهیزات پزشكی، محصولات آرایشی و بهداشتی و مكمل ها را از بازار ٢٠ میلیارد دلاری تحت اختیار این سازمان تشریح كرد و گفت: از این بازار، پنج میلیارد دلار به دارو و مواد دارویی، پنج میلیارد دلار به محصولات آرایشی و بهداشتی، دو میلیارد دلار به كالاها و تجهیزات پزشكی و هشت میلیارد دلار به موادغذایی اختصاص دارد.
اصغری با بیان اینكه ایران در حوزه دارو در منطقه حرف اول را زده و رتبه اول را دارد، خاطرنشان كرد: 96 درصد داروی موردنیاز ایرانیان در داخل كشور تولید شده و كمتر از چهار درصد از خارج وارد می شود و این موضوع نه فقط یك ركورد منطقه ای، بلكه ركورد جهانی هم محسوب می شود.
وی با بیان اینكه ظرفیت های وسیعی در حوزه دارو در طول انقلاب اسلامی سرمایه گذاری شده، در حالی كه قبل از انقلاب كل داروی بازار دارویی موردنیاز كشور توسط كمپانی های خارجی تامین می شد، گفت: نگاه وزارت بهداشت به دارو به عنوان یك كالای حیاتی و استراتژیك است، به همین دلیل هم در دوران جنگ و هم دوران تحریم به داروی تولید داخل متكی بوده ایم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هر داروی جدیدی كه در دنیا تولید و ارائه می شود، به فاصله كمتر از یك ماه در ایران تولید شده و این داروها مورد تایید WTO است.
وی درباره داروهای سنتی نیز گفت: داروهای گیاهی و سنتی نیز با توجه به قدمت طب سنتی در ایران از جایگاه خوبی برخوردار بوده و توسعه خوبی نیز داشته است.
* صادرات داروی ایرانی به 30 كشور
اصغری با بیان اینكه جدیدترین داروهای نانوتكنولوژی و بایوتكنولوژی در ایران تولید می شود، گفت: این داروها به بیش از 30 كشور صادر شده و بازار 30 كشور از جمله كشور روسیه را در اختیار دارد.
وی عنوان كرد: ظرفیت تولید این صنایع دارویی بیش از چهار برابر نیاز كشور است و این امكان را فراهم می كند تا داروهای تولید شده را به كشورهای دیگر صادر كنیم.
اصغری با اشاره به اینكه 22 دانشگاه داروسازی در ایران وجود دارد، بیان كرد: در دانشگاه های داروسازی در تمام رشته های تخصصی داروسازی PHD داریم و تمام دانشگاه های داروسازی، مراكز تحقیقات علوم دارویی دارند كه بخشی از كارهای تحقیقاتی در دانشگاه های داروسازی انجام می شود، متخصصان و اساتید دانشگاه علوم دارویی نیز در داخل كشور تربیت می شوند.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره چهار درصد دارویی كه از خارج از كشور وارد می شود نیز توضیح داد: این چهار درصد، بعضی از واكسن ها و تعدادی از داروهای ضدسرطان را شامل می شود كه تولید آنها در كشور اقتصادی نیست و واردات آنها هزینه كمتری را دربردارد، چرا كه مصرف شان در كشور زیاد نیست.
* بازار داروی لبنان می تواند از كمك آمریكا نجات یابد
وی در پاسخ به سوال خبرنگار لبنانی مبنی براینكه وزارت بهداشت لبنان بودجه ای حدود 50 تا 60 میلیون دلار از آمریكا دریافت می كند و چنانچه حزب الله پیروز شده و بخواهد وزارت بهداشت لبنان را در اختیار بگیرد، این بودجه نیز قطع خواهد شد و در این صورت جمهوری اسلامی ایران توان كمك در حوزه دارو به كشور لبنان را دارد؟ توضیح داد: تا جایی كه مطلع هستم، تعداد زیادی از داروسازان و پزشكان لبنانی در ایران مشغول به تحصیل و كسب دانش هستند، لذا می توانیم با تداوم همكاری ها و توانمند كردن داروسازان لبنانی به تولید دارو، بیش از 60 میلیون دلار در حوزه دارو به این كشور كمك كنیم، آنها می توانند با كمك ایران به تولید داروهای ژنریك در داخل لبنان بپردازند و نیازی به دریافت كمك از آمریكا نداشته باشند.
اصغری با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران به حوزه سلامت نگاه سیاسی ندارد، خاطرنشان كرد: شاید سایر كشورها حوزه سلامت را قربانی سیاست كنند، اما در ایران این نگاه وجود ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینكه فرهنگ تجویز دارو باید در كشور لبنان نیز تغییر كند، گفت: همزمان با توانمند شدن داروسازان لبنانی به تولید داروی ژنریك در لبنان، پزشكان نیز باید فرهنگ تجویز دارو را تغییر داده و و داروهایی كه در داخل لبنان تولید و تامین می شود، تجویز كنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینكه دولت لبنان با درنظر گرفتن اعتباری بالغ بر 53 میلیون دلار به بیماران سرطانی كمك هزینه می پردازد، آیا در ایران چنین ساز و كاری اجرا می شود یا نه؟ گفت: در ایران نظام بیمه همگانی اجرا می شود كه 90 درصد هرینه های بستری و 10 درصد هزینه های بخش سرپایی را حمایت می كند و در برخی مواقع نیز این حمایت ها در اقشار ضعیف تر به 100 درصد می رسد، همچنین در مورد بیماران خاص و صعب العلاج نیز 95 درصد هزینه ها تحت پوشش بیمه بوده و بعضی بیماران نیز حمایت 100 درصدی دریافت می كنند.
اجتمام * 9022* 3063
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۵
تهران- ایرنا- رئیس سازمان غذا و دارو از صادرات داروی ایرانی به 30 كشور خبر داد و گفت: در ایران بازار ٢٠ میلیارد دلاری دارو، تجهیزات پزشكی، محصولات آرایشی و بهداشتی و مكمل ها را وزارت بهداشت مدیریت می كند.