به گزارش روز يكشنبه ايرنا،از رسانه هاي آسيايي رهبران اين كشورها كه استراليا و نيوزيلند نيز درميان آنهاهستند 'تغييرات آب و هوايي را تنها و بزرگترين تهديد براي معيشت، امنيت و رفاه مردم اقيانوس آرام معرفي كرده و از ايالات متحده خواستند تا به پيمان آب و هوايي بازگردد.
نخست وزير كشور كوچك توالو دراقيانوس آرام گفت كه اقدام آمريكا در خروج از معاهده پاريس روند گرمايش زمين و تغييرات ناخواسته آب و هوايي را در اين منطقه بسيار افزايش خواهد داد كه اين امر زندگي و معاش مردم اين منطقه را مورد تهديد قرار مي دهد.
دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريكا سال گذشته در نامهاي به سازمان ملل تصميم به خروج اين كشور از توافق اقليمي پاريس را به سازمان ملل متحد اعلام كرد.
ترامپ به اين بهانه كه اين توافق به ميليونها فرصت شغلي در اين كشور خسارت وارد ميكند اعلام كرد كه از توافق نامه آب و هوايي پاريس خارج مي شود.
آمريكا يكي از 195 كشوري است كه در دسامبر سال 2015 و در زمان رياست جمهوري باراك اوباما به پيمان پاريس پيوست.
اگرچه كارشناسان معتقدند روند خروج آمريكا از اين توافق تا سال 2020 ادامه پيدا خواهد كرد اما توافقنامه آب و هوايي پاريس هزينههايي براي كشورها دارد زيرا آنها بايد براساس ميزان سهمي كه در آلودگي هوا و ايجاد گازهاي گلخانهاي دارند سهميهاي براي احياي محيط زيست جهاني بايد پرداخت كنند.
ترامپ بارها اين موافقنامه را مانند ساير موافقتنامه هاي بين المللي بد خوانده و گفته بود كه اين توافقنامه باعث ميشود كارگران و مالياتدهندگان آمريكايي هزينههايي را متحمل شوند، مشاغل از دست برود، دستمزدها كاهش يابند، كارخانهها تعطيل و توليد اقتصادي آمريكا تضعيف شود.
به گفته وي اجراي اين معاهده تا سال 2025 بيش از 2 و نيم ميليون شغل را از بين خواهد برد كه با خروج آمريكا از اين معاهده آمريكا مي تواند مانع از اين روند شود.
تحليلگران اجلاس چهار روزه رهبران حوزه پاسفيك در كشور كوچك نائورو را در روزهاي 13 تا 17 شهريورماه را يكي از پرچالش ترين نشست هاي سران در 49 سال گذشته ارزيابي كردند.
تغييرات ناگهاني و پرقدرت آب و هوايي، زلزله و فعاليت هاي آتشفشاني، باران ها و سيل هاي گسترده و يا خشكسالي هاي شديد از مهمترين تهديدات اين منطقه محسوب مي شودو به همين دليل رهبران اين كشورها دراين زمينه گفت وگوهاي جدي را براي اتخاذ راهكارهاي مشترك دراين زمينه داشتند.
علاوه براجلاس رهبران كشورهاي اقيانوس آرام در نائورو، اجلاس بين المللي محيط زيست نيز در تايلند در روزهاي 4 تا 9 سپتامبر ( سه شنبه گذشته تا امروز) درحال برگزاري است، كه همزمان با آن ده ها شهر در سراسر دنيا شاهد تظاهرات مخالفان تغييرات جوي بوده است.
گروههاي زيست محيطي در استراليا روند اعتراضات را به همراه ساير اعضاي گروه 350.org كه 95 كشور عضو آن هستند موج اعتراضهاي جهاني عليه اقدام آمريكا در خروج از معاهده پاريس را كليد زدند.
گزارش رسانه هاي آسيايي حاكي از آن است كه اجلاس آب و هوايي سازمان ملل كه در بانكوك پايتخت تايلند درحال برگزار است نيز دستاوردهاي عملي تاكنون به دست نياورده است.
بانكوك در خلال برگزاري اين اجلاس شاهد برخي اعتراض هاي پراكنده مقابل دفتر منطقه اي سازمان ملل بود.
نمايندگان كشورهاي شركت كننده در اجلاس دفتر سازمان ملل در تايلند درپي يافتن راهكارهاي اجرايي براي پيمان آب و هوايي پاريس هستند تا روند افزايشي گرمايش زمين را كه منجر به تغييرات زيست محيطي گسترده شده كاهش دهند.
كشورهاي جنوب شرق آسيا از جمله تايلند، ميانمار، اندونزي، فيليپين ، كامبوج و لائوس از قربانيان اصلي تغييرات گسترده آب و هوايي در سال هاي اخير بوده اند.
باران هاي سيل آسا و يا خشكسالي هاي گسترده نظام طبيعت را دراين منطقه به دليل افزايش ميزان دي اكسيد كربن در فضا كه ناشي از فعاليت صنايع در كشورهاي صنعتي مانند آمريكاست ، دستخوش تغييرات گسترده كرده است.
در بسياري از كشورهاي جنوب شرق آسيا در پي اين تغييرات زيست محيطي شامل سيلاب ها و حوادث و فجايع طبيعي گسترده طرفداران محيط زيست از دولت هاي خود خواسته اند تا مصرف سوخت هاي فسيلي از جمله زغال سنگ را در اين كشورها كاهش دهند.
آساق **1599**3404
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۰
كوالالامپور- ايرنا- رهبران 18 كشور حوزه پاسفيك (اقيانوس آرام) تهديدات آب و هوايي را براي اين منطقه بسيار زيانبار و خطرناك دانسته و از دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا خواستند تا اين كشور را به معاهده آب و هوايي پاريس بازگرداند.