به گزارش ايرنا، بر اساس اعلام مقام هاي مصري، اين رزمايش از هشتم تا 20 سپتامبر ( 17 تا 29 شهريور ) به مدت 12 روز در پايگاه نظامي 'محمد نجيب ' واقع در شمال غرب مصر ادامه دارد.
** پايگاه محمد نجيب كجاست؟
پايگاه نظامي محمد نجيب 31 تيرماه سال گذشته توسط «عبدالفتاح السيسي » رئيس جمهوري مصر در شهرك نظامي « الحمام » مصر واقع در غرب «اسكندريه »افتتاح شد . مصري ها آن را بزرگترين پايگاه نظامي زميني در خاورميانه و آفريقا دانسته اند.
اين پايگاه نظامي واقع در نزديكي صحراي سينا و درياي مديترانه، دربرگيرنده يك هزار و 155 ساختمان و تاسيسات، چهار در ورودي اصلي و هشت در داخلي براي ورود به بخش هاي مختلف پايگاه است.
مقام هاي نظامي مصري پيش از اين اعلام كرده بودند يك هنگ براي نقل و انتقال تانك هاي سنگين و ادوات زرهي با گنجايش 451 تريلر در اين پايگاه مستقر مي شود و در آن 72 ميدان آموزش و تمرين و يك مجتمع شامل ميدان هاي تيراندازي تاكتيكي الكترونيكي وجود خواهد داشت.
اين پايگاه نظامي دربرگيرنده يك دهكده ورزشي ، انبار اسلحه و مهمات و تجهيزات مدرن فرماندهي است.
اين پايگاه كه در حقيقت همان پايگاه الحمام است (ساخته شده در سال 1993ميلادي كه بازسازي كامل شده و توسعه يافته است ) دربرگيرنده يك شهرك مسكوني شامل 27 استراحتگاه براي فرماندهان عالي رتبه، 14 ساختمان براي افسران ارشد، 15 ساختمان براي افسران جزء و ساختمان هايي براي استقرار و استراحت يك هزار سرباز است.
بنا بر اعلام مقام هاي مصري، جديدترين تجهيزات و سلاح هاي نيروي دريايي و از جمله يك كشتي جنگي فرانسوي از نوع FREMM براي پشتيباني از كشتي هاي مصري در درياي مديترانه و درياي سرخ و همچنين ناوهاي فرانسوي «ميسترال» و زيردريايي هاي آلماني 209 / 1400 و چندين سكوي موشك هاي پيشرفته در اين پايگاه مستقر شده است.
** تاريخچه رزمايش ستاره درخشان
واشنگتن از سال 1979 و پس از آنكه مصر با رژيم صهيونيستي پيمان صلح(سازش) امضا كرد، سالانه 1.5 ميليارد دلار به مصر كمك مي كند كه 1.3 ميليارد آن كمك هاي نظامي است.
رزمايش هاي مشترك مصر و آمريكا از سال 1981 آغاز شده اما در سال 2009 متوقف شد و از سال 2017 و پس از به قدرت رسيدن «دونالد ترامپ» بار ديگر آغاز شد.
اين رزمايش سال گذشته نيز از 19 شهريور به مدت 10 روز برگزار شد.سرهنگ «تامر الرفاعي» سخنگوي ارتش مصر آن زمان گفت: اين رزمايش شامل همكاري امنيتي، مبارزه با تروريسم و تندروي و تمرين در خصوص همه گونه تهديدها در قرن 21 و جنگ هاي كلاسيك و پارتيزاني خواهد بود.
** نيروهاي شركت كننده در تمرين نظامي ستاره درخشان
سخنگوي رسمي نيروهاي مسلح مصر، اين رزمايش را بزرگترين از نوع خود در منطقه دانست .مقام هاي نظامي مصري اعلام كرده اند در اين رزمايش مشترك ، 25 كشور مشاركت دارند اما 16 كشور تنها به عنوان ناظر حضور دارند. كشورهاي شركت كننده اصلي در اين رزمايش عبارتند از مصر،آمريكا، يونان، اردن، انگليس ، عرلبستان، امارات، ايتاليا و فرانسه.
بر اساس اعلام ارتش مصر، لبنان، رواندا، عراق، پاكستان،هند، كنيا، تانزانيا، اوگاندا، كنگو دمكراتيك، چاد، جيبوتي، مالي، آفريقاي جنوبي، نيجر،سنگال وكانادا از جمله كشورهاي ناظر بر اين رزمايش هستند.
** شمار نيروهاي نظامي شركت كننده مشخص نيست
با اينكه مقام هاي مصري اعلام كرده اند اين بزرگترين رزمايش در منطقه است اما هيچ آماري در خصوص شمار نيروهاي شركت كننده در آن ارائه نكرده و حتي شمار نيروهاي مصري را نيز اعلام نكرده اند و تنها به اين نكته اكتفا كرده كه 25 كشور به صورت مستقيم و غير مستقيم در آن شركت كرده اند.
وزارت دفاع عربستان اعلام كرده است دو تيم از چتربازان و نيروهاي امنيتي ويژه اين كشور كه در خصوص نبردهاي شهري و مبارزه با تروريسم و هلي برد تخصص دارند، مشاركت مي كنند اما سعودي ها نيز شمار دقيق نيروهاي خود را اعلام نكرده اند و در اين ميان تنها آمريكايي ها شمار دقيق نيروهاي خود را اعلام كرده و گفته اند 800 نظامي آمريكايي در آن شركت مي كنند .
به نظر مي رسد اين رزمايش بيشتر آمريكايي – مصري است اما مصري ها براي بزرگتر نشان دادن آن، از كشورهاي ديگر نيز براي مشاركت در آن دعوت كرده اند.
** برنامه ها و اهداف برگزاري رزمايش ستاره درخشان 2018
سخنگوي رسمي نيروهاي مسلح مصر، هدف از رزمايش ستاره درخشان را گسترش همكاري ها و كار مشترك ميان نيروهاي مسلح مصر و ارتش كشورهاي دوست و همچنين برنامه ريزي براي هماهنگي ميان نيروهاي دريايي و هوايي كشورهاي مختلف و تمرين نبردهاي غير متعارف و حمله به كانون هاي تروريستي و پاكسازي آن دانست .
مدير تمرين هاي نظامي ارتش مصر با استقبال از نظاميان شركت كننده در اين تمرين نظامي، گفت،اين تمرين ها ، به منزله پلي براي تقويت روابط دوستانه در زمينه همكاري هاي نظامي ميان كشورهاي شركت كننده است و در تبادل تجربيات و استفاده از جديدترين سلاح ها و تجهيزات با فناوري هاي پيشرفته نقش دارد .
اين تمرين نظامي شامل تمرين اجراي طرح هاي مراكز فرماندهي مشترك، تيراندازي نيروي دريايي و هوايي ، تمرين نيروهاي ويژه در خصوص روش هاي تامين امنيت و كمك به اهداف حياتي ، برگزاري همايش فرماندهان عاليرتبه براي تبادل تجربيات آموزشي و ميداني و اجراي تيراندازي تاكتيكي با گلوله جنگي با همكاري نيروي هوايي است .
** برنامه هاي جنبي رزمايش ستاره درخشان
فرماندهان نيروهاي شركت كننده در اين رزمايش از نمايشگاه اسلحه ، تجهيزات مشترك كه شامل تجهيزات جديد نيروهاي پدافند هوايي و نيروهاي پياده مكانيزه، توپخانه و نيروهاي ويژه است، بازديد كردند .
سرلشكر 'جان مات 'مدير آموزش ارتش آمريكاكه از طرف ارتش كشورش در اين رزمايش حضور دارد، در بيانيه اي از مصر به دليل ميزباني آن براي دومين سال متوالي تشكر كرد و تاكيد كرد آمريكا مصر را يكي از مهم ترين شركاي راهبردي خود در منطقه مي داند و در ادامه از ديگر كشورهاي شركت كننده در اين رزمايش هم تشكر كرد.
مات شمار نيروهاي نظامي در اين تمرين را 800 نفر اعلام كرد و گفت: هدف از مشاركت در اين رزمايش، استفاده از هر فرصتي براي همكاري و تقويت روابط و ارسال پيام به كساني است كه سعي دارند به وطن هاي ما تجاوز كنند، اين فرصتي طلايي براي يافتن بهترين راه ها جهت مقابله با تهديدهاي امنيت منطقه اي است.
** برگزاري رزمايش 2 روز پس از تمرين نظامي مصر با آمريكا
ارتش مصر روز پنجشنبه يعني دو روز پيش از آغاز اين تمرين نظامي مشترك نيز از يك تمرين نظامي مشترك با آمريكا در خصوص مبارزه با تروريسم و راه هاي مقابله با بسته هاي انفجاري برگزار كرده بود .
سرهنگ «تامر الرفاعي» سخنگوي ارتش مصر در بيانيه اي در اين خصوص گفت، تمريني براي تبادل تجربيات در زمينه مبارزه با تروريسم ميان نيروهاي ويژه آمريكا ( SOFD-A ) و نيروهاي صاعقه مصر برگزار شد تا نيروهاي نظامي براي اجراي برنامه ها و طرح ها در اين خصوص آموزش بيشتري ببينند و بتوانند ماموريت هاي ويژه را بهتر انجام دهند.
الرفاعي افزود، اين رزمايش شامل دوره هاي عملي و همچنين سخنراني هايي در خصوص مبارزه با تروريسم ، راه هاي مقابله با بسته هاي انفجاري، تمرين براي وارد عمل شدن نيروها از راه هوا، دريا و از طريق غواصي و همچنين كمك هاي پزشكي و تيراندازي با گلوله جنگي به وسيله سلاح هاي مختلف و تمرين براي حمله به كانون هاي تروريستي بود.
** ديدار فرمانده آمريكايي با السيسي در روز برگزاري رزمايش
ساعاتي پيش از آغاز رزمايش ستاره درخشان، «جوزف فوتل » فرمانده نيروهاي مركزي آمريكا با «عبدالفتاح السيسي « رئيس جمهوري مصر ديدار كرد.
السيسي در اين ديد ار كه با حضور سپهبد «محمد زكي » وزير دفاع مصر و «توماس گلد برگر» كاردار سفارت امريكا در قاهره برگزار شد، بر اهميت روابط راهبردي در حال رشد ميان مصر و آمريكا به ويژه در خصوص همكاري نظامي ميان دو كشور تاكيد كرد.
بسام راضي سخنگوي رسمي رياست جمهوري در صفحه فيس بوك رياست جمهوري نوشت، السيسي از آغاز به كار رزمايش مشترك ستاره درخشان استقبال كرد و اشاره كوتاهي به آخرين تحولات در مصر و تلاش ها براي مبارزه با تروريسم در مناطق مختلف كشور كرد.
از سوي ديگر فوتل نيز روابط نظامي دو كشور را قوي و مستحكم توصيف كرد و گفت، كشورش علاقه مند به تقويت روابط با مصر در همه زمينه ها است.
وي همكاري هاي نظامي دو كشور را به ويژه با توجه به شرايط كنوني منطقه بسيار مهم ارزيابي كرد و گفت، شرايط كنوني، اقتضاي تلاش هاي بيشتر براي مقابله با چالش هاي پيش روي دارد ، چالش ها كه امنيت و ثبات منطقه و جهان را تهديد مي كند.
خاورم **2041**1049
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۷
الجزيره –ايرنا- مقام هاي مصري روز شنبه از آغاز رزمايش مشترك تحت عنوان 'ستاره درخشان 2018' با مشاركت 25 كشور خبر دادند و آن را يكي از بزرگترين رزمايش ها در منطقه توصيف كردند.