آنكاراـ ايرناـ مولود چاووش اوغلو وزير خارجه تركيه گفت: به تلاش‌ براي ممانعت از جنگ در ادلب و بروز موج جديد كشتار و مهاجرت ادامه خواهيم داد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا، چاووش اوغلو در مراسم پنجاه و يكمين سال فعاليت روزنامه يني آلانيا و نخستين سال تاسيس شبكه ديم تي.وي اظهار كرد: تلاش تركيه براي جلوگيري از درگيري در ادلب نياز به حمايت هاي بين المللي دارد.
وي تاكيد كرد: حتي مخالفان تركيه نيز اعتراف مي كنند كه آنكارا قادر به توقف حمله به ادلب است و البته اين فقط به دليل همسايگي ما با روسيه و ايران نيست، بلكه تركيه كشوري است كه سياستي انساني در قبال سوريه اتخاذ كرده، روابط و اقدامات مخفي ندارد، به آينده و حفظ تماميت ارضي سوريه اهميت مي دهد و براي پاكسازي اين كشور از تروريست ها حتي تلفات هم داده است.
وي با بيان اين كه تركيه با تمام بازيگران فعال در تحولات سوريه ارتباط نزديك دارد، اضافه كرد: ما تلاش مي كنيم كه فاجعه انساني در ادلب رخ ندهد و وظيفه انساني ماست كه با تلاش هاي خود از طريق ارتباطات دو و سه جانبه جلوي جنگ را بگيريم.
وزير امور خارجه تركيه تاكيد كرد: با آمريكا نيز درباره تحولات سوريه در ارتباط هستيم و روند همكاري ما با آنها متفاوت است ولي تلاش ما در زمينه وضعيت ادلب تلاشي در راستاي جلوگيري از فاجعه انساني و با اهداف بشردوستانه است.
چاووش اوغلو در ادامه با بيان اين كه بعضي كشورهاي مسلمان در حمله اقتصادي عليه تركيه مشاركت دارند، گفت: آمريكا در اعمال فشار و تحريم اقتصادي عليه تركيه تنها نيست و مشاركت بعضي كشورهاي مسلمان را نيز به همراه دارد.
وي تاكيد كرد: اگر فكر كنيم فقط آمريكايي ها پشت پرده حملات و فشار اقتصادي عليه تركيه بودند، خود را فريب داده ايم چرا كه ساير كشورها به ويژه بعضي كشورهاي مسلمان در اين فتنه اقتصادي مشاركت داشته و دارند.
وي افزود: در هفته هاي اخير همه ما شاهد بي ثباتي در قيمت ارزهاي خارجي بوديم كه ادامه دارد و به واقع يك حمله اقتصادي جدي عليه تركيه است.
چاووش اوغلو بيان كرد: دولت با رهبري اردوغان به جلو حركت مي كند و تدابير لازم در مقابله با حملات اقتصادي را اتخاذ مي كند.
وزير خارجه تركيه افزود: تركيه يك نظام بانكي منظم و قوي دارد و دولت به طور منظم با بانك مركزي مذاكرات لازم و دقيقي برگزار مي كند تا نظم حاكم بر سيستم مالي كشور مختل نشود.
وي تصريح كرد: ما از اين دوران سخت و بحراني عبور خواهيم كرد و پس از آن كشور آنچنان توانمند مي شود كه كسي قدرت رقابت با ما ندارد و ما به همه اهداف زير بنايي و رو بنايي مي رسيم.
به ادعاي مقامات آنكارا، افزايش قيمت ارزهاي خارجي و افت شديد لير پس از انتخابات اخير رياست جمهوري و مجلس اين كشور، دسيسه اي از سوي غرب به ويژه آمريكا عليه تركيه است اما بسياري از كارشناسان سياسي ـ اقتصادي ترك، افزايش نرخ ارز را ناشي از سياست هاي اشتباه حزب حاكم طي ساليان گذشته مي دانند و به باور آنها افزايش نيافتن نرخ ارز پيش از انتخابات به دليل كنترل شديد دولت بود تا از انتخابات به سلامت خارج شود.
خاورم/1905