تهران – ایرنا – وزیر كشور و نماینده رئیس جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز از سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی خواست گزارش دقیق از كالاهای توقیفی ناشی از قاچاق برای تصمیم گیری به این ستاد ارائه كند.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت كشور، «عبدالرضا رحمانی‌فضلی» در یكصد و بیست و یكمین جلسه ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با بیان اینكه استان ها باید بر اساس اولویت در مبارزه با قاچاق كالا و ارز فعال باشند، خواستار ارائه گزارش كاملی از عملكرد دستگاه‌ها در ایجاد سامانه ها و بارگذاری اطلاعات در سامانه های نظارتی جهت ارائه به رئیس جمهوری شد.
رحمانی فضلی استقرار 5 دستگاه جدید ایكس ری در مبادی رسمی گمركات از ابتدای سال جاری تاكنون را اقدامی مناسب در جهت كشف و مبارزه با قاچاق كالا دانست و افزود:مجاری نفوذ و ورود قاچاق كالا در مناطق آزاد باید شناسایی و نسبت به رفع این مجاری فساد اقدام قاطع شود.
وزیر كشور با اشاره به گزارشی مبنی بر افزایش قاچاق سوخت از داخل به خارج كشور به دلیل باصرفه بودن، گفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت به خارج از كشور باید تصمیمات مناسب اتخاذ كنیم بر همین اساس كارگروه ویژه ای برای تصمیم گیری بدین منظور در اسرع وقت تشكیل شود.

**نقش اتاق‌های بازرگانی در اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت بسیار مهم است
نماینده رئیس جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با تاكید بر اینكه نقش اتحادیه‌ها و اصناف و اتاق‌های بازرگانی در اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت بسیار مهم است، اظهار داشت: در تصمیم‌گیری‌ها از ظرفیت این نهادهای مردمی استفاده كنید، همچنین اجرای كار را در میدان به اتاق‌های بازرگانی واگذار كنید و دولت و نهادها صرفا بر اجرا نظارت داشته باشند چرا كه اولین مسئولیت باید با اصناف و اتحادیه اتاق‌های بازرگانی باشد.
رحمانی فضلی همچنین خواستار تهیه دستورالعمل مشخصی به منظور جلوگیری از قاچاق كالاهای اساسی و كالاهای سود ده و همچنین كنترل واردات ارز ناشی از صادرات و با استفاده از شاخص‌های استاندارد جهانی در خصوص تعیین میزان قاچاق كالا میزان قاچاق بر اساس یك استاندارد مشخصی شد.
در ادامه این جلسه گزارش 5 ماهه از عملكرد دستگاه های مسئول در مبارزه با قاچاق كالا و ارز ارائه شد كه نشان می داد میزان كشفیات كالای قاچاق در 5 ماهه نخست سال جاری به مدت مشابه سال قبل 123 درصد افزایش داشته است.
سیام**3070**1535