اهواز - ایرنا - مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: آموزش پیشگیری از آسیب های اجتماعی باید از مهد كودك به كودكان ارایه شود تا در آینده از بروز آنها در آینده جلوگیری شود.

علی خدادادی روز یكشنبه در نشست شورای فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان در سرسرای جمعیت هلال احمر این استان بیان كرد: نیروی انسانی و جوانان سرمایه های این كشور هستند كه برای صیانت از آنها در برابر آسیب های اجتماعی، لازم است كه برنامه های مدونی را برای جوانان تدوین كنیم و مهم ترین برنامه آموزش پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.
وی گفت: آموزش های پیشگیری را باید از دوره كودكی آغاز كرد تا در آینده جوانان از آسیب های اجتماعی مصون بمانند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان با بیان اینكه درمان پایدار از دیگر مواردی است كه باید مورد نظر دستگاه های مربوطه باشد افزود: فرد معتاد و یا فردی كه دچار آسیب اجتماعی شده را باید با نگاه علمی درمان كرد.
خدادادی بیان كرد: از دیگر مواردی كه در زمینه فعالیت جوانان به كنترل نیاز دارد، فضای مجازی است؛ در عین حال نمی توان جوانان را در استفاده از فضای مجازی محدود كرد و باید برنامه ای را تهیه كرد كه جوانان استفاده بهتری از فضای مجازی را داشته باشد.
وی گفت:استفاده نادرست از فضای مجازی می تواند آمار طلاق و یا گرایش به آسیب های اجتماعی
را در جوانان افزایش دهد.
خدادادی افزود: حدود 2 میلیون جوان در خوزستان وجود دارد كه برای حفاظت این قشر در برابر آسیب های اجتماعی باید برنامه ریزی شود.

** سوء مدیریت مانع حل مشكلات خوزستان است
مدیرعامل شبكه آسیب های اجتماعی خوزستان نیز گفت: سوء مدیریت در برخی دستگاه های خوزستان مشاهده می شود و با این روند نمی توان مشكلات استان را حل كرد.
داریوش مرادی بیان كرد: آیا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاكنون ریشه یابی شده كه چرا تعداد افراد معتاد و آسیب های اجتماعی نسبت به پیش از آن 2 برابر شده است؟
وی افزود: قوم گرایی و جناح بندی و باند بازی از جمله مشكلات و معضلاتی است كه در خوزستان وجود دارد و همین موضوع باعث شده كه عملكرد مناسبی در حل مشكلات استان نداشته باشیم.
مدیر عامل شبكه آسیب های اجتماعی خوزستان بیان كرد: قانون گریزی برخی مسئولان باعث شده كه مشكلاتی در استان ایجاد شود.
مرادی ادامه داد: تا زمانی كه دستگاه های دولتی با یكدیگر هماهنگ نباشند امكان حل معضلات و مشكلات استان وجود ندارد.

** آمار آسیب اجتماعی خوزستان نسبت به استان های دیگربالاتر است
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: متاسفانه آمار آسیب های اجتماعی در خوزستان نسبت به سایر استان های دیگر بالاتر رفته كه برای حل مشكلات استان نیاز به همكاری و هماهنگی دستگاه ها است.
نجمه حمید، با اشاره به اینكه باید عواملی كه باعث افزایش آسیب های اجتماعی در خوزستان شده را شناسایی كرد افزود: باید در بین قشرهای مختلف جامعه پرسشنامه هایی را توزیع كرد و دیدگاه مردم را از بخش های مختلف جامعه در خصوص آسیب های اجتماعی جمع آوری كرد و از راهكارهای علمی و نتایج پایان نامه ها برای حل این مشكلات استفاده كرد.
وی گفت: لازم است كه نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی نیز ورود كنند و با رایزنی با دستگاه هایی مثل بیمه و یا بهداشت و درمان امكان درمان رایگان افرادی كه دچار اعتیاد و یا آسیب اجتماعی هستند و توان مالی را ندارند فراهم شود.

** در حاشیه نشست شورای فرهنگی ستادمبارزه با مواد مخدرخوزستان
* سخنان ' نجمه حمید' عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره بیان وضعیت آسیب های اجتماعی موجود در خوزستان مورد اعتراض برخی افراد حاضر در جلسه روبه رو شد كه وی از بیان ادامه آمار و اطلاعات خودداری كرد.
* در این نشست آماری از جمعیت معتاد دانش آموزی خوزستان توسط هلال احمر ارایه شد كه پس از آن، محمود معزی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره كل آموزش و پرورش خوزستان خبرنگاران را در صورت انتشار و این آمار تهدید به شكایت و پیگرد قانونی كرد.
* در این نشست مدیران فرهنگی و آموزش و پرورش، بهداشت و از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز حضور داشتند اما از نیروی انتظامی نماینده ای حضور نداشت.
7158 / 6037