ایلام - ایرنا - مدیركل بهزیستی ایلام گفت: آمار خودكشی در میان افراد متاهل این استان بالاتر از میانگین كشوری است كه زنگ خطر را در این حوزه به صدا در آورده است.

به گزارش ایرنا، زهرا همتی روز یكشنبه در جلسه كارگروه اجتماعی و فرهنگی شهرستان چرداول اظهار داشت: آمار خودكشی در استان ایلام بالاتر از میانگین كشوری است كه این مورد زنگ خطر و هشداری جدی در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی استان ایلام است.
وی افزود: در استان ایلام برخلاف سایر مناطق دیگر آمار خودكشی متاهلین زیاد است كه با آگاه سازی و پیشگیری می توان در كاهش آسیب های اجتماعی و بویژه خودكشی اقدامات عملی انجام دهیم كه در این راستا نیازمند مشاركت همگانی و ارائه راهكارهای مناسب از جانب تحصیل كردگان، اساتید دانشگاه، اصحاب رسانه و قلم،رسانه های جمعی و ائمه جمعه و تریبون داران می باشیم.
مدیركل بهزیستی استان ایلام اضافه كرد: 2 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار از سوی سازمان بهزیستی كشور به استان ایلام در موضوع خودكشی و كاهش آن اختصاص یافته است كه شهرستان هایی كه برنامه های متنوع و عملیاتی در این راستا داشته باشند را حمایت می كنیم .
همتی خاطرنشان شد: آموزش و اطلاع رسانی نقش مهمی در كاهش آسیب های اجتماعی دارد و از هرگونه نقد و راهكاری در این خصوص استقبال می كنیم و از رسانه ها و مطبوعات خواستار مشاركت بیشتر و بهتری بویژه در فضای مجازی برای آشنایی مردم در موضوع معضلات اجتماعی و هدایت و ترغیب آنها به سازمان بهزیستی هستیم.
مدیركل اور اجتماعی استاندار ایلام نیز در این جلس گفت: بحث خودكشی بعنوان یكی از آسیب های اجتماعی ریشه ای دیرینه دارد و عوامل متعددی در بوجود آمدن این آسیب بعنوان یك بیماری اجتماعی دخیل است كه برای ریشه كنی و كاهش آن در سطح جامعه نیازمند یك عزم جدی و فراگیر و مشاركت همگانی دارد.
عهدیه طهماسبی افزود: دولت بر كاهش و رسیدگی بر آسیب های اجتماعی اهتمام ویژه دارد تا جاییكه مقام معظم رهبری بر این موضوع ورود كرده و ماهیانه جلساتی در این خصوص با حضور معظم له برگزار می شود كه نشانگر اهمیت موضوع دارد.
وی به شرایط و فضای استان ایلام اشاره كرد و گفت: در سطح استان ایلام متاسفانه شاهد فقدان نشاط اجتماعی و كاهش مهارت های اجتماعی هستیم و در راستای كاهش آمار خودكشی و سایر آسیب های اجتماعی 130 كارگروه اجتماعی تشكیل شده و از متولیان امر می خواهیم از جزیره ای و موازی كاری در این راستا پرهیز شود تا با وحدت رویه و ایجاد تصمیمات كارشناسی شده با مشاركت اساتید و صاحب نظران بتوانیم گام های اساسی و اقدامات ملموسی را در سطح استان برداریم.
مدیركل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام تاكید كرد: به تمام آسیب های اجتماعی بصورت موازی باید نگاه كرد و تلاش می كنیم در نیمه دوم سال جاری با جذب اعتبارات و تزریق آن به شهرستان ها برنامه های متعددی با اولویت بندی آسیب های هر منطقه عملیاتی و اجرایی كنیم.
وی تاكید كرد: دولت بر واگذاری امور به سازمان های مردم نهاد (سمن ها) تاكید دارد ولی متاسفانه شهرستان چرداول در حوزه اجتماعی و سمن ها ضعیف است كه پررنگ تر شدن نقش سازمان ها و ارایه آموزش ها و پیشگیری های لازم از طریق این مراكز به مردم باید در اولویت كاری مدیران مربوطه قرار گیرد.
طهماسبی همچنین خواستار مشاركت و حضور فعال اهالی رسانه و مطبوعات در معرفی آسیب های اجتماعی و ارایه راهكارها بویژه در فضای مجازی شد.
وی اضافه كرد: هیات اندیشه ورز در استان تشكیل شده و در شهرستان ها نیز فعال می شوند و اولویت بندی های آسیب های اجتماعی را در شهرستان ها رصد می كنیم و با ارائه راهكارها و پیشنهادات در راستای كاهش آسیب ها كارهای لازم را انجام خواهیم داد.
فرماندار شهرستان چرداول نیز در این جلسه گفت:بیشترین كارها و مطالعات باید در حوزه اجتماعی و فرهنگی صورت بگیرد و كنترل آسیب های اجتماعی عامل مهمی در ارتقای سلامت اجتماعی و فردی در جامعه می باشد.
مراد یگانه ادامه داد: بعضی از معضلات علیرغم مذموم بودن به یك بیماری تبدیل شده اند كه آموزش و آگاهی سازی در كاهش آنها و سالم سازی فضای جامعه نقشی تاثیرگذار دارد و خودكشی، طلاق و اعتیاد از آسیب های اجتماعی اولویت داردر شهرستان چرداول می باشند.
وی اضافه كرد:شناسایی خانواده هایی كه در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند در دستور كار بهزیستی و سایر ارگان ها قرار گیرد تا ضمن شناسایی و ارائه آموزش ها و راهكارهای مناسب از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری كنیم.
یگانه بر بازسازی تعامل، صلح رحم و روابط اجتماعی در جامعه تاكید كرد و گفت: ایجاد نشاط اجتماعی قوی ترین عامل در برابر آسیب ها است و دولت از برنامه های شادی محور و نشاط آور و برنامه های فرهنگی و اجتماعی استقبال می كند كما اینكه در چندسال گذشته به مناسبت های مختلف رنامه های با موضوع نشاط اجتماعی در این شهرستان اجرا شده است.
7176/6119