در كميسيون فرهنگي كميته‌هاي تخصصي فعال هستند و به بررسي موضوعات فرهنگي و اجتماعي مي پردازند. برخي از اين موضوعات به دليل محرمانه بودن تا حضور نتيجه بيان نمي‌شود، اما جلسات اين كميسيون هم به شكل منسجم انجام مي‌گيرد.

تعطيلات دو هفته‌اي مجلس حاشيه‌هايي ايجاد كرد و برخي اعتقاد داشتند زمان براي رفتن به تعطيلات مناسب نبود. هرچند نمايندگان انجام وظايف نمايندگي را رفتن به تعطيلات نمي‌دانند و معتقدند كه در اين ايام هم به طور مداوم در حوزه‌هاي انتخابيه خود و در همايش‌ها و نشست‌هاي مختلف با مديران منطقه‌اي و استاني شركت دارند. «آرمان» در اين باره با احمد مازني رئيس كميسيون فرهنگي مجلس و نماينده اصلاح‌طلب مردم تهران به گفت‌وگو پرداخت و وي از تشكيل سه كميته تخصصي و ويژه براي مقابله با جنگ همه‌جانبه اقتصادي و رواني دشمن خبر داد.

**برخي معتقدند زمان مناسبي براي تعطيل شدن جلسات علني و عدم حضور نمايندگان در پارلمان نبود و با توجه به شرايط سخت كشور، حضور نمايندگان و پيگيري امور از مجلس لازم و ضروري است. نظر شما دراين باره چيست؟
مجلس در سال دو دوره 15روزه تعطيلي دارد كه هر دو در فصل تابستان انجام مي‌گيرد. 15 روز اول به دليل شرايط خاصي كه داشتيم، كمي ديرتر انجام پذيرفت و 15 روز دوم به اواخر تابستان و نيمه دوم شهريور منتهي شد. اما اين به معناي تعطيل بودن كار نمايندگان نيست؛ كار مجلس و جلسات رسمي صحن تعطيل شده است. اما نمايندگي تعطيل نشده است. نمايندگان به حوزه‌هاي انتخابيه خود مراجعه مي‌كنند و با مردم به گفت‌وگو مي‌پردازند، در نشست‌ها و جلسات استاني و منطقه‌اي و همايش و... شركت مي‌كنند. در مورد مباحث مهم هم جلسات برگزار مي‌شود. مثل جلسات كميسيون اقتصادي كه اين روزها به‌طور فشرده با دولت جلسات مشتركي دارند و به مباحث اقتصادي روز از جمله نوسانات ارز و طلا و بازار مي‌پردازند.

**آيا جلسات در كميسيون فرهنگي مجلس هم برقرار است؟
در كميسيون فرهنگي هم كميته‌هاي تخصصي فعال هستند و بررسي موضوعات فرهنگي و اجتماعي ادامه دارد. برخي از اين موضوعات به دليل محرمانه بودن تا حضور نتيجه بيان نمي‌شود، اما جلسات اين كميسيون هم به شكل منسجم انجام مي‌گيرد. بعضا هم با شخصيت‌ها و چهره‌هاي برجسته حوزه فرهنگ هم ديدارهايي داشته‌ايم. بنده شخصا با دو تن از مراجع ديداري داشتم و در همين ارتباط در تبريز و در نشست روساي كميسيون‌هاي فرهنگي و اجتماعي شوراهاي كلانشهرها شركت كردم. موضوع نشست «هم‌افزايي ماموريت‌هاي دستگاه‌هاي فرهنگي با يكديگر» است و مباحثي جدي مطرح شده است.

مديران كل ارشاد كلانشهرها هم حضور دارند. به همين صورت اكثر نمايندگان عملا مشغول فعاليت هستند و وقت خالي چنداني طي شبانه‌روز ندارند. اما اگر مجلس تشخيص بدهد كه بايد جلسه فوق‌العاده‌اي برگزار كند، قطعا چنين خواهد شد و بايد توجه داشت كه تشخيص اين مباحث با عرصه عمومي نيست. حضور صرف نمايندگان در جلسات و نطق‌هاي روتين و تكراري كه مشكلي را حل نمي‌كند. مگر قيمت از وقتي مجلس فعال بود و جلسه داشتيم بالا نمي‌رفت؟ از بيان سخنان پوپوليستي بايد پرهيز كنيم.

**اشاره داشتيد طرحي‌هايي را در كميسيون فرهنگي در دست تصويب داريد كه بيان ريز اين طرح‌ها محرمانه است. محورهاي اصلي اين طرح‌ها را مي‌توانيد بيان كنيد؟
بايد ديد نتايج جلسات به چه شكل خواهد بود. يكي از كميته‌هاي فعال كميسيون فرهنگي مجلس، كميته برنامه‌ريزي براي اعتبارات و بودجه حوزه فرهنگي كشور است كه تصميم داريم بودجه فرهنگي كشور طوري مديريت و مصرف شود كه به كيفيت كار فرهنگي و فرهنگ بينجامد به دنبال راهكارهايي براي عدم اتلاف منابع بودجه‌اي حوزه فرهنگ هستيم. در اين زمينه جلسات فشرده‌اي با مركز پژوهش‌هاي مجلس و سازمان برنامه و بودجه داريم.

**براي حوزه فرهنگ بودجه قابل توجهي اختصاص يافته، اما را نتيجه و يا عايدي كارهاي فرهنگي چندان قابل دفاع نيست؟
اولا بودجه حوزه فرهنگ نسبت به ساير حوزه‌ها تنها 6دهم درصد است، اگر كسي گفته كه بودجه فرهنگي ما كلان است، خلاف به عرض رسانده است، زياد بودن بودجه بخش فرهنگي كشور دروغ است. اما بايد تلاش كنيم تا همين مقدار را هم افزايش دهيم. حال اين بودجه كم يا زياد، بايد به درستي و صحيح مصرف شود. ما وظيفه داريم كه در اين باره نظارت داشته باشيم. هنوز به فصل بودجه ريزي نرسيده‌ايم، اما از هم اكنون تلاش مي‌كنيم كه مشكلات بودجه‌اي اين حوزه رفع شود. از اهالي فرهنگ، رسانه و هنر هم درخواست مي‌كنيم كه به ما كمك كنند تا مجلس با هم‌افزايي و همفكري اهالي فرهنگ، طرح‌ها و برنامه‌ها را به سرانجام نيكي برسانيم.

**البته منظور كثرت مراكز تصميم‌گير و سياستگذار اين حوزه است و اگر بودجه اين نهادها را جمع كنيم، قطعا مبلغ بسيار كلاني مي‌شود.
دستگاه‌هاي مختلف و متعهد هر كدام وظايف و ماموريت‌هاي خاص خود را دارند. البته ما به دنبال هماهنگي و مصرف درست اين بودجه‌ها هستيم و نياز است در اين زمينه و درباره بودجه‌ها و ماموريت‌ها شفاف‌سازي شود و بايد همه رسانه‌ها به مجلس و كميسيون فرهنگي كمك كنند.

**مقام معظم رهبري و رياست جمهوري، طي اين مدت بارها از شرايط فعلي كشور به عنوان شرايط جنگي و يا جنگ اقتصادي دشمن ياد كرده‌اند. به‌لحاظ فرهنگي كشور تا چه اندازه مهياي چنين جنگي شده است؟
در كميسيون فرهنگي در سه حوزه اقدام به تشكيل كميته‌هاي تخصصي در اين باره كرده‌ايم. اولويت اول كشور قطعا همان جنگ اقتصادي است؛ ما كميسيون «اقتصاد فرهنگ» را ساماندهي كرده‌ايم كه بتوانيم از ظرفيت‌هاي گردشگري، ميراث فرهنگي، صنعت سينما و... استفاده كنيم تا به حل مسائل اقتصادي كمك كنيم. دومين بحث در مورد جنگ ديپلماتيك است كه ما كميته «ديپلماسي فرهنگي» را با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزارت امور خارجه شكل داده‌ايم و به دنبال برنامه‌ريزي در اين حوزه و فعال سازي ديپلماسي فرهنگي با جهان هستيم. سومين بحث هم «فضاي مجازي» و ساماندهي اين فضا براي مقابله با جنگ رواني و تبليغاتي دشمن در اين حوزه‌هاست. تلاش مي‌كنيم اين حوزه را مديريت كنيم و در كميسيون فرهنگي مجلس كميته ويژه فضاي مجازي را هم تشكيل داده‌ايم. اينها گام‌هايي است كه براي مقابله با جنگ اقتصادي و رواني دشمن بر داشته‌ايم.

**كميسيون فرهنگي به بحث فيلترينگ فضاي مجازي و يا برخي پيام‌رسان‌ها هم ورود مي‌كند؟
خير؛ ورود نخواهيم داشت. البته شخصا با فيلترينگ موافق نيستم. بايد تلاش كنيم كه با استفاده از ظرفيت‌هاي فضاي مجازي هم افكار عمومي در مسيري صحيح قرار بگيرد و اطلاعات و اخبار درستي به مردم داده شود و هم اينكه اگر موانعي در اين زمينه پيش روي جامعه قرار دارد برطرف كنيم. بنده عضو شوراي عالي فضاي مجازي هستم و آنجا هم تمام تلاشم را براي دفاع از حقوق ملت و استفاده‌كنندگان از اين ظرفيت، خواهم داشت.

منبع: روزنامه آرمان؛ 1397،6،19
گروه اطلاع رساني**2059**2002