به گزارش ایرنا سیاه پوش كردن خیابان ها، كوچه ها و بازارچه ها خبر از رسیدن ماه محرم دارد و مردم با نصب پرچم عزای امام حسین (ع) بر سر درب منازل به استقبال از ماه بصیرت می روند.
حال كه به جانگدازترین واقعیت حیات بشری نزدیك می شویم برگزاری مراسم سوگواری خردمندانه و به دور از هر گونه انحراف و بدعت شرعی برای ادامه راه سیدالشهدا(ع) ضروری است.
بروز برخی بدعت ها نظیر استفاده از وسایل موسیقی، علم كشی و قمه زنی موجب وهن مكتب مبین اسلام و تشییع شده است.
امام جمعه همدان در این باره معتقد است: كیفیت آیین های عزاداری فدای جنجال و سر و صداهای بیهوده شده است.
به گفته آیت الله غیاث الدین طه محمدی، عزاداری واقعی می تواند حتی مشركان را جذب كند اما وضعیت فعلی عزاداری ها دستاویزی برای توهین به مكتب شیعه و تمسخر این مذهب توسط وهابیون شده است.
وی مثال زد: فلسفه قیام اباعبدالله الحسین (ع) برپایی فریضه نماز بود اما برخی از هیات های مذهبی نه تنها در صفوف نمازگزاران ظهر عاشورا نمی پیوندند بلكه هنگام نماز صدای طبل را هم خاموش نمی كنند.
عضو خبرگان رهبری معتقد است: در جنگ امام حسین با دشمن، اردوگاه دشمن اقدام به نواختن صدای طبل كردند اما هم اینك این وسایل در هیات های عزاداری امام حسین (ع) استفاده می شود.
آیت الله محمدی تاكید كرد: ابتدا از طبل برای آگاه كردن و گرد هم جمع كردن عزاداران حسینی استفاده می شد اما هم اینك در یك هیات عزاداری 21 طبل استفاده می شود كه این اقدام بسیار زشت و تمسخر آمیز است.
وی بیان كرد: در مكتب درس امام حسین (ع) معرفت، بصیرت و اخلاص خریدار دارد بنابراین نباید ریا و خود محوری در عزاداری ها جا خوش كند.
فرمانده انتظامی استان همدان نیز در این باره به ایرنا گفت: پرهیز از انحرافات، خرافات دینی، بدعت های شرعی نظیر قمه زنی، راه اندازی كاروان علامت كشی و استفاده از تصاویر منتسب به ائمه معصومین (ع) ممنوع است.
سردار بخشعلی كامرانی صالح بر جلوگیری از ایجاد راه بندان و اختلال در عبور و مرور در هنگام عزاداری و حركت هیات ها و ضرورت همكاری با پلیس یاران محرم حاضر در هیات های سوگواری تاكید كرد.
وی خواستار رعایت زمان معین برای فعالیت هیات ها و حسینیه ها حداكثر تا ساعت 24 شد و افزود: در صورت ادامه عزاداری پس از این ساعت باید بلندگوی این هیات ها قطع شود.
فرمانده انتظامی استان همدان گفت: به منظور جلوگیری از حوادث ناخوشایندی از قبیل سرقت، آتش سوزی، اتصال برق، نشت گاز و ضرورت استفاده از تجهیزات و امكانات ایمنی مانند كپسول اطفای حریق مورد توجه قرار گیرد.
سردار كامرانی صالح بر ضرورت رعایت ارزش ها و معیارهای گران بهای مكتب اسلام و حماسه عاشورا از جمله امر به معروف و نهی از منكر تاكید كرد.
وی ابراز امیدواری كرد: نماز ظهر عاشورا و روز سوم در میدان امام خمینی (ره) با استقبال پرشور عزاداران برگزار شود و در این هنگام هیات های مذهبی از نواختن طبل، سنج و مدیحه سرایی خودداری كنند.
مقام ارشد انتظامی همدان بیان كرد: ذبح احشام و نذورات در مسیرهای اصلی احتمال بروز بیماری ها و آلوده كردن معابر را افزایش می دهد بنابراین می طلبد در این زمینه اصول بهداشتی رعایت شود.
7526/2087
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷
همدان- ایرنا- همه ساله پیش از آغاز ماه محرم مسئولان هیات های مذهبی با برگزاری نشست های مختلف نسبت به رعایت آداب آیین عزاداری و پرهیز از انحراف ها و خرافه های دینی توجیه می شوند تا از این رهگذر بتوان نمایی زیبا از فرهنگ غنی اسلام و عاشورا به نمایش گذاشت.