تهران- ایرنا- مدیركل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت اعلام كرد: واردكنندگان، تولیدكنندگان،‌ توزیع‌كنندگان و فروشندگان گروه كالایی پوشاك و منسوجات ملزم به تعیین تكلیف موجودی كالای فاقد شناسه خود مطابق زمانبندی های اعلام شده هستند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارتخانه یاد شده، «عباس تازش» افزود: این اقدام در پی صدور دستورالعملی به پیشنهاد وزارت صنعت و با همكاری ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز و دستگاه‌های اجرایی عضو آن، با هدف اجرای قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز مبنی بر چگونگی دریافت شناسه كالا، برای پوشاك و منسوجات موجود در بازار و انبارهای كشور انجام می شود.
وی اضافه كرد: همه واردكنندگان و تولیدكنندگان در صورتی كه هنوز كالای فاقد شناسه در سطح انبار دارند، مكلفند از تاریخ ابلاغ تا 2 ماه پیش از مهلت زمانی نسبت به شناسه‌ دار كردن كالای فاقد شناسه خود در سطح انبار و نصب آن روی كالا قبل از ورود به زنجیره عرضه كالا مطابق دستورالعمل اجرایی اقدام كنند.
مدیركل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت گفت: توزیع‌كنندگانی كه همچنان موجودی كالای فاقد شناسه در سطح انبار دارند، مكلفند از زمان ابلاغ تا 2 ماه پیش از مهلت تعیین شده، نسبت به فروش كالای فاقد شناسه خود اقدام كنند.
وی اظهار داشت: با توجه به زمانبندی الزام اخذ و نصب شناسه كالا توسط واردكنندگان و تولیدكنندگان در دستورالعمل اجرایی و پایان مهلت‌های تعیین شده و با توجه به آنكه گردش موجودی كالا در كالاهای مشمول كوتاه و محدود است، همه توزیع ‌كنندگان و عرضه‌ كنندگان از جمله عرضه ‌كنندگان اینترنتی كه هنوز موجودی كالای فاقد شناسه دارند، مكلفند كالاهای شان را پیش از اتمام مهلت تعیین شده به مصرف‌كننده نهایی بفروشند.
برپایه این گزارش، مهلت تعیین تكلیف كالاهای وارداتی فاقد شناسه در سطح عرضه برای پوشاك و كفش به ترتیب 31 تیرماه، 31 مرداد ماه تعیین شده بود، همچنین تاریخ 31 شهریورماه برای منسوجات خانگی و برای پارچه و اجزای پوشاك 30 آبان تعیین شد.
مهلت تعیین تكلیف كالاهای تولید داخل فاقد شناسه در سطح عرضه برای پوشاك، كفش و منسوجات خانگی به ترتیب 30 مهر، 30 آبان و 30 آذر و برای پارچه و اجزای پوشاك 30 بهمن تعیین شد.

** كالای فاقد شناسه قاچاق محسوب می شود
تازش تاكید كرد: پس از پایان مهلت‌های تعیین شده، در صورتی كه كالای فاقد شناسه در سطح بازار خرده فروشی و میان خرده ‌فروشان توزیع شود یا به فروش رود، كالای قاچاق محسوب و پس از آن حمل،‌ نگهداری، عرضه یا فروش آن برخورد خواهد شد.
وی یادآور شد:‌ پس از اتمام مهلت‌های تعیین شده تولید، واردات، صادرات، حمل، نگهداری، توزیع و عرضه، خرید و فروش در گروه كالایی پوشاك و منسوجات به صورت تجاری مستلزم ثبت در سامانه‌ جامع تجارت است.
این مقام مسئول ادامه داد: تولیدكنندگان، واردكنندگان و همه اعضای زنجیره تامین موظفند پس از اتمام مهلت مقرر، نسبت به اظهار موجودی كالاهای خود در سامانه جامع تجارت اقدام كرده و از تاریخ اظهار همه نقل و انتقالات (مالكیتی و مكانی) خود را مطابق با ضوابط سامانه جامع تجارت، در این سامانه ثبت كنند.
تازش خاطرنشان كرد: ‌تخلف از این امر و هرگونه تطابق نداشتن موجودی كالا در هر یك از مراحل یاد شده با اطلاعات مندرج در سامانه جامع تجارت، علاوه بر ایجاد ظن به قاچاق منجر به محرومیت تا یك سال از اشتغال به حرفه اشخاص حقیقی (از جمله ابطال پروانه كسب) و ممنوعیت از فعالیت تجاری تا 6 ماه برای اشخاص حقوقی (از جمله ابطال گواهی فعالیت و انحلال شركت) می‌شود.
به گزارش ایرنا، پیش از این «گلنار نصرالهی» مشاور وزیر صنعت در امور نساجی و پوشاك به ایرنا گفت: مجموع مصرف كالاهای نساجی و پوشاك كشور 510 هزار تن است كه 350 هزار تن آن از تولیدات داخلی تامین می شود.
وی افزود: صادرات كالاهای نساجی و پوشاك از 850 میلیون دلار در سال 1395 به بیش از یك میلیارد و 30 میلیون دلار در سال 96 افزایش داشت.
اقتصام*3065**1559