تهران - ایرنا - رئیس دانشگاه تهران با اشاره به رشد پارك های علم و فناوری گفت: اشتغال پایدار بدون مشاركت دانشگاه رخ نمی دهد.

به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، محمود نیلی احمد آبادی روز دوشنبه در نشست سراسری روسای دانشگاه ها، مراكز آموزش عالی، پژوهشگاه ها و پارك های علم و فناوری افزود: زمانی دانشگاه در مرز زنجیره اشتغال بود اما در حال حاضر به دلیل وجود پارك های علم و فناوری و رشد دانش بنیان در مسیر زنجیره اشتغال قرار گرفته است.
رییس دانشگاه تهران با بیان این كه حضور دانشگاه باید در حوزه صنعت و تكنولوژی افزایش یابد و در هر طرحی به عنوان یك الگو حضور پیدا كند، اظهارداشت: دانشگاه آمادگی لازم برای مشاركت با دولت دارد.
نیلی ضمن تشكر از همكاری دولت با دانشگاه ها، بیان كرد: همواره ارتباط دولت با دانشگاه خوب است و معاون اول رییس جمهور این مسئله را دنبال می كند.
وی در عین حال یادآورشد: دانشگاه ها دچار روزمرگی شده اند و باید راهی برای رهایی از این موضوع پیدا شود. لازم است الگوی كلی برای اداره دانشگاه ها ارائه شود.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: دغدغه بزرگ یك رییس دانشگاه در ایران را تامین هزینه ها، خوابگاه و تغذیه است اما در دانشگاه های دنیا این چنین نیست.
نیلی احمد آبادی ، دانشگاه ها را بزرگترین ظرفیت علمی و نیروی انسانی كشور دانست و اظهار داشت: باید این ظرفیت در اختیار جامعه باشد. در حال حاضر آموزش عالی تكه تكه شده است و دانشگاهیان در حكمرانی آموزش عالی دچار مشكل شده اند.
وی بیان كرد: در همه جای دنیا علم با فناوری همراه است اما در كشور ما آموزش عالی با صنعت و تكنولوژی فاصله دارد.
نیلی با اشاره به این كه آموزش عالی تنها بر آموزش متمركز شده و پژوهش مجهول مانده است، افزود: نقش دانش، دانشجو و ارائه مقالات درظاهر پر رنگ است اما در عمل این چنین نیست.
رئیس دانشگاه تهران گفت: امروز شاهد دستاوردهای صنایع دفاعی هستیم. تمام موفقیت صنعت دفاعی به دلیل همكاری دانشگاه و صنعت است. پس چرا در موضوع های دیگر این همكاری را نداریم.
وی بیان كرد: دانشگاه وظیفه خود می داند كه در خدمت تمام جامعه باشد و نیاز است بودجه موجود برای دانشگاه ها در عمل انتقال داده شود. با توجه به بند (ت) تبصره 9 منابع مالی تمام دستگاه ها فریز شود تا دانشگاه بتواند مانند تمام دنیا از آن استفاده كند.
رئیس دانشگاه تهران در خصوص عدم تامین بودجه ارزی برای فعالیت های دانشگاهی نیز گفت: علم بدون همكاری های بین المللی امكان پذیر نبوده و هیچ كشوری در دنیا از لحاظ علمی مستقل نیست.
وی ادامه داد: تولید انتشارات علمی به وسیله دانشگاه است. دو درصد از مقاله های علمی در داخل تولید شده و نود و هشت درصد از مقاله های بین المللی استفاده می شود و استفاده بدون مشاركت امكان پذیر نیست.
رئیس دانشگاه تهران افزود: زمانی كه دانشجویان دكتری نتوانند به خارج از كشور بروند، تبادل علمی صورت نمی گیرد.
وی تصریح كرد: اگر قرار است ارز دولتی ارائه نشود بهتر است، اختلاف ریالی آن به دانشگاه ها پرداخت شود. حتی در زمان جنگ ارز بورسیه دانشگاه ها پرداخت شد و دانشگاه ها از لحاظ ارزی دچار مشكل نشدند.
نیلی در پایان با اشاره به جلسه مشترك معاون اول رئیس جمهوری با 13 دانشگاه و معاونین وزیر علوم افزود: در این نشست قرار بر تشكیل كمیته هایی در حوزه های اقتصادی و حفظ سرمایه ملی شد كه با حمایت سازمان برنامه و بودجه پیشرفت خوبی داشته است و امیدواریم مدیران دولت از ظرفیت دانشگاه ها استفاده كنند.
در نشست امروز روسای دانشگاه ها، مراكز آموزش عالی، پژوهشگاه ها و پارك های علم و فناوری با حضور معاون اول رئیس جمهوری ، مهارت افزایی و اشتغال پذیری و راه های افزایش و همكاری بیشتر مراكز آموزش عالی و پارك های علم و فناوری مورد بررسی قرار گرفت.
ش.ع ** 1200