تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۷

تهران - ایرنا - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از وجود هزار و 500 امضای طلایی در كشور خبرداد و گفت: این امضاها منشاء فساد است كه باید جمع شود؛ اگر دولت الكترونیك شبكه‌ای شود، امضای طلایی از بین می‌رود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین «غلامرضا مصباحی مقدم» روز دوشنبه در نشست تخصصی «جمهوری اسلامی ایران - سرمایه ها و چالش‌ها» به وجود فرصت های فراوان در بخش های مختلف كشور اشاره كرد و اظهار داشت: یكی از این فرصت ها وجود نیروی نخبه جوان است.
وی افزود: دشمن در دوران دفاع مقدس با تمام تجهیزات به میدان آمد اما جوانان آنها را متوقف كرده و به عقب راندند و یك وجب از خاك ایران در اختیار كشوری قرار نگرفت.
عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام خاطرنشان كرد: در این دفاع مقدس جوانانی ظهور كردند كه واقعا نخبگان كم نظیری بودند؛ امروز هم نخبگان در عرصه فناوری های پیشرفته هسته ای، نانو، هوافضا و سلول های بنیادی حضور دارند و مشغول به كار هستند.
مصباحی مقدم منابع طبیعی از جمله آب و خاك را از دیگر ظرفیت‌های كشور دانست و گفت: مدیریت مناسب آب و خاك و استفاده از الگوهای كشت در ایران و بدون فناوری پیشرفته می توان غذای 300 میلیون نفر را تامین كرد.
وی به وجود معادن و انرژی های فسیلی غنی در كشور نیز اشاره كرد و اظهار داشت: در حال حاضر روزانه حدود هشت میلیون بشكه نفت و گاز تولید می‌كنیم و از نظر ذخایر هم ایران در رده بسیار بالای جهانی قرار دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: می توانیم 70 درصد انرژی را كه تولید می‌كنیم در داخل مصرف می كنیم كه بر اساس برآورد با بهینه سازی مصرف می توانیم از فرآورده های نفتی سالانه 100 میلیارد دلار درآمد كسب كنیم.
مصباحی‌مقدم یادآور شد: اگر بتوانیم خام فروشی را در یك بازه زمانی دو برنامه ای و طی سال فرآوری كنیم، می توانیم سالانه 200 تا 250 میلیارد دلار صادرات در سال داشته باشیم.
وی ظرفیت دیگر در كشور را بخش گردشگری اعلام كرد و گفت: ما از این نظر ظرفیت بالایی داریم؛ ایران از نظر آثار باستانی جزو 10 كشور برتر هدف برای گردشگران است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: گردشگری مذهبی ایران جایگاه بسیار بالایی دارد خصوصا نسبت به وجود حدود 400 میلیون شیعه كه وجود دارند.
مصباحی مقدم اضافه كرد: در گردشگری پزشكی هم در حال حاضر بیمارستان‌های ما با ارائه خدمات به بیماران خارجی در حدود یك میلیارد دلار درآمد دارند.
وی در ادامه به وجود یك تریلیون و 600 هزار میلیارد تومان نقدینگی در كشور اشاره و تاكید كرد: این ظرفیت هم تهدید محسوب می شود و هم یك فرصت است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: بخشی از این نقدینگی می تواند بعنوان یك جهش در تأمین مالی بنگاه‌ها و صنایع متوسط و كوچك قرار بگیرد و ظرفیت‌های خالی آنها را پُر كند.
مصباحی مقدم با بیان این كه نزدیك به 30 میلیارد دلار ارز و مقدار زیادی طلا در اختیار مردم است، گفت: ما باید از این ظرفیت هم استفاده كنیم.
وی تاكید كرد: ما با مشكلاتی از جمله ركود تورمی، بیكاری گسترده، بی ثباتی در قیمت ارز و سكه، كاهش اعتماد عمومی، كاهش امید به آینده، تحریم های آمریكا و مدیریت جنگ روانی روبرو هستیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر بخواهیم ریشه یابی كنیم كه اكنون در سال گذشته به سال جاری با آن روبه رو بوده ایم، می توانیم یك نگاه كوتاه مدت و یك نگاه بلندمدت به آن داشته باشیم؛ عواملی در كوتاه مدت و عواملی در بلند مدت اثر گذار بودند.
مصباحی مقدم در تشریح عوامل كوتاه مدت گفت: از جمله این عوامل می توان به اقدام بانك مركزی در كاهش نرخ سود بانكی 20 درصد و بالاتر است كه باید مدیریت می شد.
وی تاكید كرد: اصل این كار مورد قبول است چرا كه نرخ تورم كاهش پیدا كرده بود در حالی كه نرخ تورم 10 درصد است، سود بانكی 20 درصد بی‌معناست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: در شرایطی بانك مركزی این كار را انجام داد كه اثر مخربی داشت و آن شرایط این بود كه انتقال ارز از داخل به خارج به صورت عرضه اسكناس با دشواری روبرو بود و بانك مركزی كه می‌خواست ارز روزانه به بازار عرضه كند با كاهش این عرضه در شهریور سال گذشته به بازار این پیام منفی را داد و بازار آن را متوجه شد.
مصباحی مقدم ادامه داد: از طرفی دولت تلاش كرد موسسات مالی و اعتباری كه با مشكل روبرو بودند را مدیریت كند و به همین دلیل 10 هزار میلیارد تومان از بانك مركزی استقراض كرد.
وی با بیان این كه استقراض از بانك مركزی بر خلاف قانون است، گفت: وقتی این 10 هزار میلیارد تومان به دست سپرده گذاران موسسات مالی رسید آن ها ترجیح دادند كه ارز و سكه خریداری كنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این كه ریشه این شوك ارزی با جنگ روانی و تهدید آمریكا همزمان شد، خاطرنشان كرد: این تهدید ها در حالی اتفاق افتاد كه انتقال ارز به صورت اسكناس با دشواری روبرو بود.
مصباحی مقدم افزود: مجموعه این عوامل دست به دست هم داد تا قیمت ارز و به طبع آن قیمت سكه شتاب آمیز افزایش یابد.
وی به حرص و طمع در بخشی از جامعه اشاره كرد و گفت: این حرص سیری ناپذیر است، این افراد كه نقدینگی بسیار بزرگی در اختیار دارند، از چنین شرایطی استفاده می‌كنند كه همین مسائل باعث ایجاد مشكلات می‌شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم درمورد كسب درآمدهای نفتی یادآور شد: قبل از انقلاب اتكای ما 70 تا 75 درصد به درآمد نفتی بود اما پس از انقلاب این مقدار به 40 تا 45 درصد كاهش یافت.
مصباحی مقدم اتكای نفت كشور را عامل مهم تزریق نقدینگی در كشور دانست و تاكید كرد: به محض این كه درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت به حساب های خارجی بانك مركزی می نشیند - دولت این ارز را كه هنوز در اختیارش قرار نگرفته است تا بتواند آن را عرضه و نقدینگی را جمع كند - به بانك مركزی می‌گوید معادل ارزی این نقدینگی را در اختیار ما قرار بده؛ این نكته كلیدی رشد نقدینگی و تزریق نقدینگی در اقتصاد كشور است.
وی ادامه داد: میانگین 40 ساله رشد اقتصادی ما 4 درصد بود این در حالی است كه در این زمان نقدینگی در كشور 23 درصد رشد داشته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این كه در حال حاضر 240 هزار میلیارد تومان بانك‌ها به بانك مركزی بدهكار هستند، تاكید كرد: یكی از اجزای پایه پولی، ذخایر خارجی بانك مركزی و بدهی دولت به این بانك و دیگری بدهی بانك‌ها به بانك مركزی و بدهی دولت به بانك ها است.
مصباحی مقدم، كنترل رشد نقدینگی را یكی از راه‌حل‌های مشكلات اقتصادی دانست و گفت: نقدینگی مثل سیلاب است. این سیلاب اگر پشت سد بانك و بورس باشد، مشكلی پیش نمی‌آید‌ اما اگر از سد بانك و بورس خارج شود تبدیل به سیل می‌شود.
وی، بالا بردن نرخ سود بانكی را اشتباه دانست و تصریح كرد: مشكل، شیوه بانكداری است كه معیوب است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: زمانی كه قانون بانكداری بدون ربا را نزد امام (ره) برده بودند، ایشان گفته بودند كاری كنید كه پول، ایجاد سود نكند؛ این جمله را باید با طلا نوشت و در بانك‌ها نصب كرد. این تولید است كه باید سود كند.
مصباحی مقدم در ادامه خواستار لزوم هدایت نقدینگی به سمت انرژی شد.
وی به وجود 1500 امضای طلایی اشاره كرد و گفت: این امضاها منشاء فساد است و باید جمع شود؛ اگر دولت الكترونیك، شبكه‌ای شود، امضای طلایی از بین می‌رود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاكید كرد: قطع وابستگی بودجه به نفت، یك آرمان نیست بلكه یك سیاست است، اما نه سیاستی كه در30 سال قابلیت عملی شدن داشته باشد، بلكه در 5 سال باید اجرا شود.
مصباحی‌مقدم، تزلزل در دولت را مخرب دانست و گفت: باید از رهبر معظم انقلاب تشكر كرد كه گفتتد دولت باید بماند و جهادی كار كند.
وی با بیان این كه اعتماد عمومی آسیب دیده است، تصریح كرد: برای بازگشت اعتماد مردم، اقدامات عملی نیاز است و اگر پیشنهاداتی كه وجود دارد، عملی شود، این اعتماد قابل بازگشت است.
سیام**9314**1336