ساري - ايرنا - معاون هماهنگي امور عمراني استانداري مازندران با اعلام فعاليت مستمر هر 2 سايت نيروگاه زباله سوز نوشهر و ساري، گفت: در مورد نيروگاه نوشهر تاكنون 94 درصد پيشرفت ساخت و ساز داشته ايم و فقط كف سازي ها و محوطه سازي آن باقي مانده است.

علي نبيان روز دوشنبه در سومين نشست كارگروه راهبردي مديريت پسماند كه در استانداري مازندران برگزار شد، افزود: مشكل آبي اين بخش هم ظرف حداكثر سه هفته آينده حل مي شود و عمليات خطوط انتقال برق هم تا 90 درصد انجام شده است.
او بيان داشت: تجهيزات اين نيروگاه نيز به طور كامل وارد پروژه شده، تيم متخصص چيني در محل حاضر شده كه به خاطر بالا بودن هزينه اقامت ممكن است با تكنسين هاي ايراني جايگزين شوند و در نهايت با برنامه ريزي هاي انجام شده، اميدواريم اين نيروگاه تا پايان سال به بهره برداري برسد.
معاون عمراني استاندار مازندران گفت: در كنار اين ها، پروژه هايي نيز بعدا اضافه شد، از جمله پروژه خط تفكيك زباله به منظور مديريت زباله هاي جديد و قديمي كه چسبيده به خط ورودي زباله نيروگاه است تا اين نيروگاه بتواند از زباله هايي كه در گذشته نيز دپو شدند استفاده كند و در صورت نصب تجهيزات قادر به تفكيك زباله هاي جديد و قديم خواهيم بود تا بتوانيم زباله آن بخش را امحا كنيم.
عمليات ساخت نيروگاه زباله سوز نوشهر در ارديبهشت ماه سال 90 با حضور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست وقت، جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني در منطقه 'پلهم كتي' اين شهرستان آغاز شد و طبق برنامه زمانبندي قرار بود اين پروژه ظرف مدت يكسال به بهره برداري برسد.
اين نيروگاه قرار است علاوه بر امحاي روزانه 200 تن زباله حدود 2 مگاوات برق در روز توليد كند و طبق برنامه بايد زباله هاي مناطق كلاردشت، مرزن آباد، چالوس، هچيرود و بخش ييلاقي و كوهستاني كجور نيز براي امحا بە اين منطقه انتقال داده شود.
** ساخت نيروگاه ساري سرعت يافت
نبيان در مورد نيروگاه زباله سوز ساري نيز گفت: پس از تشكيل كارگروه از آذر ماه سال گذشته و تامين منابع و امكانات، سرعت پروژه 6 برابر شد و در زمينه ساخت و ساز تاكنون 41 درصد پيشرفت پروژه بوده است‌.
او ادامه داد: 65 درصد تجهيزات نيز وارد شده و تجهيزات باقي مانده از نوع تجهيزات الكتريكي است‌ كه پس از حل مشكل نسبت به حمل، جابجايي و نصب تجهيزات اقدام خواهد شد.
معاون استاندار مازندران در خصوص مركز دفن زباله ساري نيز گفت: ساري يكي از 10 شهري است كه توانسته اين موضوع را خوب مديريت كند و عمده مشكلي كه در اين منطقه وجود دارد تصفيه شيرابه است كه دستگاه هاي آن 2سال گذشته راه اندازي شده و در حال حاضر يكي از فيلترهاي تفكيك غشايي شيرابه اصلي آن از كار افتاده و نيازمند تعويض است و چون انحصارا بايد از يك كشوري خاص وارد شود در حال ارزيابي و جايگزيني واردات آن هستيم.
استان مازندران در برنامه مديريت زباله به 9 منطقه تفكيك زباله تقسيم شد و مقرر گرديد در سه منطقه نوشهر، ساري و آمل نيروگاه هاي زباله سوز ساخته شود و در 6 مركز ديگر نيز برنامه احداث كارخانه كمپوست تدوين شد كه در قائمشهر، نكا، بابل و نور در حال اجرا است.
امروز نيز در جلسه كارگروه مديريت پسماند استان مازندران، وضعيت نيروگاه هاي زباله سوز استان و كارخانه هاي پسماند بررسي شد و آمارهايي از پيشرفت طرح ها ارائه شد.
همچنين در اين نشست كمبود اعتبار و عدم برخي هماهنگي ها ميان دستگاه ها به عنوان موانع اتمام پروژه ها اشاره شد.
7335/1899