دانيال فرهيخته، دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: بر پايه رسوم گذشته، برخي از مردم در هنگام ورود حجاج، يا در مقابل هيات هاي مذهبي و همچنين براي پخت غذاهاي نذري مبادرت به قرباني كردن گوسفند مي كنند اما بايد توجه داشت كه به دليل امكان شيوع بيماري كشنده تب كريمه كنگو، ذبح دام در معابر خطر آفرين است.
وي بيان كرد: ممكن است خون دامي كه در معابر ذبح مي شود آلوده باشد و اين آلودگي محيط را هم آلوده كند زيرا هنگامي كه خون دام در معابر ريخته مي شود به صورت ذرات ريز در هوا منتشر و باعث ايجاد بيماري ميشود.
وي اظهار كرد: انجام اين كار در كشتارگاه به دليل رعايت اصول بهداشتي، نقش بسيار مهمي در پيشگيري از بيماري دارد. اين كارشناس بهداشت تاكيد كرد: براي جلوگيري از انتشار هرگونه بيماري مشترك بين دام و انسان، هرگونه ذبح دام در معابر و اماكن عمومي و غير مجاز كه خطراتي را براي شهروندان ايجاد كند، ممنوع است.
به گفته وي، بر اساس ماده 688 قانون مجازاتهاي اسلامي، ذبح دام در مكاني غير از كشتارگاه، ممنوع و تهديد عليه بهداشت عمومي محسوب ميشود.
عليرضا رفيعيپور، رئيس سازمان دامپزشكي كشور نيز پيش از اين در اين باره گفته بود براي جلوگيري از انتشار هرگونه بيماري مشترك بين دام و انسان، هرگونه ذبح دام در معابر و اماكن عمومي و غير مجاز كه خطراتي را براي شهروندان ايجاد كند، ممنوع است.
شهرستان جهرم در فاصله 193كيلومتري جنوب شرقي شيراز قرار دارد.
9910 /6118
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۹
شيراز-ايرنا- كارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شهرستان جهرم گفت: با توجه به اينكه ذبح غير بهداشتي دام در كوچه و خيابان، تهديدي عليه سلامت شهروندان است و قانون آن را منع كرده به همين سبب انجام اين كار به مناسبت ورود حجاج و همچنين ايام محرم و صفر در معابر عمومي ممنوع است.