به گزارش گروه اخبار علمی از بی بی سی ورلد، پدیده قبلی ال نینو سال 2015 رخ داد و الگوهای آب و هوایی سراسر جهان را متاثر كرد، با این حال محققان می گویند كه پدیده جدید احتمالا به شدت قبل نخواهد بود؛ هر چند تاثیرات قابل توجهی خواهد داشت.
سازمان جهانی هواشناسی همچنین می گوید كه تغییر اقلیم در حال تغییر الگوهای سنتی چرخه های آب و هوایی است.
ال نینو رویدادی طبیعی و یك نوسان در سیستم جوی - اقیانوسی در ناحیه حارهای اقیانوس آرام است كه تاثیرات بسیار بزرگی روی آب و هوا در سراسر كره زمین دارد.
این رویداد در سال 2015 یكی از قویترین پدیده های ال نینوی ثبت شده را رقم زد و شدت اثرگذاری ان روی دمای جهانی، موجب شد كه سال 2016 به عنوان گرمترین سال ركورد بزند.
این پدیده در سال 2015 علاوه بر گرما، به خشكسالی در آفریقا هم منجر شد كه بر اثر آن، كشاورزی و تولید اقلام غذایی در بسیاری از مناطق این قاره به شدت كاهش یافت و افزون بر این، جنوب قاره آمریكا هم شاهد وقوع سیل هایی در برزیل، آرژانتین و اروگوئه بود.
براساس این گزارش، در سال 2018 چرخه آب و هوایی جهان وارد مرحله ای مخالف ال نینو موسوم به لانینا La Niña شد كه بر اثر آن، دماهای سطح آب در اقیانوس آرام سردتر از میانگین آن بود.
این پدیده حال از بین رفته است و بر اساس الگوهای سازمان جهانی هواشناسی، 70 درصد احتمال دارد تا پایان سال ال نینوی دیگری رخ دهد.
به گفته پتری تالاس Petteri Taalas دبیر كل سازمان جهانی هواشناسی، پیش بینی وقوع پدیده جدید ال نینو، به نجات جان انسان ها و جلوگیری از آسیب های اقتصادی قابل توجه كمك می كند.
تالاس معتقد است: ال نینو به طور عادی هر پنج تا هفت سال رخ می دهد؛ بر این اساس، بازگشت زودهنگام آن در امسال و كم بودن فاصله دو رویداد قبلی و جدید، حاكی از تبعات گرمایش هوای زمین است كه در حال تغییر الگوهای ال نینو و لانینا و نیز تاثیرات آنها است.
علمی**9259*2017
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۸
تهران- ایرنا- سازمان جهانی هواشناسی روز دوشنبه اعلام كرد: 70 درصد احتمال دارد پدیده اِل نینو El Niño بار دیگر در زمستان امسال رخ دهد و در پایان یكی از گرمترین سال ها، موجب اختلال در آب و هوای جهان شود.