به گزارش ایرنا علی كاظمی روز دوشنبه در جلسه كمیته فنی گاومیش كشور در ارومیه افزود: گاومیش یك گونه اقتصادی ارزشمند است كه به آن باید به صورت یك پروژه ملی و مستقل نگریسته و بها داده شود.
وی ادامه داد: ارتقای ساختار فرهنگی پرورش گاومیش با ارتقای اصلاح نژادی و جایگاه بهداشتی و همچنین واكسینه كردن گله های گاومیش در خصوص بیماری IBR باید به صورت ویژه در دستور كار معاونت بهبود تولیدات دامی وزارت قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: به دلیل كیفیت بالای شیر گاومیش، بازارپسندی آن در داخل كشور، پراكنش زیاد تعداد گاومیش در استان و مقرون به صرفه بودن تولیدات آن، مردم استان تمایل زیادی برای نگهداری گاومیش در مقایسه با سایر دام ها دارند.
سید فضل اله قریشی با اشاره به اینكه جمعیت گاومیش استان 82 هزار رأس است، افزود: سالانه سه هزار و 750 تن گوشت گاومیش در استان تولید می شود كه هشت درصد از نیاز مصرفی مردم استان را تامین می كند.
وی بیان كرد: سالانه 47 هزار تن شیر گاومیش در استان تولید می شود كه حدود 12.5 درصد از شیر مورد نیاز مصرفی منطقه است.
وی صنعتی شدن گاومیش داری در استان را لازم دانست و ادامه داد: ایستگاه جبل در استان به عنوان مركز اصلاح نژاد گاومیش شمالغرب كشور، تنها تولید و توزیع كننده اسپرم منجمد گاومیش در كشور است.
قریشی افزود: این مركز در زمینه اجرای برنامه های اصلاح نژادی گاومیش در سطح استان و كشور فعالیت می كند.
وی با بیان اینكه مشكل اصلی در مورد نگهداری گاومیش مسائل تولید مثل است، بیان كرد: شناسایی و تشخیص به موقع ویروس بیماری' IBR ' در جمعیت گاومیش به دلیل پنهان بودن ویروس این بیماری در سیستم ایمنی دام كه بیشترین خسارت ممكن را از طریق نازایی، مرده زایی و سقط جنین ایجاد می كند، امری ضروری است.
وی بیان كرد: در سال گذشته تلقیح مصنوعی گاو سیمنتال به تعداد 40 هزار راس در استان انجام گرفته و در سال جاری نیز این طرح در دست اجراست.
شركت كنندگان در جلسه كمیته فنی گاومیش كشور در ادامه از مركز اصلاح نژد گاومیش (ایستگاه جبل) در ارومیه و یك واحد گاومیش داری صنعتی در شهرستان نقده بازدید كردند.
جلسه كمیته فنی گاومیش كشور با حضور رییس گروه دام سنگین مركز اصلاح نژاد دام كشور و كارشناسان مسوول گاومیش هفت استان كشور در سالن مركز همایش مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی آذربایجان غربی برگزار شد.
به گزارش ایرنا 39 درصد گاو میش كشور در آذربایجان غربی است و این استان به دلیل شرایط جغرافیایی مناسب از جمله وجود چراگاه های مرغوب و مزارع وسیع علوفه، قدمت تاریخی پرورش گاومیش و همچنین داشتن دامداران با تجربه و علاقه مند به پرورش این دام توانسته به قطب جمعیت گاومیش در كشور تبدیل شود.
7125/3072
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۸
ارومیه- ایرنا- رییس گروه دام سنگین مركز اصلاح نژاد دام كشور گفت: اصلاح ساختار گاومیش داری و توسعه پرورش آن با توجه به اهمیت و جایگاه محصولات تولیدی در بین مردم ضروری است.