رحمان میرزایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: صید ماهی توسط 478 صیاد در قالب 6 تعاونی در 6 سد وحدت سنندج، شهید كاظمی سقز، گاوشان كامیاران، گلبلاغ بیجار، سنگ سیاه دهگلان و دریاچه زریبار مریوان از دهه سوم شهریور آغاز و تا 15 اسفند سال جاری ادامه دارد.
وی اضافه كرد: در سال جاری سازمان جهاد كشاورزی كردستان اقدام به رهاسازی بیش از چهار میلیون قطعه بچه ماهی با صرف 6 میلیارد و 400 میلیون ریال اعتبار در منابع آبی كرده كه صیادان در نیمه دوم سال اقدام به صید این ماهیان می كنند.
مدیر شیلات و آبزی پروری سازمان جهاد كشاورزی كردستان با اشاره به اینكه صیادان میتوانند طبق قوانین مربوطه از دریاچه پشت سدها ماهی صید كنند یادآور شد: ظرفیت تولید سالانه ماهی در این استان 9 هزار و 600 تن بوده و از این مقدار حدود 55 درصد مربوط به تولید ماهیان گرم آبی در دریاچههای پشت سدها است.
میرزایی همچنین در خصوص ظرفیت تولید ماهیان سردآبی نیز گفت: هم اكنون 256 مزرعه پروش ماهیان سرد آبی در قالب سه مجتمع و 130 مزرعه خرد و دو منظوره و انفرادی در استان در تولید ماهی فعالیت دارند.
وی گفت: در این استان امكان تولید سالانه 21 میلیون قطعه انواع بچه ماهی سردآبی فراهم شده كه با توجه به نیاز كردستان پیش بینی می شود در سال جاری چهار میلیون قطعه بچه ماهی تولید شود.
به گزارش ایرنا، میزان سرانه مصرف آبزیان در استان كردستان 6900 گرم است در حالیكه این شاخص در كشور 10 هزار و 900 گرم است كه حدود چهار هزار گرم بیشتر سرانه مصرف استانی است.
خوزستان، مازنداران، گیلان، لرستان، كهكیلویه و بویر احمد از استان های شاخص در زمینه تولید آبزیان هستند و كردستان در زمینه تولید ماهیان سردآبی و صید و استحصال از منابع آبی در رتبه نهم كشوری قرار دارد.
3034/ 6108
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۶
سنندج - ایرنا - مدیر شیلات و آبزی پروری سازمان جهاد كشاورزی كردستان گفت: صید ماهیان گرم آبی در این استان توسط 478 صیاد آغاز شد.