با وجود جایگاه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه كسب و كارهای جدید و خلق ایده تا تولید، رفع آسیب های اقتصادی كنونی، حل مشكل بیكاری و تولید ثروت این عرصه، دامنه توانمندی های آن كمتر شناخته شده و زنجیره اثرگذاری آن بر روند اقتصاد و توسعه با كاستی هایی مواجه است.
باروری توانمندی های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف افزایش فرصتهای اقتصادی، تجاری، سرمایهگذاری و بهبود سطح رفاه و زندگی مردم نیازمند گفتمان سازی اثربخش در سطوح مختلف جامعه است كه بتواند با نگاهی نو و هدفمند بیشترین بهره وری را از این قابلیت ها مهیا كند.
در این راستا میزگردی با عنوان فرصت و چالش های اقتصاد مبتنی بر فناوری اطلاعات با حضور مسئولان و كارشناسان خانواده ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی در خبرگزاری ایرنا اراك برگزار شد.
*** تقویت زیرساخت ها و تجهیزات روز در حوزه رسانه بخشی از روند توسعه كشور است
معاون فنی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران و عضو هیات علمی گروه كامپیوتر دانشگاه اراك گفت: تقویت زیرساخت ها و فناوری و تجهیزات به روز برای رسانه ها حیاتی است و به عنوان بخشی اجتناب ناپذیر در تكمیل زنجیره توسعه پایدار باید به آن توجه شود.
« وحید رافع » افزود: ایرنا به عنوان رسانه ای متعهد و اثرگذار باید در این خصوص پیشرو باشد و تقویت امكانات چند رسانه ای قابلیت ها و فناوری در بدنه حرفه ای استان ها و شهرستان ها به عنوان مكمل راهبردهای توسعه محور مبتنی بر فناوری برجسته شود.
وی اظهار كرد: ترمیم معضلات اقتصادی از مسیر نگاه نو به اشتغال و درآمدزایی و پژوهش و خلاقیت های كاربردی می گذرد و رسانه ها در این خصوص تكلیف دارند كه افكار عمومی جامعه را در این موضوعات همراستا و همگرا كنند.
عضو هیات علمی گروه كامپیوتر دانشگاه اراك خاطرنشان كرد: ابزار رسانه در بیان قابلیت ها، نزدیك كردن دانشگاه، تولید و دستگاه های اجرایی باید از كارویژه های موثری بهره گیرد و نقد مشكلات این بخش و ارائه پیشنهادات راهگشا از صاحبان ایده و نخبگان را به عنوان سرفصل مهم كاری تعریف كند.
رافع عنوان كرد: بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات نوین با سرعت زیادی در تغییر و رشد است و برگ برنده رسانه هایی چون ایرنا در این است كه با دانش روز همراستا بوده و با بهترین ابتكارات و جذاب ترین محصولات چند رسانه ای در خدمت ماموریت های حرفه ای خود باشد.
وی گفت: ارتباط با صنعت و دانشگاه ها و حوزه های مختلف باید به صورت تخصصی تحلیل و بررسی شود.
معاون فنی خبرگزاری جمهوری اسلامی و عضو هیات علمی گروه كامپیوتر دانشگاه اراك افزود: حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از ظرفیت ها و پتانسیل های مختلفی برخوردار است كه جامعه كمتر با آنها آشنایی دارد كه می طلبد رسانه ها در این راستا نیز با جدیت بیشتری وارد شوند.
*** استان مركزی رتبه دهم رتباطات كشور را داراست
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی در این میزگرد خبری گفت: این استان از نظر وضعیت ارتباطات و بر اساس شاخص های تعیین شده توسعه یافتگی با كسب امتیاز 6 و 46 در جایگاه دهم كشور قرار دارد.
«محسن رحمانی» افزود: عوامل متعددی در رقم خوردن جایگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نقش آفرین هستند كه تك به تك این شاخص ها كلیدی و ارزشمند هستند و باید در امور توسعه ای مورد توجه جدی باشند.
وی یادآور شد: اكنون امكانات اینترنت 4G در 33 شهر استان مركزی برقرار است و بیش از 70 درصد از مناطق روستایی این استان از اینترنت پرسرعت بهره مند هستند.
وی ادامه داد: پهنای باند برای تلفن همراه در استان بستگی به نسل ارتباطی تلفن همراه، فاصله تا دكل و تعداد كاربران در حال استفاده متفاوت است و پهنای باند استان مركزی برای اینترنت 4G با سرعت بالای 20 مگابیت در ثانیه و در 3G بالای 10 مگابیت در ثانیه دایر است.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی گفت: سرعت اینترنت ای دی اس ال هم به فاصله آن تا مركز مخابراتی و كیفیت خط مخابراتی بستگی دارد.
رحمانی اضافه كرد: 200 دفتر آی سی تی روستایی در این استان فعال است كه خدمات پستی، پست بانك و مخابراتی را ارائه می دهند البته برخی از این دفاتر ارائه تمام خدمات را ندارند و علاوه برآن حدود 120 دفتر پیشخوان دولت شهری در استان مركزی فعال است كه خدمات دولت از طریق این دفاتر به مردم ارائه می شود.
وی گفت: یكی از مشكلات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آشنایی اندك مردم با خدمات و مسائل فنی این بخش است به طوری كه برای مثال موضوع نگرانی از آسیب اشعه دكل های بی تی اس موجب شده كه مقاومت مردمی برای نصب این تجهیزات در استان باشد و این درحالیست كه این دكل ها بنا به گزارش مراجع ذی صلاح مشكل اشعه ندارند و تاخیر در نصب آن ها كیفیت خدمات به مردم را ضعیف می كند.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی سازمان انرژی اتمی متولی اندازه گیری میزان تشعشعات دكل های بی تی اس است و این وظیفه هم اكنون در خصوص دكل های ارتباطی ون به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی محول شده كه گزارش های فنی موجود به صورت دوره ای استاندارد بودن اشعه دكل ها را حكایت می كند اما مردم از روی ناآگاهی در توسعه این خدمات سنگ اندازی می كنند.
وی گفت: برابر قانون اگر در روند اندازه گیری كمترین میزان اشعه غیرمجاز مشاهده شود این تجهیزات مغایر با حوزه سلامت مردم اعلام می شود و به سرعت از سرویس خارج خدمات كنار می روند كه در این زمینه تاكنون در استان مركزی مشكلی نبوده است.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی اظهار داشت: استفاده از تلفن همراه با دكل های بی تی اس امكان پذیر است و با گسترش نسل های ارتباطی باید شمار دكل های در استان مركزی افزایش یابد و در این خصوص رسانه ها باید به كمك توسعه زیرساخت های ارتباطی و فناوری استان بیایند.
رحمانی ادامه داد: گام نهادن در مرزهای كسب و كارهای نو، اقتصاد مبتنی بر فناوری و تقویت حوزه دانش بنیان و ارتباطات نوین نیازمند مجموعه ای همگرا از تفكر و ایده و برنامه های عملی هدفمند است تا به حصول نتیجه برشد و با مقاومت و تششت فكری با كندی و ناقص حركت می كند.
وی اظهار كرد: برای مثال های مردمی در نصب دكل ها صورت گیرد توسعه با مشكل همراه خواهد شد و امكان آوردن نسل های جدید ارتباطی ایجاد نخواهد شد.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی افزود: خانواده ارتباطات و فناوری اطلاعات متشكل از شركت ارتباطات زیرساخت، شركت ملی پست ، پست بانك ایران، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است كه هر كدام از حلقه های این زنجیره نقش اثرگذار در مناسبات بخش های مختلف جامعه دارد.
رحمانی گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران از دیگر نهادهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است كه فعالیت هایی در استان مركزی دارد اما استقرار این سازمان در تهران است.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی ادامه داد: بخش زیادی از فعالیت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط بخش خصوصی انجام می شود كه مهمترین آن شركت مخابرات ایران است كه از سال 88 به این بخش واگذار شده و تاكنون خدمات خوبی به مردم ارائه كرده است.
رحمانی عنوان كرد: شركت ارتباطات سیار، رایتل، ایرانسل، دفاتر پیش خوان دولت و دفاتر آی سی تی روستایی از دیگر شركت های فعال بخش خصوصی این وزارتخانه است كه در استان های كشور از جمله مركزی نیز فعال است.
وی تصریح كرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بخش های دولتی دیگری از جمله سازمان فضایی ایران، پژوهشكده ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهشكده فضایی، شركت خدمات پیام، فرودگاه پیام و سایر شركت ها را داراست كه در استان های كشور فعالیتی ندارند.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی اضافه كرد: سیاست گذاری و اجرای خدمات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشتر به صورت ملی انجام می شود.
وی گفت: تسهیلات وجوه اداره شده در وظایف ذاتی وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات آمده كه به شركت های فعال و اشخاص حقیقی حوزه فناوری اطلاعات ارائه می شود.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی بیان كرد: این بخش دارای چهار رسته تولید و توسعه تجهیزات در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تولید و توسعه نرم افزار، تولید و توسعه در زمینه امنیت اطلاعات و تولید و توسعه در زمینه محتوا و خدمات است.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مركزی ادامه داد: متقاضیان تسهیلات وجوه اداره شده در این استان كم است و به نظر می رسد آشنایی كافی با این بخش وجود ندارد و رسانه ها باید با معرفی این ظرفیت به كمك این حوزه بیایند.
رحمانی بیان كرد: كارگروه استان مركزی در این راستا در حدود یك ماه گذشته تشكیل شده است و به متقاضیان این استان تا سقف 2 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت می شود و بیشتر از این مبلغ باید برای تایید به تهران ارسال شود.
وی تصریح كرد: اطلاع رسانی لازم در خصوص پرداخت این تسهیلات به دانشگاه ها، مراكز آی تی، نمایندگان فرمانداری ها و دهیاری ها، صورت گرفته و انتظار است رسانه ها در این راستا تلاش مضاعفی را برای افزایش آگاهی عمومی در جامعه به كار گیرند.
*** ظرفیت پست در كسب و كارهای نوین و نسل جدید شیوه های ارتباطی باید شناسانده شود
مدیركل پست استان مركزی گفت: نسل جدیدی از خدمات نوین در قالب ماموریت های پست تعریف شده كه اغلب برای مردم ناشناخته است درحالی كه می تواند در بهبود مناسبات كسب و كارهای نوین و كیفیت ارتباطی بخش های مختلف تسهیل ایجاد كند.
«محمدعلی چراغی» افزود: سرویس های پست الكترونیكی كه از طریق پرتال پستی و بدون مراجعه و حضور مردم خدمات و سرویس ها می دهد نمونه این برنامه ها است.
وی گفت: بیش از 110 سرویس و خدمات پستی در این استان به مردم ارائه می شود كه این خدمات توانسته به نوبه خود در كاهش مراجعه ها به سازمان ها و كم كردن هزینه ها دخیل باشد.
مدیركل پست استان مركزی اضافه كرد: 343 واحد پستی در استان مركزی وجود دارد كه 94 واحد آن شهری و 231 واحد روستایی است.
چراغی بیان كرد: پست این استان سه هزار و 600 فروشگاه اینترنتی كشور را پوشش می دهد و محصولات این شركت ها را توزیع می كند كه خود دامنه ای از كسب و كارهای نوین و اشتغالزایی است و این مهم گوشه ای از نقش و جایگاه حوزه ارتباطات را در مناسبات جدید شغلی و اقتصادی نشان می دهد.
وی گفت: پست استان مركزی 2 طرح ملی با اولویت اقتصادی مقاومتی را در راستای توسعه دولت الكترونیك دنبال می كند كه طرح جی نف پارسال در اراك و ساوه به صورت 100 درصد انجام شد و اطلاعات 140 هزار مكان و ساختمان در راستای این طرح مشخص شد.
مدیركل پست استان مركزی خاطرنشان كرد: این طرح در سایر شهرستان های استان مركزی نیز در سال جاری كلید خورده كه توسط بخش خصوصی، آدرس های استاندارد شده مكانی محور به عنوان یك زیرساخت اصلی در راستای توسعه دولت الكترونیك ثبت می شود.
وی گفت: مقرر شده بر اساس بانك اطلاعاتی، كد پستی و آدرس هایی كه موجود است تمام آدرس ها به صورت واحد و استاندارد توسط پست تعریف شوند و كد مكانی آن مشخص شده تا همه دستگاه ها و مردم از آدرس های جدید استفاده كنند و این مهم نقش موثری در كاهش هزینه دستگاه ها و مردم و تسهیل مناسبات اقتصادی و كسب و كارها با رویكرد نوین دارد.
مدیركل پست استان مركزی ادامه داد: بزرگترین بانك اطلاعاتی كشور با ركورد 52 میلیون كد پستی و مكان های موجود طبقه شدی در اختیار پست است كه قابلیت های خوبی برای استفاده شركت های تولیدی و صنعتی برای تبلیغات و بازار یابی مستقیم دارد.
چراغی اظهار داشت: اطلاعات كدپستی پست كمك های زیادی به سازمان برنامه و بودجه در سرشماری نفوس و مسكن كرد و هم اكنون نیز همكاری 2 جانبه ای بین این 2 نهاد برای اجرای طرح جی نف وجود دارد.
وی گفت: جی نف در كمك به مدیریت بحران نقش موثری دارد و یكی از طرح های مهم اقتصادی مقاومتی است كه همه تلاش ها برای اتمام و تكمیل آن به كار گرفته شده است.
مدیركل پست استان مركزی اضافه كرد: پروژه سیماك (سیستم یكپارچه مدیریت املاك) نیز طرح ملی در دست اجرا است كه در شهرداری ها و دهیاری های استان پیاده سازی می شود.
چراغی بیان كرد: تمام استعلام هایی كه در 28 دستگاه مرتبط با حوزه املاك است از طریق الكترونیكی و توسط دفاتر پیشخوان و دفاتر پست از طریق این طرح قابل انجام است.
وی گفت: این طرح در استان مركزی پیشرفت های خوبی داشته و در این راستا كارگاهی به مساحت 200 مترمربع راه اندازی و تجهیز شده و 45 دستگاه رایانه برای آموزش دهیاران و شهرداران مستقر شده و با اجرایی شدن آن استانداران، فرمانداران و شهرداران در هر لحظه می توانند آخرین تحولات و استعلام ها را با گزارش گیری های مختلف دریافت كنند و با اجرای این طرح اعمال سلیقه های شخصی از بین خواهد رفت و در جلوگیری از زمین خواری، كوه خواری و دریا خواری نیز نقش موثری دارد.
مدیركل پست استان مركزی بیان كرد: این اداره كل در سه سال گذشته توفیقات و رتبه های خوبی در بخش های مختلف به دست آورده و در بحث ثبت نام كارت ملی هوشمند نیز پس این استان فعال است و در همه دفاتر شهرستان ها این باجه راه اندازی شده و با استفاده از پتانسیل بخش خصوصی ثبت نام در 14 دفتر استان مركزی انجام می شود.
چراغی عنوان كرد: 26 هزار ثبت نام كارت ملی هوشمند در پنج ماه نخست امسال در این استان انجام شده است.
وی جابه جایی 6 میلیون مرسوله پستی در پنج ماه امسال در این استانرا از دیگر خدمات این نهاد عنوان كرد.
مدیركل پست استان مركزی خاطرنشان كرد: ترافیك سرویس های الكترونیكی در این مدت 860 هزار سرویس بوده كه این رقم پنج درصد از سهم كشور را به خود اختصاص داده است.
چراغی گفت: جزیره ای عمل كردن در هر امری موجب تلف كردن هزینه ها می شود و در حوزه پوست اندازی از اقتصاد سنتی به اقتصا مبتنی بر فناوری و ارتباطات نوین باید جامع نگری و گفتمان سازی از سوی تصمیم سازان كلان كشور به صورت جدی دنبال شود.
وی عنوان كرد: نقش پست در ارائه خدمات به شركت های دانش بنیان، صنعتی و تولیدی زیاد است و در كمك به اهداف این شركت ها و واحدها نیز تاثیرگذار است.
مدیركل پست استان مركزی بیان كرد: خیلی از شركت ها و دستگاه های اجرایی با قابلیت و پتانسیل های پست آشنایی ندارند درحالی كه به سهولت می توانند در زمان و كیفیت امورشان با بهره گیری از خدمات نوین پست عمل كنند.
*** ظرفیت حوزه زیرساخت استان مركزی 374 گیگابایت است
معاون اداره كل ارتباطات زیرساخت استان مركزی نیز در این میزگرد گفت: شركت ارتباطات زیرساخت در سال 1383 متولد شده و در سال 1388 پس از خصوصی سازی مخابرات فعالیت خود را آغاز و به ارائه خدمات در حوزه ارتباط با زیرساخت كه متولی شبكه مادر مخابراتی است ارائه می دهد.
سید «مصطفی آل یاسین» افزود: خدمات شركت ارتباطات زیرساخت در استان مركزی در حوزه شبكه كابل فیبرنوری است كه در حدود یكهزار و 543كیلومتر فیبر نوری در 18 مسیر مختلف استان وجود دارد.
وی بیان كرد: ظرفیت شبكه انتقال در حوزه زیرساخت در استان مركزی 374گیگابایت است كه برای ارتباطات تمام اپراتورها از جمله مخابرات، ایرانسل، مبین نت، رایتل و تمام شركت هایی كه خدمات اینترنتی ارائه می دهند و همزمانی و سیگنال هایی كه سوئیچ های مختلف برقرار می كنند استفاده می شود.
مدیركل ارتباطات زیرساخت استان مركزی ادامه داد: ظرفیت شبكه آی پی داخل استان تا پایان تیرماه امسال 76 گیگابایت اعلام شده كه 64 گیگابایت آن قابل واگذاری است كه 26 گیگابایت آن واگذار شده است.
آل یاسین اظهار داشت: ظرفیت این شبكه در نیمه اول شهریورماه جاری به 300 گیگابایت رسیده كه 100 گیگابایت آن برای ارتباطات داخلی شبكه زیرساخت استفاده می شود و بقیه آن قابل واگذاری است.
وی بیان كرد: 160 گیگابایت از ظرفیت شبكه آی پی قابل واگذاری در استان مركزی مربوط به شهرستان اراك، 20 گیگابایت مربوط به ساوه و 20 گیگابایت مربوط به خمین است.
مدیركل ارتباطات زیرساخت استان مركزی افزود: از اهداف مهم این شركت انتقال دیتا در یك بستر امن، نقطه به نقطه و نقطه به چند نقطه است و استان مركزی در زمینه سوئیچ بین شهری و بین الملل در 2 نقطه اراك و ساوه حدود 47 هزار و 490 پرت نصب شده برای ارتباطات تلفن ثابت در داخل كشور و ارتباط بین الملل دارد كه البته ارتباطات بین الملل تنها از طریق اراك انجام می شود.
وی گفت: 17 هزار و 368 پورت از مجموع 47 هزار و 490 پرت نصب شده این استان واگذار شده و در شهرستان های اراك و ساوه زیر بارترافیكی تلفن ثابت قرار دارد.
مدیركل ارتباطات زیرساخت استان مركزی ادامه داد: خدمات قابل واگذاری شركت ارتباطات زیرساخت در فضا، دكل، برق، سرویس های دیتا است و در آینده نزدیك واگذاری فیبرتاریك هم به این خدمات اضافه می شود و هم اكنون این مهم در مرحله تدوین دستور العمل است.
آل یاسین بیان كرد: این حوزه در سطح كلان در روند توسعه استان نقش اساسی دارد و تقویت ارتباطات بین بخشی این حوزه با سایر بخش ها باید مد نظر باشد.
***پرداخت تسهیلات 90 طرح روستایی توسط پست بانك مركزی
مدیر پست بانك استان مركزی هم گفت: پست بانك كشور و این استان در راستای سیاست های نظام و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی در زمره بانك های پپشتاز است و رویكرد و ماموریت های خود را با نگاه جدید به اقتصاد نوین و برنامه های جاری كشور به انجام می رساند.
«مجتبی باقری» افزود: پست بانك استان مركزی در زمینه ایجاد اشتغال پایدار روستایی و پرداخت تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی تاكنون تسهیلات 90 طرح روستایی را با اشتغال حدود 300نفر پی گرفته است.
وی بیان كرد: تخصیص اعتبارات این بخش به پست بانك و سه بانك دیگر صورت گرفته است كه پست بانك استان مركزی تاكنون توانسته 105 درصد از اعتباری كه در اختیار داشته به مرحله انعقاد قرارداد و یا پرداخت تسهیلات برساند.
مدیر پست بانك استان مركزی ادامه داد: این استان دارای 10 شعبه بانكی و 140 باجه خدمات بانكی روستایی است و باجه خدمات بانكی روستایی استان مركزی مانند دفاتر شهری خدمات به مردم ارائه می دهند.
باقری یادآور شد: پست بانك ماموریت دارد خدمات را در روستاها افزایش دهد و تعداد دفاتر را هر سال اضافه و تجهیز كند.
وی گفت: پارسال از طریق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات 30 دستگاه ای تی ام به روستاهای این استان اختصاص یافت كه تعداد آنها در این استان مركزی به 55 دستگاه افزایش یافته است.
مدیرپست بانك استان مركزی اضافه كرد: پست بانك به دنبال آن است كه خلاء و شكافی كه بین خدمات بانكی شهری و روستایی وجود دارد را از طریق خدمات بهتر در روستاها رفع كند و در خصوص اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات نوین در حوزه شهری و روستایی بیشتر نقش آفرین باشد.
*** صنایع از قابلیت های دانشگاه ها بیشتر بهره گیری كنند
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه اراك هم در این میزگرد گفت: صنایع باید از قابلیت ها و پتانسیل های مختلف دانشگاه ها برای حل مشكلات خود بهره گیری كنند و برخورد جزیره ای با كسب و كار و اقتصاد موجب می شود كه مولفه های توسعه اقتصاد نوین و مبتنی بر كسب و كار در جامعه ابتر بماند.
«یوسف پاینده» افزود: دانشگاه اراك به عنوان دانشگاه جامع و مادر استان مركزی در رشته های مختلف هیات علمی و دانشجو دارد و توان پاسخگویی به نیازهای كسب و كار در عرصه صنعت، خدمات و كشاورزی همچنین حوزه های اجتماعی و فرهنگی را داراست.
وی بیان كرد: شركت های دانشگاهی چند سال است در دانشگاه اراك مورد توجه جدی قرار گرفته و 13 شركت آن به صورت دانش بنیان صنعتی است و توفیق خوبی داشته اند و تلاش می شود كه پژوهش ها منطبق با نیازهای استان و كاربردی باشد.
تاكنون كسب كرده اند.
مدیر ارتباط صنعت دانشگاه اراك ادامه داد: استان مركزی در آهنگ توسعه اقتصادی خود در اتصال پیوست های پایه دستگاه ها و نهادها ، مراجع علمی و تحقیقی و حوزه تولید و خدمات نواقصی دارد كه باید در سایه برنامه جامع و نظارت های اصولی بر این بخش یكی پس از دیگری حل شود.
پاینده اضافه كرد: امسال سه دوره تحقیق و توسعه برنامه ریزی شده كه از طریق دانشگاه اراك و مركز ارتباط با صنعت پی گرفته می شود و ایجاد مدرسه كسب و كار در این مركز آموزش علمی از خدمات خوبی است كه كمتر شناخته شده است.
وی اظهار كرد: دانشگاه در سال های اخیر برای حوزه اقتصاد مبتنی بر فناوری تغییر رویه را آغاز كرده اما هنوز جامعه آهنگ متناسب برای همراهی با آن را ندارد و اینجاست كه رسانه ها باید به كمك بیایند و با معرفی قابلیت ها و نیازها این اتثال ها را مهیا كنند.
استان مركزی با یك میلیون و 400 هزار نفر جمعیت و 12 شهرستان از نظر موقعیت جغرافیایی در قلب ایران قرار گرفته و در قابلیت های كشاورزی و صنعت برجسته و زبانزد است.
این استان زیرساخت ها و توان قابل ملاحظه ای را در حوزه كسب و كارهای نو دارد كه به منظور تحقق آن باید راهبردهای برنامه میان مدت و بلند مدت با قابلیت های آمایش سرزمینی و تقویت پیوند كانون های محرك توسعه در حوزه های اجرایی، علمی و پژوهشی و عرصه تولید و خدمات گره بخورد.
3005/6013/
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۴
اراك - ایرنا - ارتباطات و فناوری اطلاعات از حوزه های مهم و تاثیرگذار در توسعه پایدار محسوب می شود كه تكیه بر ظرفیت های مختلف این حوزه در راهبردهای اقتصادی و زیرساختی، كلید ترمیم مشكلات و ورود به عرصه نوین كسب و كار است.