تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷

همدان- ايرنا- محرم، ماه پيروزي خون بر شمشير از راه رسيد و همدان همانند ساير نقاط كشور در سوگ شهادت سيدالشهدا امام حسين (ع) و ياران باوفايش با برافراشتن پرچم هاي سياه در نقاط مختلف شهر سياهپوش شد.

به گزارش ايرنا، با آمدن ماه محرم غمي سترگ بر دلهاي مومنان و عاشقان امام حسين (ع) چنگ مي اندازد؛ غمي به وسعت غروب عاشورا و به اندازه پريشاني و دل نگراني حضرت زينب (س) هنگام وداع با برادر.
آري محرم يادآور صحنه هاي به ياد ماندني از آزادگي و آزاد مردي است؛ محرم، ماه تجديد حيات بشريت است و ماه آميختگي با حسين و آموختگي از حسين (ع) است.
عاشقان و دوستداران امام حسين (ع) همزمان با آغاز ماه محرم در تكاپوي برپا داشتن تعزيه و مجالس عزاداري براي سيد و سالار شهدا هستند. شهر دارالمومنين همدان نيز با آمدن ماه محرم حسيني شده و دلدادگان اين امام همام با حضور در مساجد، حسينيه ها و تكايا در نقاط مختلف استان با برگزاري آيين هاي مختلف عزاداري ارادت خود را نسبت به امام حسين (ع) و ياران با وفايش ابراز مي كنند.
مردم همدان در ماه محرم به ويژه دهه اول اين ماه با ايجاد هيات هاي سينه زن و زنجيرزن و برگزاري آيين هاي مختلف وقايع خونبار كربلا را زنده نگه مي دارند.
همچنين اقشار مختلف مردم با نصب پرچم و سياهپوش كردن سر درب منازل، اداره ها و نهادهاي دولتي و خصوصي به استقبال ماه محرم رفتند.
برگزاري آيين هاي مداحي، سخنراني در مورد قيام امام حسين (ع) و قرائت زيارت عاشورا در دهه اول محرم، برنامه اي رايج در همه مساجد و حسينيه هاي همدان بشمار مي رود.
تعزيه خواني از ديگر برنامه هاي مردم همدان در ايام ماه محرم است و به همين مناسبت همايش تعزيه خواني با حضور اساتيد برجسته تعزيه كشور همزمان با ماه محرم برگزار مي شود كه در اين آيين تعزيه خوانان واقعه عاشورا را در قالب محتوا براي تقويت باورهاي ديني مردم بازسازي و اجرا مي كنند.
در شهر همدان هر محله قديمي هيات عزاداري مخصوص به خود را دارد كه اين هيات ها با نام همان محله شناخته مي شود و در شب هاي محرم به محله هاي ديگر رفته و به طور مشترك به عزاداري مي پردازند.
يكي ديگر از آيين هاي عزاداري سيد و سالار شهيدان امام حسين (ع) در همدان برگزاري آيين سقاخواني است كه بسياري از ارادتمندان به امام حسين (ع) در حالي كه در يك دست مشك آب و در دست ديگر كاسه اي در دست دارند به ياد تشنه لبان كربلا، عزاداران را سيراب مي كنند.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه شهر همدان در باره اهميت ماه محرم گفت: فلسفه قيام سيد الشهدا(ع) بايد در عزاداري هاي ماه محرم و صفر تبيين شود.
آيت الله غياث الدين طه محمدي با بيان اينكه عاشوراي حسيني شناسنامه شيعيان است بنابراين بايد آيين هاي عزاداري اين ماه همراه با آداب مناسب و به دور از خرافات برگزار شود، ادامه داد: فلسفه عاشورا بايد در عزاداري ها تبيين شود.
وي اظهار داشت: دشمن با بي محتوا كردن عزاداري ها براي رسيدن به اهداف شوم خود در تلاش است لذا بايد مردم و به ويژه هيات هاي مذهبي نسبت به اين شيطنت ها هوشيار باشند.
و اما در ماه محرم نهادها و سازمان هاي فرهنگي برنامه هايي را براي ترويج فرهنگ عاشورا و تبيين اين واقعه عظيم اجرا مي كنند تا مردم و به ويژه نسل جوان را با فلسفه قيام عاشورا آشنا كنند.
مديركل تبليغات اسلامي استان همدان در اين باره مي گويد: به مناسبت فرا رسيدن ماه محرم و ايام سوگواري امام حسين(ع) و يارانش، سه هزار و 400 مبلغ فرهنگي و مداح به مناطق استان اعزام مي شوند تا مردم را هر چه بيشتر با فلسفه قيام عاشورا آشنا كنند.
حجت الاسلام علي دشتكي ادامه داد: همچنين در آستانه ماه محرم 30 همايش توجيهي با سخنراني اساتيد برجسته و با حضور مداحان، مسئولان هيات هاي مذهبي و مسئولان اجرايي برگزار شده است.
2087/2090