تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰

ارومیه- ایرنا- عشق به خدمتگزاری و تلاش برای گسترش عدالت اجتماعی بار دیگر با سفر سه روزه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به شهرستان های دور و نزدیك آذربایجان غربی تجلی یافت.

به گزارش ایرنا در سفر وزیر خستگی ناپذیر دولت تدبیر و امید به سرزمین اقوام و ادیان الهی، 108 طرح بهداشتی و درمانی به بهره برداری رسید تا تحول در نظام سلامت در جای جای این استان احساس شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در این سفر برخی از طرح ها را به صورت حضوری افتتاح كرد و در مجموع 123 تخت جدید بیمارستانی با حضور وی به بهره برداری رسید و طرح های جدید بیمارستانی در نقده، بوكان، مهاباد و میاندوآب كلنگ زنی شد.
«حسن قاضی زاده هاشمی» ساعت 7 روز شنبه، 17 شهریور ماه جاری از طریق فرودگاه تازه تاسیس ماكو وارد شمالی ترین نقطه آذربایجان غربی شد و در روز نخست سفرش به این استان، طرح های مختلف بهداشتی و درمانی در شهرستان های شوط، چالدران و خوی را افتتاح كرد.
وی كه پیام آور سلامت برای مردم این استان است، روز یكشنبه نیز با سفر به شهرستان های جنوبی آذربایجان غربی شامل پیرانشهر، نقده، اشنویه، بوكان و مهاباد طرح های متعدد دیگری را در این مناطق افتتاح كرد.
چندین طرح دیگر از جمله فاز توسعه بیمارستان نقده، بیمارستان های 200 تختخوابی بوكان و بیمارستان 350 تختخوابی مهاباد هم با حضور وی كلنگ زنی شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در روز گذشته و در سومین روز حضورش در آذربایجان غربی به میاندوآب سفر كرد تا با كلنگ زنی فاز دوم بیمارستان حضرت فاطمه(س)، توجه دولتمردان به گسترش عدالت اجتماعی در بخش بهداشت و درمان را به منصه ظهور رساند.
قاضی زاده هاشمی چند روز دیگر دوباره به آذربایجان غربی سفر می كند تا طرح های بهداشتی و درمانی ارومیه را به بهره برداری برساند و این بار راهكارهای توسعه روزافزون نظام سلامت در مركز استان را مورد بررسی قرار دهد.

** 5 هزار روستایی در مرگنلر از خدمات مركز جامع سلامت بهره مند شدند
مركز جامع سلامت روستایی مرگنلر با 21 میلیارد ریال هزینه در زمینی به مساحت چهار هزار و 500 مترمربع و با حضور وزر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به بهره برداری رسید تا پنج هزار نفر از جمعیت این منطقه از خدمات این مركز بهره مند شوند.

** 30 هزار نفر در شوط از خدمات مركز جامع سلامت بهره مند شدند
مركز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی شوط و پایگاه غیرضمیمه این مركز با حضور سیدحسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی مورد بهره برداری قرار گرفت تا 30 هزار نفر از جمعیت منطقه از خدمات مطلوب بهره مند شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در آیین بهره برداری از این طرح ها گفت: مركز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی شوط در زمینی به مساحت چهار هزار و 500 متر مربع احداث و برای اجرای آن 17 میلیارد ریال هزینه شده است.
جواد آقازاده بیان كرد: پایگاه غیر ضمیمه شهرستان شوط نیز با پنج میلیارد ریال اعتبار در زمینی به مساحت 716 متر مربع به بهره برداری رسید.

** 31 هزار نفر در چالدران از خدمات مركز جامع سلامت بهره مند شدند
مركز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی چالدران در زمینی به مساحت 6 هزار و 200 مترمربع و با 25 میلیارد ریال هزینه و بخش توسعه بیمارستان شهید بهشتی این شهرستان نیز با 2 هزار و 200 متر مربع مساحت به بهره برداری رسید
رییس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در آیین بهره برداری از این طرح با حضور وزیر بهداشت، گفت: 31 هزار نفر از جمعیت منطقه از خدمات این مركز بهره مند شدند و 39 تخت به ظرفیت تخت های بیمارستانی این شهرستان اضافه شد. .
جواد آقازاده بیان كرد: بخش توسعه بیمارستان شهید بهشتی چالدران با 75 میلیارد ریال هزینه به بهره برداری رسید و تحول بزرگی در بخش درمان این شهرستان به شمار می رود.

** 45 تخت در فاز توسعه اورژانس بیمارستان خوی به بهره برداری رسید
بخش توسعه اورژانس بیمارستان قمر بنی هاشم خوی با 2 هزار و 380 مترمربع مساحت و 45 تخت جدید در سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به آذربایجان غربی به بهره برداری رسید.
جواد آقازاده، رییس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی در آیین افتتاح این طرح گفت: عملیات اجرایی این طرح كه در سال 1395 آغاز شده بود، طی ماه های اخیر با صرف 42 میلیارد ریال هزینه به پایان رسید.

** 11 هزار نفر در اشنویه از خدمات بهداشتی و درمانی بهره مند شدند
سه طرح بهداشتی و درمانی با 11 میلیارد و 342 میلیون ریال هزینه در اشنویه به بهره برداری رسید تا 11 هزار نفر از خدمات این طرح ها بهره مند شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی در آیین بهره برداری از این طرح ها با حضور وزیر بهداشت، گفت: مركز خدمات جامع سلامت روستایی 'آغ بلاغ' در زمینی به مساحت 550 مترمربع و با صرف 6 میلیارد و 650 میلیون ریال هزینه به بهره برداری رسید و به 9 هزار نفر از جمعیت منطقه خدمات بهداشتی و درمانی ارایه می كند.
جواد آقازاده اظهار داشت: خانه بهداشت اسلاملو نیز با یك میلیارد و 300 میلیون ریال هزینه در زمینی به مساحت 105 مترمربع به بهره برداری رسید؛ این پایگاه یكهزار نفر از جمعیت منطقه را زیر پوشش قرار می دهد.
وی اضافه كرد: پایگاه سلامت صبا نیز با سه میلیارد و 392 میلیون ریال هزینه در زمینی به مساحت 270 مترمربع به بهره برداری رسید و به یكهزار نفر از جمعیت منطقه خدمات بهداشتی و درمانی ارایه می كند.

** 6 هزار نفر در بوكان از خدمات مراكز جامع سلامت بهره مند شدند
2 مركز جامع خدمات سلامت روستایی با 14 میلیارد و 400 میلیون ریال هزینه و با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به بهره برداری رسید.
مدیر شبكه بهداشت و درمان بوكان در آیین بهره برداری از این طرح ها گفت: این 2 طرح شامل مركز جامع خدمات سلامت روستاهای كوره كانی و تیكان تپه است كه عملیات اجرای آنها در سال 1395 شروع شده و در سال جاری هر كدام با اعتبار هفت هزار و 200 میلیون ریال به اتمام رسیده است.
محمد عباسی اضافه كرد: این 2 مركز سلامت كه در بخش مركزی بوكان احداث شده، در مجموع 6 هزار و 61 نفر از روستاییان این بخش را تحت پوشش قرار می دهد.
وی افزود: مركز سلامت كوره كانی، 6 خانه بهداشت با 14 روستای تابعه را تحت پوشش خود برده و مركز سلامت تیكان تپه نیز پنج خانه بهداشت و 11 روستا را تحت پوشش خود قرار داده است.
وی بیان كرد: این مراكز درمانی در مجموع در زمینی به مساحت چهار هزار مترمربع و زیربنای یكهزار و 100 متر مربع احداث شده است.
وی اضافه كرد: همچنین با حضور سید حسن قاضی زاده هاشمی كلنگ ساخت بیمارستان 100 تختخوابی این شهرستان در ضلع غربی بیمارستان شهید قلی پور بوكان به زمین زده شد.

** 34 هزار نفر از مردم مهاباد خدمات بهداشتی و درمانی مطلوب دریافت می كنند
چهار طرح بهداشتی و درمانی با 95 میلیارد ریال هزینه و با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مهاباد به بهره برداری رسید تا 34 هزار نفر از مردم این شهرستان از خدمات بهداشتی و درمانی مطلوب بهره مند شوند.
رییس شبكه بهداشت و درمان مهاباد در آیین بهره برداری از این طرح های بهداشتی و درمانی گفت: این طرح ها شامل بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره)، مركز خدمات جامع سلامت شهری روستایی فرهنگیان، كلینیك فوق تخصصی و مركز ثبت و تشخیص سرطان است.
سامرند مرزنگ اضافه كرد: بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) با 12 هزارمترمربع مساحت دارای 39 تخت، سه اتاق ایزوله و یك اتاق CPR بوده و برای احداث آن 30 میلیارد ریال هزینه شده كه 6 میلیارد و 100 میلیون ریال آن برای خرید تجهیزات صرف شده است.
وی یادآور شد: به طور متوسط روزانه بیش از 600 بیمار در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) مهاباد مداوا می شوند كه برخی مواقع این تعداد به یكهزار بیمار نیز می رسد.
مدیر شبكه بهداشت و درمان مهاباد گفت: مركز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی فرهنگیان نیز با 980 مترمربع مساحت، دارای 20 اتاق و شامل بخش های مختلف از جمله داروخانه، آزمایشگاه، دندانپزشكی و ... بوده و برای احداث آن 12میلیارد و 350 میلیون ریال هزینه شده است.
وی افزود: این مركز دارای 2 پایگاه غیرضمیمه و یك پایگاه ضمیمه، چهار خانه بهداشت و 13 قمر است و به 34 هزار نفر خدمات مختلف بهداشتی و درمانی ارائه می دهد.
مرزنگ گفت: كلینیك فوق تخصصی نیز كه در ضلع شرقی حیاط بیمارستان امام خمینی(ره) و در سه طبقه احداث شده، دارای بخش های مختلف آزمایشگاه، رادیوگرافی، نوار قلب، شنوایی سنجی و در مجموع 16 رشته تخصصی است.
وی افزود: برای این كلینیك تخصصی نیز 40 میلیارد ریال هزینه شده كه یك میلیارد و 203 میلیون ریال آن برای خرید تجهیزات صرف شده است.
وی اضافه كرد: مركز ثبت و تشخیص سرطان نیز در بلوار پرستار مهاباد و با 13 میلیارد ریال هزینه احداث شده كه 650 مترمربع مساحت دارد و شامل 2 بخش شیمی درمانی و بخش تشخیص انواع سرطان بوده و برای تجهیز آن یك میلیارد و 300 میلیون ریال هزینه شده است.
مدیر شبكه بهداشت و درمان مهاباد با اشاره به آغاز عملیات احداث بیمارستان 350 تختخوابی گفت: این بیمارستان كه توسط وزیر بهداشت كلنگ زنی شد در زمینی به مساحت هشت هكتار و با اعتبارات ردیف 20 بودجه سال 1397 احداث می شود و شامل های بخش زایمان، بستری عمومی، درمانگاه و بخش های پشتیبانی است.

** عملیات احداث بخش توسعه بیمارستان امام خمینی(ره) نقده آغاز شد
عملیات احداث بخش توسعه بیمارستان امام خمینی (ره) نقده با 10 هزار و 80 مترمربع مساحت آغاز شد و رییس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی در آیین كلنگ زنی این طرح گفت: فاز توسعه این بیمارستان در چهار طبقه به مساحت 10 هزار و 80 مترمربع احداث می شود.
جواد آقازاده افزود: چهار بخش داخلی، جراحی، دانپزشكی و عمومی جزو فاز توسعه بوده و 500 میلیارد ریال اعتبار برای این طرح پیش بینی شده است.

** بیمارستان 200 تختخوابی بوكان كلنگ زنی شد
بیمارستان 200 تختخوابی بوكان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كلنگ زنی شد تا یكی از مطالبه های مردم این شهرستان عملیاتی شود.
جواد آقازاده، رییس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی آیین كلنگ زنی این طرح گفت: با احداث این بیمارستان تعداد تخت‌های بیمارستانی این شهرستان به 450 تخت افزایش پیدا می كند و سرانه تخت بیمارستانی به حد استاندارد می رسد.

** بیمارستان 350 تختخوابی مهاباد كلنگ زنی شد
عملیات احداث بیمارستان 350 تختخوابی مهاباد با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در زمینی به مساحت هشت هكتار شامل های بخش زایمان، بستری عمومی، درمانگاه و بخش های پشتیبانی آغاز شد.
اعتبارات مورد نیاز احداث این بیمارستان در ردیف 20 بودجه سال 97 تعیین شده است و در صورت بهره برداری از آن مهاباد به یكی از قطب های درمانی جنوب آذربایجان غربی تبدیل می شود.
اهمیت احداث این بیمارستان علاوه بر تامین نیاز بیماران جنوب آذربایجان غربی می تواند برای توسعه توریسم درمانی با توجه به نزدیكی به اقلیم كردستان عراق و تمایل مردم این منطقه برای مداوا به سبب كیفیت خدمات و كاهش هزینه ها نیز مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا حسن قاضی‌زاده هاشمی هم در حاشیه این سفر سه روزه به سرزمین اقوام و ادیان الهی به ضرورت برقراری عدالت اشاره كرد و گفت: دولت با وجود مشكلات عدیده مالی در جهت گسترش عدالت اجتماعی گام های اساسی برداشته است.
وی اجرای طرح تحول سلامت را یكی از طرح های مهم دولت برای گسترش عدالت اجتماعی در جامعه عنوان كرد و یادآور شد: دولت تدبیر و امید در هر شرایط سعی دارد تا از تاثیر منفی شرایط اقتصادی بر بخش بهداشت و درمان جلوگیری كند.
توجه به عدالت در تدوین اهداف و چهارچوب تحلیلی نظام های سلامت نه تنها با استراتژی هایی كه بیانگر تعهد به عدالت می باشد، قابل توجیه است بلكه افراد در جوامع مختلف نیز اولویت بالایی به موضوع عدالت در این بخش می دهند.
8135/3072