به گزارش ايرنا امروزه رونق توليد به عنوان موتور محركه اقتصاد داخلي از اهميت ويژه اي برخوردار بوده و بسياري از چالش هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي همچون بيكاري و آسيب هاي اجتماعي نيز به آن گره خورده است.
جلسه اعضاي كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي با فعالان اقتصادي و توليدكنندگان آذربايجان غربي در محل اتاق بازرگاني اروميه نيز اهميت و چالش هاي پيش روي رونق توليد در اين استان را بيش از پيش مشخص مي كند.
مديرعامل شركت افشار زرين تكاب در اين جلسه گفت: وجود تعهدات ارزي براي صادركنندگان باعث خاموشي كارآفرينان مي شود و صادرات را با مشكل مواجه مي كند.
بكتاش بكتاشي ادامه داد: مشكلات گمركي براي ترخيص كالا و محاسبه نكردن دقيق قيمت مواد اوليه از ديگر مشكلاتي بوده كه صادركنندگان اين استان را با ركود مواجه كرده است.
مديرعامل شركت مارال تريلر با اشاره به اينكه مشكلات ارزي باعث شده است تا انبارهاي توليدكنندگان خالي شود، گفت: نوسان و كمبود ارز موجب شده است تا توليدكنندگان نتوانند مواد اوليه مورد نياز خود را براي توليد تهيه كنند.
رضا رستمي با اشاره به اينكه برخي افراد در اين بين از موقعيت سوءاستفاده مي كنند و قيمت ها را افزايش مي دهند، اضافه كرد: اين امر نيز ناشي از واردات است.
مديرعامل ايران پاش يكي از صادركنندگان برتر كشوري نيز در اين جلسه گفت: اگر حمايت از توليدات داخلي در صدر برنامه هاي مسوولان قرار گيرد مي توان بسياري از مشكلات كشور را حل و فصل كرد.
ميرقاسم ميرزاده ادامه داد: ناهماهنگي بين نهادهاي دولتي بين توليدكننده و كارآفرين فاصله انداخته است و بايد مديريت دقيقي در اين امر صورت گيرد.
مديرعامل شركت پاستوريزه پگاه آذربايجان غربي گفت: تهيه مواد اوليه يكي از مشكلات اساسي توليدكنندگان اين بخش است و مسوولان بايد در اين خصوص وارد عمل شوند.
احمد محمدپور ادامه داد: در برخي موارد توليدكننده با قيمت بالاتري مواد اوليه را تهيه مي كند ولي مجاز به افزايش قيمت محصولات توليدي نيست و اين باعث ورشكستگي واحدهاي توليدي مي شود.
نايب رييس اول كميسيون گمرك و لجستيك اتاق بازرگاني ايران نيز مشكلات ارزي را مهمترين دغدغه صادركنندگان دانست و افزود: اگر اين مشكل حل نشود، چرخه صنعت به سمت خاموشي حركت مي كند.
فاطمه قنبرپور بيان كرد: مشكلات ارزي تا حدي گسترش يافته كه حتي در كشوري مثل چين هم براي تبديل ارز با مشكل مواجه هستيم و اين امر نيازمند توجه جدي دولتمردان است.
رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي اروميه نيز گفت: آذربايجان غربي يك استان مرزي بوده و اين مرزي بودن يك فرصت بزرگ براي توسعه به وجود آورده است كه بايد به بهترين نحو از اين فرصت استفاده شود.
حسن انتظار بيان كرد: كمبود مواد اوليه مهمترين مشكل پيش روي واحدهاي توليدي اين استان است و بايد مشوق هايي براي توليد كنندگان در نظرگرفته شود تا اين مشكلات بهبود يابد.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي گفت: نرمش قدرتمندانه براي عبور از گلوگاه و جنگ اقتصادي موجود تنها راهكار براي رفع مشكلات موجود است.
هادي بهادري بيان كرد: مديريت صحيح و اصلاح قوانين ساختاري تنها راهكار براي حل مسائل اقتصادي مملكت است و مردم نيز در اين راه بايد همراه و هميار دولت و مسوولان باشند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار آذربايجان غربي نيز در اين جلسه گفت: سياست هاي منطقه اي بايد بر اساس اولويت و قابليت هر منطقه تعريف شود.
رضا حسيني با بيان اينكه اكنون در يك جنگ اقتصادي قرار داريم و گذر از اين جنگ نيازمند تدابير ويژه جنگي است، افزود: اداره متمركز كشور يكي از اشتباهات بزرگ است و دولت و مجلس بايد موضوع مديريت منطقه اي را جدي بگيرند.
وي ادامه داد: تسهيل در كار سرمايه گذاران و جذب سرمايه ها براي توسعه استان از جمله مهمترين اهداف دولت است و بايد به جد پيگيري شود.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي گفت: توليد كننده، مصرف كننده و حاكميت سه ضلع يك مثلث هستند و بدون شك به يكديگر نياز دارند.
جهانبخش محبي نيا با اشاره به اينكه بانك ها توليدكنندگان را بدخت كردند، افزود: برخورد محافظه كارانه نيز به سوء استفاده ها برخي از افراد منجر شده است.
نايب رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي هم در اين مراسم گفت: فضاي كسب و كار در كشور از رتبه 120 با چهار پله نزول به رتبه 124 رسيده و اين نشان از نامساعد بودن اين فضا در كشور است.
هادي قوامي بيان كرد: براي اينكه كارآفرينان در جامعه رشد يابند، بايد شرايط اجتماعي كشور بهبود يافته و موتور محركه توسعه اقتصادي به حركت دربيايد.
وي ادامه داد: تعداد كارآفرينان از يك ميليون و 240 هزار نفر به 813 هزار نفر كاهش يافته و اين نشان از شريط بد اقتصادي كشور است.
وي بيان كرد: حمايت از توليدكنندگان و صادركنندگان مهمترين برنامه مجلس براي عبور از شرايط سخت موجود است.
رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به لزوم چابك سازي رسيدگي به امور توسط دولتمردان، گفت: حركت كند دولت در اجراي برنامه هاي مصوب باعث مي شود تا اجراي برخي امور با مشكل مواجه شود.
غلامرضا تاجگردون ادامه داد: پاسخگو نبودن مديران در دولت جمهوري اسلامي ايران همه گير شده و هيچكسي پاسخگو نيست و اين امر مديريت كشور را با مشكل مواجه كرده است.
وي ادامه داد: با استفاده از ظرفيت هاي موجود و جذب سرمايه هاي داخلي و خارجي مي توان در جهت توسعه اين استان گام برداشت و كميسيون برنامه و بودجه مجلس نيز در راستاي تسهيل اين روند آمادگي لازم را دارد.
وي بيان كرد: بايد تلاش شود تا آثار رواني وضع موجود به حداقل ممكن برسد و تدابير ويژه اي از سوي سه قوه براي كاركرد بهتر انديشيده شود.
وي افزود: با توجه به شرايط موجود اين مردم و توليدكنندگان هستند كه متضرر مي شوند و در اين بين برخي مفسدان اقتصادي سود مي برند.
رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: حل مشكلات بانكي، مالياتي و ارزي از جمله برنامه هاي مجلس براي تهسيل امور توليدكنندگان است.
به گزارش ايرنا بخش خصوصي را موتور محركه و آينده اقتصاد كشور به شمار مي رود و بر همين اساس بايد شرايطي در كشور از نظر قوانين فراهم شود كه بخش خصوصي ميدان دار اقتصاد باشد.
8135/3072
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۷
اروميه- ايرنا- فعالان اقتصادي و توليدكنندگان آذربايجان غربي نوسان نرخ ارز و مشكلات مربوط به تهيه مواد اوليه را مهمترين مانع براي رونق توليد و نقش آفريني بخش خصوصي مي دانند.