به گزارش ايرنا، امروز به همت سازمان بسيج كارگري كشور دژهاي قدكشيده ميان كارگران و كارفرمايان و همچنين ميان بسيج و قشر كارگر فروريخته شد.
امروز بسيج كارگري ثابت كرد كه كارگران در تمام ناملايمات عمدي و سهوي در كنار هم بوده و به نفع كشور و مردم عرق ريخته و ايثارگرانه ساعات عمر خود را در طبغ اخلاص گذاشته اند.
نوبت ايثار كارگري طرحي است كه امروز/ سه شنبه به صورت سراسري در كشور درصنايع و واحدهاي توليدي به اجرا در آمد كه به تبع آن بسيجيان سلحشور كارگري نوبتي از زمان كاري خود را بدون هيچگونه دستمزدي به صورت خودجوش براي كارفرما و توليدي ها كار مي كنند.
طرح نوبت ايثار كارگري بخشي از رزمايش اقتدار عاشورايي محمد رسول الله(ص ) 2 است كه از هفته گذشته در سراسر كشور آغاز شده است.
جانشين بسيج كارگري كشور عصرسه شنبه در نشست با مديران شركت نفت پارس واقع در منطقه گرمدره كرج و اصحاب رسانه كه در حاشيه طرح « نوبت ايثار كارگري» برگزار شد، گفت: وضعيت اقتصادي حاكم بر كشور ما شامل دو بخش واقعيت ها و آنچه كه مردم مي بينند، مي باشد.
سبحان علي نژاد با اشاره به اينكه واقعيت هاي اقتصادي كه شاخص هاي اقتصادي همچون تورم، ركود و رشد اقتصادي را بيان مي كند، افزود: ولي آنچه كه در كشور كف جامعه مي بينند واقعيت هاي اقتصادي نيست.
وي با بيان اينكه زمانيكه حرف از ارزش پول ملي مي زنيم با توليد ناخالص ملي ارتباط مستقيم دارد، اظهار داشت: رشد صادرات، كاهش واردات، كاهش عجيب و چشمگير قاچاق كه در پي افزايش دلار اتفاق افتاده، نوسانات اقتصادي را در حالي شاهد هستيم كه فكر مي كنيم ارزش پول ملي ما 100 درصد كاهش يافته است كه اين موضوع به عوامل ديگري برمي گردد.
وي موضوع فرهنگ سازي را بحث تكراري ولي اصلي در اين خصوص عنوان كرد و گفت: زمانيكه در كشوري به رغم اينكه توليد، كار، تلاش و شاخصه هاي اقتصادي خوب هست ولي اين اتفاق مي افتد، برمي گردد به اين مساله كه ما عادت نداريم در خيلي از جاها با هم باشيم.
علي نژاد افزود: اكنون دشمنان و مخالفين ما و آناني كه نمي خواهند كشور وضعيت خوبي داشته باشد يك جنگ رسانه اي سنگيني را عليه كشور ما راه انداخته اند و تمام مردم را به اين سمت مي برند كه به فرداي خودشان اميدوار نباشند.
وي تصريح كرد: اين وضعيت باعث مي شود كه رشد فزاينده تقاضا در كشور شكل بگيرد؛ مثلا زمانيكه مي خواهند خودرو ثبت نام كنند يك مرتبه 7 ميليون نفر اقدام به اين كار مي كنند زيرا نگران اين هستند ارزش پول ملي سقوط كرده و بايد آن را تبديل به كالا بكنند.
جانشين بسيج كارگري كشور ادامه داد: در اين جريان يك عده هستند كه فقط به فكر خودشان هستند و فقط مي خواهند احتكار كنند و سكه و دلار بخرند و عده اي هم بايد باشند كه اين سد را بشكنند و بگويند ما مي خواهيم براي ديگران كار كنيم و به فكر آنان باشيم.
وي يادآور شد: همچون زمانيكه يك زلزله مي آيد و همه تلاش مي كنند و داشته هاي خود را براي آنان مي فرستند و اكنون شرايط اقتصاد ما چنين شرايطي دارد در حاليكه ما آمده ايم كار كنيم تا ديگران استفاده كنيم.
وي گفت: به همين دليل بسيج پيشتاز شد تا اين صف را بشكند و بگويد كه ما به عنوان قشر ضعيف جامعه كه همان كارگران هستند حاضريم اين صف را بشكنيم و براي ديگران و جامعه كار كنيم.
وي با بيان اينكه فلسفه شيفت ايثار را چنين تعريف كرديم و اصلا به دنبال اين نيستيم كه چقدر امروز پول جمع شد، افزود: مهم نفس اين كار بود كه كارگران ما مي خواستند پيشگام شوند و به سرمايه دار و بنگاه دار ياد بدهند كه در شرايط سخت بايد دست ديگران را گرفت؛ براي چي ده ها هزار سكه مي خريد انبار مي كنيد؟ اتفاقي نيافتاده است؛ اگر در كشور تزلزلي به وجود مي آيد بايد به كمك هم از اين مسير عبور كنيم.
علي نژاد اضافه كرد: امروز 45 هزار كارگر در سراسر كشور پيشگام شدند كه براي توليد كشور و چرخيدن چرخ اقتصاد كشور كار داوطلبانه انجام دهند و بخشي از اين هدف ما را فرهنگ سازي تشكيل مي دهد.
وي گفت: ما پيشگام اين بايد باشيم كه رابطه بين كارگر و كارفرما حسنه باشد زيرا لذت بخش است كه مديريت و كارفرما و كارگر به راحتي با هم صحبت مي كنند.
وي ادامه داد: وضعيت ذاتي بسيج كارگري اين است كه در كارخانجات پيشگام باشد تا فرهنگ سازي چنين رفتاري صورت بگيرد زيرا كارفرما، كارگر و دولت سه گانه اي هستند كه درد و دل هايي دارند كه بايد طرف مقابل بداند و اگر هركدام جداگانه ساز بزنند اتفاقي نمي افتاد.
علي نژاد بيان كرد: ما به عنوان حلقه اتصال اين سه گانه در تلاش براي كمك هستيم اين ها در مسايلي همچون حقوق و دستمزد و ديگر مشكلات به هم نزديك شوند كه اين سه طرف اگر با هم باشند اتفاقي خوب را رقم بزنند.
جانشين بسيج كارگري كشور افزود: در بسيج كارگري طي 7 سال اخير با خيلي چيزها جنگيدم تا به اين نقطه برسيم كه بايد يك هسته اي در دل جامعه كارگري و كارفرمايي باشد كه اراده كند ديگران را با خودش همراه كند و در خيلي جاها مديران ما دوست دارند چنين جمع هايي داشته باشند ولي پيدا نمي كنند.
وي اظهار داشت: بسيج بهترين هسته اي هست كه انسجام يافته و با تمام وجود پاي كاراست و همكاري مي كند تا اين تفكر نهادينه شود زيرا سلامتي كه در بسيج هست مي توان به راحتي به آن اعتماد كرد تا برنامه ها را پيش ببرد.
وي با اشاره به اينكه بعضي از كارخانجاتي كه امروز اين طرح را اجرا كردند عايدات اين ساعات كاري را صرف مناطق محروم مي كنند، گفت: نفس اين كار بسيار تاثيرگذار است كه در اين شرايط بد اقتصادي هم دل و هم جهت باشيم.
وي افزود: در طول 6 سال گذشته بيشترين درگيري ها را همچون تهديد، تعطيلي كارخانجات و اخراج، اقتصاد جامعه كارگري تحمل مي كردو اقشار ديگر كمتر آسيب ديد ولي زمانيكه سال 90 با اين نگاه جديد در بسيج كارگري وارد شديم كه بسيج را تخصصي كنيم يعني اگر كارگري جايي كار مي كنند اگر مي خواهد كار بسيجي كند بايد در كارخانه خودش انجام دهد ماموريت هاي بيروني را كاهش داديم و گفتيم سنگر كارخانه است، با موفقيت روبرو شديم.
علي نژاد ادامه داد: ما در بسيج كارگري بر اين اعتقاد هستيم كه اگر كسي اين سنگر را ترك كند بايد توبيخ شود كه نتيجه آن اين شد كه تعداد 69 هزار بسيجي كارگر در سال هاي اخير عليرغم تمام مشكلات و تهديدات به بيش از 400 هزار نفر برسدزيرا هم مديران كارخانجات و هم كارگران اين نگاه را بيشتر قبول دارند كه بايد در كارخانه خود تاثيرگذار باشند.
وي با اشاره به اينكه امروز ما جنگ سخت نداريم و سنگرمان اينجاست و هر چه بيشتر تلاش كنيم و بهتر توليد كنيم بسيجي تر هستيم، افزود: امروز براي حمايت از كالاي ايراني بايد توليد كنندگان كالاي با كيفيت توليد كنند تا از مردم توقع خريد داشته باشيم.
وي تاكيد كرد كه با بحث افزايش قيمت ارز بهترين فرصت را به دست آورده ايم تا توليد كنيم زيرا واردات مقرون به صرفه نيست و بايد توليد داخل را حمايت كنيم به همين منظور بايد واردات مواد اوليه، گمرك و بروكسي هاي داخلي را كاهش دهيم تا توليد كننده ما توليد كند.
جانشين بسيج كارگري كشور افزود: امروز رزمايش در توليد كنندگن ما است زيرا در شرايطي كه دلار گران مي شود توليدكنندگن بايد خودشان را نشان دهند.
وي اظهار داشت ما در طول اين 6-5 ساله اخير مشكلات كارخانجات را به اندازه ي كافي رصد كرديم شايد دولت هم به اندازه ما اين كار را نكرده است.به طوريكه بيش از 70 درصد مشكلات كارخانجات ما مشكلات بين بخشي همچون ماليات، بيمه، سود بانكي، مواد اوليه و... است كه اين موارد ربطي به آمريكا و تحريم براي انبار كردن كالاها و گران فروشي ندارد.
علي نژاد اضافه كرد: طرح شيفت ايثار كارگري در استان البرز نيز توسط 2 هزار كارگر بسيجي در 30 كارخانه به اجرا درآمد.
***دژ بين بسيج و همكاران را خراب كرديم
خدري، فرمانده پايگاه بسيج شركت نفت پارس نيز در اين نشست گفت: تلاش فراوان و جلب اعتماد همكاران توانستيم دژ به وجود آمده بين بسيج و همكاران را پاك كنيم.
وي بيان كرد: ما در تمام ناملايمات كنار هم بوديم و از آنچه كه به نفع سيستم و بهره وري بود استفاده كرديم.
وي افزود: ما نشان داديم كه آناني كه در نوك حمله و در مناطق عملياتي بودند يك روزي برمي گردند و مي بينند كه پشت جبهه چه كساني بودند و امروز شاهد فرارسيدن آن روز هستيم.
وي اظهار داشت: كارگران بسيجي و آناني كه در بدنه توليد هستند، بارزترين نيروهايي هستند كه عاشقانه براي كشور كار كردند تا نظام از هم نپاشد.
خدري گفت: ما بر اين اعتقاديم كه هر كسي كه در توليد موثرتر باشد بسيجي تر است و اين ها افرادي هستند كه گمشان كرده بوديم و بسيج قبل از آن دست رد به سينه شان مي زد.
وي افزود: ما در بسيج شركت نفت پارس هر جايي كه نياز بود كمك كنيم در كنارشان بوديم و ما را به يك راهي برد كه بايد با هم باشيم و اين همه با هم بودن ما را به كجا رسانده در حاليكه در اين تنگناها ديگران چه وضعيتي دارند.
خدري اظهار اميدواري كرد كه نحوه عملكرد اين پايگاه درسي براي ديگر پايگاه ها باشد.
در ادامه اين نشست جانشين بسيج كارگري كشور، رئيس بسيج كارگري استان البرز و خبرنگاران از فعاليت كارگران و طرح شيفت ايثار شركت نفت پارس بازديد كردند.
6156/ 6155
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۸
كرج- ايرنا- جلوه هاي ايثار و از خودگذشتگي امروز در صنايع سراسر كشور براي تمام اقشار جامعه ايران به نمايش گذاشته شد.