خالد جعفری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای طرح توسعه باغات در این استان از سال 94 شروع شده و تا كنون در یك هزار و 335 هكتار در 6 شهرستان بانه، مریوان، سروآباد، كامیاران، سنندج و سقز ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینكه 98 درصد باغات توسعه یافته به محصول انگور با ارقام رشه مریوان و خوشناو بانه اختصاص یافته است اضافه كرد: در هر سه هكتار از این باغ ها برای یك نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می شود كه تا كنون 445 نفر كه بیشتر دانش آموختگان كشاورزی هستند در این اراضی مشغول بكار شده اند.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی كردستان یادآور شد: با توجه به اینكه میانگین عملكرد تولید محصول در باغات دیم این استان حدود 6 تن در هر هكتار است پیش بینی می شود پس از ثمر دهی یك هزار و 335 هكتار باغ توسعه یافته، سالانه حدود هشت هزار تُن انواع انگور از سوی بهره برداران تولید شود.
جعفری گفت: وزارت جهاد كشاورزی در طرح توسعه باغات دیم ایجاد پنج هزار هكتار را از سال 94 تا 99 در دستور كار كردستان قرار داده و سهمیه این استان در سال زراعی 98 - 97 به میزان یك هزار و 705 هكتار است.
وی اضافه كرد: بیشتر میزان این سطح نیز به باغات انگور به دلیل توجیه اقتصادی تخصیص داده می شود و تاكنون نیز یك هزار و 372 پرونده با سطح پیش بینی سه هزار و 23هكتار در 6 شهرستان برای تخصیص منابع ملی در دست بررسی است.
به گزارش ایرنا، برخورداری از زمین های كشاورزی مرغوب، چشمه ها و منابع آبی فراوان، شرایط آب و هوایی مناسب با داشتن میانگین بارش بیش از 500 میلی متری در سال، شرایط مناسبی را برای توسعه كشاورزی و زمینه های سرمایه گذاری این بخش در كردستان فراهم كرده است.
علاوه بر توسعه باغات توسعه اراضی آبی استان كردستان از 120 هزار هكتار به 350 هزار هكتار نیز از برنامه های سازمان جهاد كشاورزی است تا میانگین اراضی آبی را از یك میلیون و 200 هكتار زمین زراعی فعلی معادل 10 درصد به حدود 30 درصد برساند.
تحقق كامل این اهداف و برنامه های توسعه باغات در استان كردستان علاوه بر افزایش سطح زیر كشت، نیازمند راه اندازی كارخانه ها و صنایع تبدیلی ویژه محصولات باغی است.
در حال حاضر 111 واحد صنایع تبدیلی و تكمیلی دارای پروانه بهره برداری از سازمان جهاد كشاورزی با ظرفیت فراوری 740 هزار تُن انواع محصولات زراعی، دامی، طیور، شیلات و باغی در این استان فعال است.
استان كردستان دارای 44 هزار هكتار اراضی باغی با بیش از 70 هزار بهره بردار است كه سالانه بیش از 350 هزار تن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
كردستان با داشتن بیش از یك میلیون و 200 هزار هكتار زمین قابل كشت مرغوب و مستعد یكی از قطب های تولید محصولات كشاورزی كشور است بطوریكه باغداران استان با تولید سالانه بیش از 45 هزار تن انگور دیم رتبه دوم كشوری را از نظر عملكرد به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی كردستان است.
میانگین سالانه بارش باران در استان كردستان بیش از 540 میلی متر یعنی 2 برابر میانگین كشوری است.
3034/6108
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۷
سنندج – ایرنا – رئیس سازمان جهاد كشاورزی كردستان گفت: توسعه باغات دیم در یك هزار و 335 هكتار از اراضی این استان برای 445 نفر شغل ایجاد كرده است.