رشت- ایرنا- رئیس كل بازرسی گیلان گفت: امروزه دولت حقیقی نمی تواند بدون دولت مجازی به حیاتش ادامه دهد و هر دولتی كه از دولت الكترونیك و مجازی فاصله بگیرد ، محكوم به فساد است.

به گزارش ایرنا، سیف الله مسرور روز چهارشنبه در همایش استانی فرهنگ سازی سامانه تداركات الكترونیكی دولت در رشت اظهار داشت: سخن مبارزه با فساد بدون شفافیت امكانپذیر نیست و مردم باید امكان انطباق عملكرد دستگاههای اجرایی را با قانون داشته و نتایج بدست آمده را ارزیابی كنند.
وی اضافه كرد: دولت ها در انطباق عملكرد دستگاهها با قوانین و ارزیابی نتایج حاصله گام های خوبی برداشته اند.
مسرور با بیان اینكه هر جا دولت الكترونیك جدی گرفته شده، فساد كاهش یافته است، افزود: گیلان به عنوان یكی از استان های پیشرو در سال 95 براساس دستور العمل های گذشته این مهم را پی جویی می كرد.
وی با بیان اینكه اگر چه ایراداتی وجود دارد اما بخش عمده ای از دستگاهها در استان از این سامانه استفاده می كنند؛ مشكل زیرساختی و ساختاری، مشكل شخصی و فردی و نگاه سنتی برخی مدیران و واهمهه داشتن برخی مدیران از تكنولوژی و در مواردی بسیار نادر تن ندادن برخی مدیران را از مهمترین مشكلات موجود دستگاههای اجرایی عنوان كرد.
وی خاطر نشان كرد: در صورت آماده بودن زیر ساخت ها ؛ تمامی سامانه هایی كه به موجب مصوبات قانونی ابلاغ می شود ، باید اجرا شود كه در صورت عدم اجرای قانون می تواند این امر به عنوان تخلف اداری محسوب شود.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی گیلان و نایب رئیس مركز خدمات سرمایه گذاری استان نیز گفت: در موضوعات اقتصادی محرمانگی وجود ندارد؛ چرا كه وظیفه ما اطلاع رسانی و خدمات به مردم است.
منصور مولایی پور افزود: در معاملات اقتصادی محرمانه بودن جایگاهی ندارد و دولت باید شیشه ای و شفاف باشد و نباید برای مردم در موضوعات اقتصادی موضضوعی به عنوان محرمانه و غیر محرمانه باشد.
بر اساس تصویب‌نامه هیات‌ وزیران در جلسه 10 اردیبهشت سال 96 و به پیشنهاد مشترك وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی دارایی، سازمان اداری و استخدامی كشور و به استناد اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تمامی معاملات دستگاه اجرایی اعم از خرید، مناقصه و مزایده باید در سامانه تداركات الكترونیكی دولت ثبت شود.
این تصویب‌نامه در راستای سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی، ایجاد شفافیت مالی، مبارزه با فساد، برقراری محیط رقابت‌پذیر سالم و عدالت اقتصادی تدوین‌شده است.
طبق این تصویب‌نامه مركز توسعه تجارت الكترونیكی وزارت صنعت معدن و تجارت موظف است ترتیبی اتخاذ كند كه سازمان بازرسی كل كشور، دیوان محاسبات و پایگاه‌ها و سازمان‌های اطلاعاتی در اجرای وظایف قانونی خود فرآیند واگذاری الكترونیكی مناقصات و مزایدات لازم را دریافت كنند.
در پایان این همایش 17 تن از مدیران كل، رئیسای سازمان‌های استان و ذی‌حسابانشان بدلیل اجرای موفق تقدیر شدند
این همایش با حضور صادق زاده رئیس مركز توسعه تجارت الكترونیك وزارت صنعت، معدن و تجارت در استانداری گیلان برگزار شد.
7296 /6030